Ατάκες του υιού, 7 και κάτι ψιλά!

👇
Μαθαίνοντας λέξεις ορθογραφίας προσπαθώ να τον βοηθήσω να απομνημονεύσει καλύτερα.

-Παύλο όταν ήμουν μικρή έφτιαχνα μια ιστορία για κάθε δύσκολη λέξη κι αυτό με βοηθούσε να την θυμάμαι. Για παράδειγμα η θάλασσα γράφεται με δυο σ κι εγώ για να το θυμόμουν σκεφτόμουν πως τα σ ήταν τα μπρατσάκια μου-μοιάζουν και λίγο- κι έλεγα θέλω δυο μπρατσάκια στη θάλασσα.

-Α κατάλαβα! Να σου πω μαμά μια ιστορία που σκέφτηκα τώρα; Πως να θυμάμαι πως η λέξη εσώρουχο γράφεται με ωμέγα; Το εσώρουχο είναι το βρακί και το σουτιέν, άρα ω άρα σουτιέν! (καταλάβατε, μην σας το αναλύσω 😊)

👇 Γράφει την λέξη μυαλό με γιώτα.
-Παύλο για κάνε έναν έλεγχο στην πρόταση σου να δεις αν έχεις κάνει κανένα λάθος
-Έκανα μαμά, όλα σωστά!
-Το μυαλό Παύλο το έγραψες λάθος, γράφεται με ύψιλον.
-Μαμά αλήθεια σου λέω και ξέρω πως δεν θα με πιστέψεις αλλά δεν μου έφτανε ο στυλός για να συνεχίσω. Δεν είχε άλλο μελάνι για να κάνω το γιώτα ύψιλον!

👇 Μαμά έχω μια ιδέα! Τι θα έλεγες το βράδυ αντί για πιτζάμες να μας φοράς τα ρούχα του σχολείου; Έτσι το πρωί το μόνο που θα μένει είναι να πλένουμε το πρόσωπο και τα δόντια μας!



👇 Ο μικρός κάνει κάτι και με στεναχωρεί ενώ είμαι ήδη άρρωστη στο κρεβάτι. Ο Παύλος βλέποντας το σκηνικό πετάγεται μπροστά του και λέει: "ΔΕΝ θα ξανά στεναχωρήσεις την μαμά μας. Είναι η δική μας Παναγιά, το κατάλαβες;" 

👇
Έχω παραγγείλει κάτι από το διαδίκτυο και δυσανασχετώ γιατί είναι μικρότερο από ότι είχα φανταστεί οπότε δυσκολεύομαι να κάνω την δουλειά μου. "Μην στεναχωριέσαι μαμά, από το τίποτα είναι καλύτερο το κάτι"

👇
Τον ρωτάω αν θέλει να του βάλω ζελέ στα μαλλιά. 
"Σιγά ρε μαμά, δεν θα πάμε και κάπου διάσημα!!!"

👇
Έσπασε κατά λάθος τα πόδια μιας κεραμικής κούκλας και πριν προλάβω να πω το οτιδήποτε λέει: "ΜΗΝ στεναχωρηθείς, ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ αυτά!"

👇
"Μαμά τι θα γίνει; Θα κάνεις τρίτο μωρό; Βαρέθηκα την μορφή αυτής της οικογένειας!!!! Θέλω κι άλλα αδέρφια!!!!" Ανοίγω την ατζέντα μου και γράφω σοκαρισμένη. "Ατάκα ε; Σοβαρέψου μαμά, σταμάτα να γράφεις τις ατάκες μου!"


Φαίνεται να είναι η τελευταία φορά που τις γράφω 😜

Σχόλια

  1. Μάνα μου και Παναγία που λέει και το άσμα. Η αγαπημένη μου ατάκα ήταν αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου