Κολυμπάμε, κολυμπάμε!


Η νέα μας αγάπη εδώ και λίγο καιρό λέγεται κολυμβητήριο. Κι ενώ πάντα μας άρεσε το νερό και το κολύμπι δυστυχώς δεν υπήρχε κάποιο κλειστό κολυμβητήριο κοντά στην περιοχή που ζούμε-για ανοιχτό κολυμβητήριο εγώ ούτε κουβέντα-μέχρι που άνοιξε επιτέλους κι ευτυχώς το Blue Swim. Ένας υπέροχος χώρος για να αθλείσαι με τρεις ειδικά διαμορφωμένες πισίνες για μωρά, παιδικά κι ενήλικες. (Μπορείτε να τους βρείτε στο facebook ΕΔΩ)


Εμείς, όπως σε όλες τις δραστηριότητες που ακολουθούμε, κάναμε πρώτα το δοκιμαστικό μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ κι εγώ ως γονιός να αφουγκραστώ τον ενθουσιασμό των παιδιών μου αλλά και τα παιδιά να διαμορφώσουν μια πρώτη άποψη για το αν τους αρέσει αυτό που κάνουν κι αν τους φαίνεται γενικά ενδιαφέρον. 



Μετά ήρθε η εγγραφή και η οργάνωση των πραγμάτων που χρειαζόμαστε. Ευτυχώς ο "εξοπλισμός" είναι απλός, οικονομικός και πρακτικός σε πολλές άλλες στιγμές των παιδιών. 



Τι χρειαζόμαστε:
  • Μαγιό
  • Σαγιονάρες
  • Σκουφάκι (υποχρεωτικά)
  • Μπουρνούζι
  • Γυαλάκια (προαιρετικά) 

Όσον αφορά τις τιμές από την δική μου έρευνα τα σκουφάκια ξεκινούν από 4 ευρώ μέχρι 7 ενώ τα μπουρνούζια από 25-45 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα. Γνώμη μου είναι πως αξίζει να αγοράσετε ένα καλό, απορροφητικό κι ανθεκτικό μπουρνούζι αφού είναι αυτό που θα κρατήσει ζεστό το παιδί σας από την ώρα που θα βγει από την πισίνα μέχρι να φτάσει στα αποδυτήρια να αλλάξει. Εμείς τα δικά μας τα προμηθευτήκαμε από την Das Home που τόσο αγαπώ γιατί πέρα από την ποιότητα πάντα έχει και πολύ ωραία έντονα-χρώματα και σχέδια.




Στο κολυμβητήριο υπάρχουν διάφορα τμήματα παιδιών ανάλογα την ηλικία ξεκινώντας από το baby swimming, την βρεφική κολύμβηση δηλαδή, το οποία φέρνει την πρώτη επαφή του μωρού με το νερό, το mini swimming από 3-7 ετών και τις ακαδημίες προαγωνιστικής αλλά και αγωνιστικής κολύμβησης από 7 ετών και άνω. Για τους ενηλίκους υπάρχει τμήμα ελεύθερης κολύμβησης και φυσικά aqua aerobic 💪



Κι αφού ξεκίνησαν τα παιδιά διαπίστωσα ήδη από το πρώτο μάθημα πως το σώμα τους κινείται κάθε στιγμή του μαθήματος κι άρα γυμνάζεται περισσότερο από κάθε άλλη αθλητική δραστηριότητα. Μετά googlαρα κι ανακάλυψα πολλές από τις θετικές επιπτώσεις του. Κάποιες από αυτές είναι:
  1. Σε σχέση λοιπόν με τις υπόλοιπες αερόβιες αθλητικές δραστηριότητες το κολύμπι είναι η μόνη άσκηση που δεν καταπονεί το σκελετικό σύστημα. Γυμνάζει τους μύες ενώ παράλληλα χαλαρώνει τους αρθριτικούς πόνους.
  2. Το νερό είναι δώδεκα φορές πιο πυκνό από τον αέρα. Ετσι, ο οργανισμός συνηθίζει σε πιο απαιτητικούς ρυθμούς και πέρα από το ότι γυμνάζεται εντονότερα, ασφαλίζεται από τους μικροτραυματισμούς που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να πάθει.
  3. Η κολύμβηση είναι το άθλημα που αυξάνει τις ενδορφίνες παραπάνω από κάθε άλλο. Παράλληλα, η χαλάρωση που προσφέρει το νερό στους μύες, προσφέρει στον οργανισμό αποτελέσματα αντίστοιχα με αυτά τις γιόγκα.
  4. Συνήθως όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα άσθματος, έχουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της άθλησης. Ο ξηρός αέρας ενός γυμναστηρίου δεν βοηθά καθόλου τους ασθματικούς. Αντίθετα, το υδάτινο περιβάλλον είναι ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Επειδή ξέρετε πόσο σας αγαπώ και πόσο χαίρομαι που με συντροφεύετε σε όλο αυτό το ιντερνετικό ταξίδι σας έχω και διαγωνισμό 😉 Ένας τυχερός θα κερδίσει αυτό το παιδικό μπουρνούζι με κουκούλα της σειράς Smile από 100%βαμβάκι, υποαλλεργικό, ιδιαίτερα απαλό και απορροφητικό. Διατίθεται σε Νο 3-4 και κοστίζει € 34,90.


Ο διαγωνισμός θα τρέξει στο facebook και για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να κάνετε τα εξής: 1) Like στις σελίδες Das HOME και 4 seasons 2) Tag κάποιον φίλο σου σε σχόλιο. Αν τον κοινοποιήσεις κιόλας τότε τι να πω; Ευχαριστώ! Ο διαγωνισμός ξεκινά σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου και λήγει την Τρίτη 18 Απριλίου τα μεσάνυχτα. 

Καλή επιτυχία και Καλές βουτιές! 💙

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ.
Χορηγοί επικοινωνίας διαγωνισμού:
kerdiseto.gr , ediagonismoi.gr , e-contest.gr

Σχόλια

  1. καταπληκτικό....δώροοοοοοο.........!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπεροχο μπουρνουζι!ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σούπερ δώρο για τον γιό μου....
    Μακάρι να είμαι τυχερήηηηηηηηηηηηη....
    Μπράβο για τον υπέροχο διαγωνισμό σας....
    Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/4/17, 10:52 π.μ.

    ευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπεροχο δωρο για την μικρη μου ,τωρα θα ξεκινησουμε και εμεις κολυμβητηριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tι υπέροχο δώρο!!! 😍😍😍
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το διαγωνισμό σας! 😊
    Καλή μου τύχη!! ✌✌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΛΕΙΟ ΔΩΡΟ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστος Ανεστη ... <3 super duber δωροοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου