"Κακιά θάλασσα"

Αυτή είναι η αγαπημένη μου παραλία στην Αττική, την αγαπώ! Κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί νιώθω σαν να έχω πάρει πλοίο κι έχω βρεθεί σε κάποιο νησί. Καθαρά (όταν δεν φυσάει βοριάς) κρύα νερά, άμμος και βότσαλο, βουνό, βράχια μα και πράσινο, όλα τα συνδυάζει, όλα!



Βρίσκεται στην νοτιοανατολική αττική και συγκεκριμένα στην Κερατέα όπου εύκολα μπορείς να φτάσεις μέσω αττικής οδού προς Μαρκόπουλο κι ευτυχώς υπάρχουν αρκετές πινακίδες που βοηθούν. 



Σήμερα αναρωτιόμουν γιατί μια τόσο ωραία παραλία να έχει ένα τέτοιο όνομα και φυσικά γκούγκλαρα για να ανακαλύψω πως βάσει της Ελληνικής Μυθολογίας όταν οι βάρβαροι επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ο Δίας και ο Άδης έσυραν τις ακτές ώστε να μπορούν να μιλάνε κι άφησαν το νερό της θάλασσας στο ενδιάμεσο. Καθώς οι Έλληνες ήταν πολύ λίγοι στον αριθμό, ο Δίας και ο Άδης τους βοήθησαν ζητώντας από τον Ποσειδώνα να στείλει εκεί κύματα μεγαλύτερα από τα πλοία των βαρβάρων. Από τότε λέγεται πως ακόμα και ο Άδης υπερασπίστηκε τους Έλληνες κι έτσι ονομάστηκε Κακιά Θάλασσα.



Είναι μια οργανωμένη παραλία καθώς υπάρχουν τουαλέτες, αποδυτήρια, ντουζιέρες, βρύσες για να πλύνεις τα πόδια σου από την άμμο, κούνιες, δύο γήπεδα για μπάσκετ και βόλεϊ, σκουπιδοντενεκέδες παντού, ένα μεγάλο δημόσιο πάρκινγκ κι ένα ιδιωτικό με 3 ευρώ για ολόκληρη την ημέρα τις καθημερινές. 






Στην μισή σχεδόν παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες του beach bar Vraxos και στην άλλη μισή μπορείς αν θες να τοποθετήσεις την δική σου ομπρέλα και να απολαύσεις το μπάνιο σου. 





Η θέα είναι μαγική! Δεν χορταίνω να χαζεύω εκεί ψηλά το μοναστήρι της Παναγιάς Πευκοβουνογιατρίσσης αλλά και το εκκλησάκι του αγίου Παντελεήμονα. 






Στην περιοχή δεν υπάρχουν πολλά μαγαζιά. Υπάρχει ένα κεντρικό περίπτερο και μια καντίνα για να φας κάτι στο πόδι, να πιείς ένα αναψυκτικό, μια μπύρα, ένα παγωτό κι υπάρχουν και μερικά μαγαζιά που μπορείς να κάτσεις να φας κρεατικά και θαλασσινά. Εμείς ξεχωρίσαμε το "Νησί" όπου φάγαμε τα ωραιότερα χοιρινά καλαμάκια της ζωής μας με 16 ευρώ


και φυσικά το "Κιούπι" όπου φάγαμε φρέσκο καλαμάρι κι αθερίνες με 25 ευρώ. Οι άνθρωποι στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι πολύ φιλόξενοι, χαμογελαστοί κι ευγενικοί. Μας χάρισαν ένα υπέροχο απόγευμα με θέα και παιχνίδι.




Εδώ λοιπόν περάσαμε μερικές μέρες του Ιούνη και το μόνο μειονέκτημα είναι πως όχι μόνο δεν υπάρχει κάποιο ξενοδοχείο στην περιοχή αλλά ούτε καν κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο για να περάσεις εκεί κάποιο ΣΚ. (Για να ευχαριστηθείς όμως την θάλασσα προτίμησε να πας κάποια καθημερινή γιατί το ΣΚ γίνεται χαμός!)


Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις γνώμες σας όταν πάτε ή αν έχετε πάει ήδη :)
Καλά μπάνια!

Σχόλια

  1. Εχω πάει παρα πολλες φορες. Ειναι πολυ ομορφα ειδικα για οικογενειες με μικρα παιδια. Ακριβως γιατι είναι πολυ οργανωμένα. Να κανονισουμε να παμε και παρεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου δεν σε ενόχλησα γιατί λέω τώρα με την μικρή θα δυσκολεύεσαι. Φυσικά πάντως :)

      Διαγραφή
  2. Πρώτη φορά έμαθα για τη συγκεκριμένη παραλία πριν λίγες μέρες από έναν συνάδελφο που μου τη σύστησε. Αν σου πω ότι δε θυμόμουν καν το όνομά της και το θυμήθηκα τώρα που είδα την ανάρτησή σου...
    Να χαίρεσαι που δεν υπάρχουν ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία. Θα γινόταν χειρότερος χαμός τα ΣΚ. Φαίνεται όμορφη παραλία για τα δεδομένα της Αττικής που προσωπικά δεν έχω μέχρι στιγμής βρει κάποια παραλία να με ικανοποιεί. Είμαι λίγο καλομαθημένη σε αυτό το θέμα :)
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασπασία μου δεν ξέρω τα ακριβή σου γούστα πάντως είναι ούτως ή άλλως μέσα στις καλύτερες παραλίες τις Αττικής από διάφορες έρευνες. Αν ποτέ πας θα περιμένω γνώμη <3

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/6/16, 8:59 μ.μ.

    Η αγαπημένη μου, αλλά λίγο μακριά και δεν πάω συχνά. Λες να σε πετύχω; Tα parking δεν ξέρω που είναι. Ένα που δημόσιο που θυμάμαι είναι μικρό με καμιά 20αρια θέσεις. Ιδιωτικό δεν έχω δει. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια Ελίνα; Αν με πετύχεις ποτέ να έρθεις να μου μιλήσεις οπωσδήποτε!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος1/7/16, 5:09 μ.μ.

    einai gtp exw paei toses fores kai den me afhnoyn na kanw kan mpanio me sapouni stis ntouzieres guftoi ....btw wraia paralia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχει ήδη καταγραφεί! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πολύ ωραία παραλία αλλά την τελευταία φορά -πριν χρόνια - που είχα πάει γινόταν χαμός.. φέτος πώς είναι από κόσμο και τι ώρα πρέπει να πάμε για να βρούμε ξαπλώστρα? πριν τις 10??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως τα Σαββατοκύριακα μαζεύει πάρα πολύ κόσμο οπότε δεν το συνιστώ. Αν όμως δεν διαθέτετε άλλη ελεύθερη μέρα τότε όσο πιο πρωί τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες :)

      Διαγραφή
  7. Χαίρομαι που σας αρέσει η συγκεκριμένη παραλία και συμφωνώ απόλυτα με όσα αναφέρεις. Τον λόγο της ονομασίας της ως Κακή Θάλασσα (όχι κακιά σε παρακαλώ) θα τον καταλάβεις αν βρεθείς εκεί Χειμώνα και με Βοριά 7-8 BF. Απέναντι άλλωστε βρίσκεται η Κάρυστος και το Κάβο Ντόρο. Η έκθεσή της στο Βοριά ωστόσο διατηρεί την παραλία αυτή τόσο καθαρή καιδροσερή. Η Κακή θάλασσα είναι χωρίς υπερβολή η καλυτερη παραλία της Αττικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΚΑΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
    ΛΟΓΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΙΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου