Μεσογειακό κέικ


Πέτυχα αυτήν την συνταγή στο Food Videos κι αμέσως την αποθήκευσα γιατί είναι πανεύκολη και περιλαμβάνει γεύσεις που μου αρέσουν! Την άλλαξα λίγο όπως φυσικά μπορείτε να κάνετε κι εσείς :) αλλά πραγματικά δεν ξέρω πως να την ονομάσω καθώς μου θυμίζει αυγόφετα, ελιόψωμο και πίτσα!

Τι θα χρειαστούμε:

  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • 100γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 100ml γάλα
  • 200-250γρ. φέτα
  • ελιές
  • πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:

Ανακατεύω το αλεύρι με τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο



Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα αυτό τότε ρίχνω μέσα το γάλα και το αλάτι κι ανακατεύω ξανά. Αυτή λοιπόν είναι και η βάση μας. Από εκεί και πέρα ρίχνουμε μέσα υλικά της προτίμησης μας στην ποσότητα της προτίμησης μας. Εγώ προτίμησα για πρώτη φορά να βάλω φέτα, ελιές καλαμών και πιπεριά Φλωρίνης. Πολύ ωραία όμως ταιριάζει και το λουκάνικο, καθώς επίσης φαντάζομαι και το μπέικον.


Κι αφού έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά ρίχνουμε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα ενώ πρώτα έχουμε στρώσει στο εσωτερικό της αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα. 


Κι έτοιμο!





Σχόλια

  1. κι εγω το ειδα αυτο καλεεε... κι ελεγα τι μου θυμιζει τι μου θυμιζει.. Το αποθηε=κευσα και θα το δοκιμασω.. αφου σας αρεσε κι εσας!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραίες οι ιδέες για τη "γέμιση"! μέχρι τώρα το έφτιαχνα μόνο με φέτα τυρί, αλλά θα δοκιμάσω και με ελίες και πιπεριές .

    Καλό φθινόπωρο!
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μοιάζει πολύ εύκολο και μια και ψάχνω για ιδέες για κολατσιό, εννοείται θα το κρατήσω και θα το δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση! Τα φιλιά μου, Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιαμ μιαμ μιαμ....λες να γινεται και με αλευρι ολικης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιαμ μιαμ μιαμ....λες να γινεται και με αλευρι ολικης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτου του τυπου τα αλμυρα κεικ-ψωμακια ταιριαζουν με τα παντα. Ειναι κσταλληλα για παρτυ, για μπυριτσα, για κολατσιο στο σχολειο. Εγω να σου πω θα εβαζα και λιγο ζαμπον. Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο το αλμυρό κέικ Γεωργία. Στα προσεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/9/16, 1:41 μ.μ.

    ευκολο κ πεντανόστιμο...αν εβαζα 3αυγά ??τι λετε θα φουσκωνε??? ευχαριστωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ω λατρεύω αλμυρά κέικ! Αποθηκεύεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου