Το δικό μου clutch bag!


Από τότε που ανακάλυψα όλες τις χρήσεις του φυσιολογικού ορού Clinofar, που χρησιμοποιούσα ούτως ή άλλως, μου ήρθε κι η φαεινή ιδέα μα πρακτικότατη πάνω από όλα να κάνω την συσκευασία του ρινικού αποφρακτήρα το δικό μου μικρό κινητό φαρμακείο που χωράει σε όλες τις τσάντες μου! Δεν είναι υπέροχο; Έχω ενθουσιαστεί!


Ναι, ναι! Όλα αυτά που βλέπετε δηλαδή μία γάζα, μερικά τραυμαπλαστ, δυο-τρεις αμπούλες φυσιολογικό ορό, δυο υπέρτονες αμπούλες, δυο- τρία ανταλλακτικά εύκαμπτα ρύγχη μιας χρήσης και ένας ρινικός αποφρακτήρας μπορούν να χωρέσουν στο κουτάκι της clinofar -το δικό μου clutch bag- και να γίνουν το κινητό φαρμακείο σας :) Δεν με πιστεύετε;


Όσες είστε μανούλες είμαι σίγουρη πως θα με καταλάβετε αμέσως, μία αμπούλα φυσιολογικός ορός Clinofar είναι απαραίτητη πάντα και παντού! Είναι αποστειρωμένες, χωρίς συντηρητικά και είναι ασφαλείς, υγιεινές και εύκολες στη χρήση.

Γνωρίζετε όμως όλες τις χρήσεις του; Εγώ ομολογώ πως μέχρι πρότινος όχι!

1) Εντάξει αυτό είναι γνωστό στους πάντες φαντάζομαι. Τις ισότονες αμπούλες φυσιολογικού ορού τις χρησιμοποιούμε για τη ρινική υγιεινή των παιδιών, για να υγραίνει ή να καθαρίζει τις ξηρές μυτούλες τους ενώ τις υπέρτονες για να ξεβουλώνουμε τις βουλωμένες μυτούλες τους.



Πώς:

Γέρνουμε το κεφάλι του παιδιού προς τα πίσω, τοποθετούμε απαλά την άκρη της αμπούλας στο ένα ρουθούνι, πιέζουμε μαλακά την αμπούλα κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στο άλλο ρουθούνι. Ανασηκώνουμε το κεφάλι για να επιτρέψουμε στο βλεννώδες υγρό να τρέξει έξω και στη συνέχεια σκουπίζουμε το πλεόνασμα. Για 10 λεπτά μετά τη χορήγηση δεν φυσάμε τη μύτη έντονα και φυσικά αν χρησιμοποιηθεί σε βρέφη πιέζουμε την αμπούλα ελαφρά για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος μόλυνσης του μέσου αυτιού.



2) Έχω μυωπία χρόνια, φοράω γυαλιά χρόνια, χρησιμοποιώ φακούς επαφής χρόνια, δυσανασχετώ με την ξηρότητα του ματιού χρόνια. Πώς όμως δεν έχω σκεφτεί να ρίχνω μερικές σταγόνες φυσιολογικού ορού σε καθημερινή βάση; Ακόμη απορώ. Οφθαλμική υγιεινή λοιπόν! Ο φυσιολογικός ορός (ισότονες αμπούλες) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο και την καθαριότητα των ματιών μικρών μα και μεγάλων.

Πώς:

Ρίχνουμε μερικές σταγόνες διαλύματος σε κάθε μάτι προσέχοντας να μην αγγίζουμε την επιφάνεια του ματιού με το φιαλίδιο. Σκουπίζουμε το πλεόνασμα υγρού με αποστειρωμένη γάζα και περιμένουμε 15 λεπτά πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο προϊόν για το μάτι.



3) Είσαι έξω με τα παιδιά ή και μόνη και για κακή σου τύχη κάποιος από εσάς γρατζουνιέται/σκοντάφτει/τον σπρώχνουν/ήταν-ατύχημα το θέμα είναι πως υπάρχει μια πληγή. Εγώ πάντα κουβαλάω στις τσάντες μου κάποιο τραυμαπλαστ, αυτό όμως που πρέπει να κάνεις πριν το κολλήσεις είναι να καθαρίσεις την πληγή, σωστά; Ε, δεν θα μου έκοβε να χρησιμοποιήσω την αμπούλα που έχω στην τσάντα για τη μύτη των παιδιών...Καθαρισμός πληγών!

Πώς:

Ξεπλένουμε το τραύμα χρησιμοποιώντας ολόκληρο το περιεχόμενο μίας αμπούλας και προσέχουμε να μην αγγίζουμε την πληγή με το φιαλίδιο. Σκουπίζουμε το πλεόνασμα υγρού μόνο από την περιοχή που έχει υγρανθεί εκτός του τραύματος και voila. Είμαστε περισσότερο ασφαλείς τώρα από μολύνσεις τουλάχιστον.

4) Κάνουμε μπάνιο τα παιδιά ή τον εαυτό μας και μετά πάντα καθαρίζουμε τα αυτιά με μπατονέτες. Καθώς είναι ήδη υγρά το διαλυτοποιημένο κερί του αυτιού καθαρίζεται εύκολα. Τι κάνουμε όμως όταν θέλουμε να καθαρίσουμε τα αυτιά ενώ δεν τα έχουμε βρέξει; Υγιεινή των αυτιών!

Πώς:

Για τέλεια υγιεινή του αυτιού χρησιμοποιούμε Clinofar για να καθαρίσουμε το διαλυτοποιημένο κερί του και να ξεπλύνουμε τον έξω ακουστικό πόρο μετά τη χρήση ενός καθαριστικού ωτικού διαλύματος. Χρησιμοποιούμε μια αμπούλα και για τα δύο αυτιά. Σκουπίζουμε το πλεόνασμα του υγρού με μια γάζα και μετά κανείς δεν θα μας πει πως την μαρμελάδα την βάζουν στο ψωμί κι όχι στο αυτί :)


5) Το Clinofar μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε περίπτωση κρυολογήματος, αλλεργικής ρινίτιδας, ιγμορίτιδας και ρινικής καταρροής. Έχεις συχνά πονοκεφάλους κι ενοχλήσεις λόγω ιγμορίτιδας; Ψάχνεις να βρεις κάτι να σε ανακουφίσει; Ε λοιπόν η απάντηση είναι το αλατόνερο και η λύση είναι ο υπερτονικός ορός της clinofar! Ε ρε πόσες φορές έτρεξα σε φαρμακεία για τον Θοδωρή, που κάθε τρεις και λίγο μου παραπονιέται, ψάχνοντας και πληρώνοντας ακριβά διάφορα σκευάσματα ενώ είχα το πιο φυσικό προϊόν ήδη μέσα στο σπίτι μου...

Πώς:

Χορηγήστε μερικές σταγόνες σε κάθε ρουθούνι. Κατά μέσο όρο 2-3 πλύσεις καθημερινά επαρκούν. Διάρκεια χρήσης: 10 ημέρες κατά το μέγιστο.


Αχρείαστο να 'ναι όπως λέει κι η μαμά μου αλλά για όποιο λόγο κι αν κουβαλάς μαζί σου τον φυσιολογικό ορό χαίρομαι που σε ενημέρωσα κι εύχομαι να σε βοήθησα για την σωστή χρήση του.

Σχόλια

  1. Δεν πηγαίνω πουθενά χωρίς φυσιολογικό ορό, καθότι μύωψ με φακούς επαφής. Σωτήριος!!! Έξυπνο το kit ειδικά για το καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω μαζι μου οπου κι αν παμε... Για ολες τις χρησεις... Και ιδιως για τους φακους επαφης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντα έχω ισοτονες μαζί μου. Ειδικά τώρα με την μπέμπα. Αλλα για τις ισότονες δεν ήξερα. Θα τις χρησιμοποιήσω σιγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ με Clinofar κυκλοφορώ σχεδόν πάντα. Άσε που όταν ήταν πολύ μικρή η Δωροθέα τους είχα κάνει μέχρι και μέρος του παιχνιδιού, για να εξοικειωθεί με τον ορό. Το είχα γράψει και στο blog!
    Έκανες πολύ καλά που συγκέντρωσες τους τρόπους χρήσης, δεν τους ξέρουν όλοι. ;) :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά...δεν ήξερα πώς λέγονται ισότονες και υπέρτονες..αλήθεια, μη γελάς Γεωργία! χιχιχι πολύ κατατοπιστική η ανάρτησή σου! Κι εμείς τους χρησιμοποιούμε πολύ! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου