ΛουΚουΜάδες


Κι όμως. Έπρεπε να φτάσω 35 ετών για να φτιάξω λουκουμάδες. Είναι αυτή η ανασφάλεια που έχω σε πράγματα που δεν γνωρίζω και φοβάμαι μα κοίτα τώρα πόσο ευτυχισμένη είμαι! Ρωτάς γιατί; Μα γιατί πρώτον τα κατάφερα, δεύτερον γιατί βρήκα λύση για γλυκό τώρα στη νηστεία και τέλος γιατί είναι πανεύκολα, γρήγορα και με υλικά που πάντα έχεις στην ντουλάπα οπότε σε κάθε απρόσμενο καλεσμένο έχεις πάντα κέρασμα! 
Φοβεροί λόγοι, δεν νομίζεις;

Τι Θα Χρειαστούμε

Συνηθίζω να το ονομάζω "ΌΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ" για να το θυμάμαι καλύτερα 😋



1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό

Απλά ανακατεύω όλα τα υλικά απαλά και τον χυλό που δημιουργείται τον τυλίγω με μια πετσέτα και τον αφήνω σε ζεστό μέρος για 20-30 λεπτά μέχρι να "φουσκώσει".



Αφού λοιπόν αφρατέψει το μείγμα μας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ηλιέλαιο και περιμένουμε να κάψει. Τώρα ξεκινάει το παιχνίδι! Πιάνουμε μια χουφτίτσα ζύμη και την κλείνουμε έως ότου ξεφύγει προς τα πάνω το περίσσευμα. 
Ε, αυτό το περίσσευμα είναι ο λουκουμάς μας.  


Με ένα κουταλάκι παίρνουμε αυτά τα "μπαλάκια" και τα ψήνουμε μέσα στο καυτό λάδι. Τα γυρνάμε με την βοήθεια κάποιας κουτάλας και τα βγάζουμε αμέσως μόλις πάρουν χρώμα με ένα σουρωτηράκι αφήνοντας τα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περίσσιο λάδι.





Αχ είμαστε έτοιμοι!!! Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς. ΛουΚουΜάδες. Έπρεπε να φτάσω 35 ετών για να τα τολμήσω.



Καλοφάγωτοι 💓

Σχόλια

  1. τελειοιιιιιιιι!!! Αγαπαμε λουκουμαδες!! Κι εγω αυτη τη συνταγη κανω!!! Και για αμαρτωλους λουκουμαδες τους περιχυνουμε με μερεντα!!! πολλα φιλια Γεωργια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια από τα ίδια δεν έχω φτιάξει ποτέ αλλά είδα τις photos σου και μου άνοιξε η όρεξη! Κρατάω τη συνταγή εννοείται! Thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου