Εκδρομή στην Αλόννησο

Αν επισκεφτείς την Σκόπελο αξίζει τον κόπο να πεταχτείς απέναντι στην Αλόννησο σε μόλις 30 λεπτά. Στο λιμάνι της Σκοπέλου υπάρχουν καθημερινά καραβάκια που κάνουν καθημερινά σχεδόν διαδρομές προς την Αλόννησο αλλά και στο θαλάσσιο πάρκο, μπαίνουν μέσα σε σπηλιές και κάνουν συχνές στάσεις. Πριν διαλέξεις αμέσως το καραβάκι που θα σε πάει βόλτα κάνε μια έρευνα αγοράς. Θα ανακαλύψεις πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές από 20-35 ευρώ ανά ενήλικα και 10-15 ευρώ ανά παιδί. Τέλος προτίμησε να πιάσεις μια εξωτερική θέση για να απολαύσεις σε όλη την διαδρομή το μπλέ της θάλασσας και του ουρανού.



Αν και το καραβάκι σε αφήνει στο λιμάνι της Αλοννήσου εκεί η αλήθεια είναι πως δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να χαζέψεις πέρα από καφετέριες και ταβέρνες. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις είναι να πάρεις το κτελ-λεωφορείο και να ανέβεις πάνω στην χώρα του νησιού. Το εισιτήριο κοστίζει 4 ευρώ με επιστροφή κι έχει συχνά δρομολόγια. 

Μην τολμήσεις και δεν ανέβεις! 
Υπέροχα σοκάκια, τρομερή θέα!





Στάση για καρυδόπιτα και παγωτό 


Τα παιδιά μιας Blogger, να ξέρετε πλέον, έχουν συνηθίσει το "Φωτογραφίζω Τα Πάντα" και πλέον μου ζητούν συνέχεια να βγάζω ότι φαίνεται και σε αυτά ενδιαφέρον και περίεργο.




Στην Αλόννησο κάναμε και μπάνιο σε δυο παραλίες αλλά να σας πω την αλήθεια παρότι τα νερά φυσικά ήταν καθαρά και κρύα δεν συγκινήθηκα ιδιαίτερα καθώς είχαν μεγάλη πέτρα παντού. 





Κατά τα άλλα στο νησί επικρατεί μια σχετική ησυχία κι ηρεμία, την ημέρα τουλάχιστον :) Και δυστυχώς δεν σταθήκαμε τυχεροί να δούμε ούτε δελφίνια, ούτε φώκιες :(

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφες φωτογραφίες! ! Είναι από τα μέρη που θέλω οπωσδήποτε να πάμε! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάσου είχα σκεφτεί να πάμε εκεί για διακοπές! Αααααχ, να μου πεις κι άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω ανέβει στη χώρα και φαίνεται πανέμορφη! Έχω δει το νησί μόνο από θαλάσσης. Είμασταν τυχεροί γιατί συναντήσαμε δελφίνια που έπαιζαν αρκετή ώρα δίπλα στη βάρκά!
    Φιλιά πολλά! Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λουστήκαμε στο φως!
    Και πως ζήλεψα τώρα δα εκείνα τα καθάρια νερά!
    Φαίνεται πάρα πολύ όμορφο μέρος και οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες...τέλεια βόλτα μας πήγες πάλι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα χρώματα ψηλά στα χωριά του νησιού. Καλά κάνατε και πήγατε. Τελικά αυτές οι διακοπές ήταν σούπερ... εκτός από την γκρίνια του μικρού, χεχε! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι υπέροχες φωτογραφίες! Να περνάτε υπέροχα! Καλά μπάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα νερά κρύσταλλα βρε παιδί μου! Καλά να περνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Στα βράχια της Αλλόνησου βρήκα το παντελόνι σου" ! Τέλειεες οι διακοπές σας βρε παιδιά, τα μικρά νομίζω φτιάξανε αναμνήσεις! Λουσμένες στο φως και στο χρώμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελειες οι φωτο. Γεμάτες χρωματα. Τα νησιά μας εχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη. Και επειδη ειναι και κοντα το ένα με το αλλο μπορεις να επισκεφτεις και αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου