Τα 5 παιχνίδια που παίζω με τα παιδιά μου

Δεν είμαι από τις μαμάδες που μπορούν και παίζουν τα πάντα με τα παιδιά τους ούτε από τις μαμάδες που έχω όρεξη να παίζω όλη μέρα. Αν για παράδειγμα κάτσω να παίξω μαζί τους playmobil, ενώ τα αγαπώ κι εγώ από παιδί, το μόνο που θα κάνω είναι να τα στήσω. Μέχρι εκεί καλά, μετά δεν έχω σενάρια και πολύ φαντασία μάλλον στο μυαλό μου. Το ίδιο θα γίνει με τα αμαξάκια αν κι εκεί με τις πίστες hotwheels κάτι καταφέρνω, ομολογώ πως δεν είναι από τα καλύτερα μου και φυσικά μην μου πεις να παίξω με στρατιωτάκια! 

Πάμε λοιπόν να σας δείξω τα δικά μας 5 αγαπημένα ομαδικά παιχνίδια και να αναφέρω φυσικά πως τους τίτλους των παιχνιδιών τους έχει εφεύρει ο γιος μου Παύλος. Το πιο σημαντικό όμως για μένα είναι πως τα παιχνίδια αυτά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ.

1. Μαμαδοσπαθού



Θα μου πεις τώρα τι παιχνίδι είναι αυτό και θα έχεις δίκαιο. Δεν ξέρω πως μου ήρθε αλλά μια μέρα έδεσα ένα μαντήλι στο κεφάλι μου κι είπα στον Παύλο πως είμαι πειρατής :) πήρα και το ξύλινο σπαθί μου κι άρχισα να τον κυνηγώ! Από τότε συχνά πυκνά μου ζητάνε να τους κυνηγήσω πλέον και τους δύο, κρύβονται κάτω από το κρεβάτι, πίσω από τις κουρτίνες κι εγώ ψιθυρίζω "έρχεται η μαμαδοσπαθού να σας τσακώσει" και αυτά γελάνε!

2. Βαλές 

-Παύλο πως σου ήρθε να ονομάσεις αυτό το παιχνίδι Βαλέ;
-Ε ρε μαμά δεν θυμάσαι; Όταν το παίξαμε για πρώτη φορά ήταν του αγίου Βαλεντίνου!




Παίρνουμε από τα συρτάρια μας σχεδόν όλες τις κάλτσες μας σε κουβάρια και τις χωρίζουμε σε ίσους αριθμούς. Μετά ο καθένας βρίσκει ή φτιάχνει την δική του γωνιά/καταφύγιο/φυλάκιο. Αυτό μπορεί να είναι μια αυτοσχέδια σκηνή ή ένα τραπεζάκι στο οποίο έχει τοποθετήσει ο Παύλος το παπλωματάκι του και χώνεται από κάτω αλλά και το πιο εύκολο που κάνω εγώ και κρύβομαι πίσω από τον καναπέ. Όταν δοθεί το σήμα εκκίνησης ξεκινάμε και πετάμε ο ένας στον άλλο τα κουβαράκια και φυσικά πέφτει πολύ γέλιο και ικανοποίηση όταν καταφέρνουμε και πετυχαίνουμε ο ένας τον άλλο.

3. Ζόμπι



Ακούγεται τρομακτικό αλλά δεν είναι τόσο. Λοιπόν κλείνουμε τα φώτα του σπιτιού αν είναι νύχτα κι αν είναι μέρα κλείνουμε τα παντζούρια. Παίρνουμε τους φακούς μας κι αρχίζουμε τις ανακαλύψεις σαν εξερευνητές βεβαίως βεβαίως. Πολλές φορές φοράμε και κράνη ή σκουφάκια καθώς και γιλέκα σαν να είναι η πανοπλία μας αυτή :) "θα σας διαλύσουμε!" φωνάζει ο Ραφαήλ.

4. Παζάρι

Το παζάρι το ξεκίνησε μια μέρα ο Παύλος όταν έστησε όλη την πραμάτια του στο πάτωμα, έβαλε την μικρή καρεκλίτσα του στην άκρη και φώναζε "πουλάω, πουλάω, ό,τι πάρεις ένα ευρώ!". Μετά εξελίχθηκε και κανονικό μαγαζί αφού έστηνε τα παιχνίδια του στο δωμάτιο μπαίναμε εμείς μέσα ως πελάτες κι αγοράζαμε ενώ στο τέλος κατέληξε σε παζάρι βιβλίου. Ο Παύλος ετοίμασε στην άκρη σακούλες του σουπερ μαρκετ για να μην μας δίνει τα ψώνια στο χέρι αλλά και τσάντες δώρου (περιποιημένα πράγματα). 

Κι αφού συνηθίζουμε να παίζουμε παζάρι πολύ συχνά βρήκαμε και ψεύτικα χαρτονομίσματα αλλά και κέρματα για να γίνονται πιο σωστά και οι συναλλαγές. Μιας που ο Παύλος πάει πρώτη δημοτικού θεωρώ πως τον βοηθάει και στα μαθηματικά αυτό το παιχνίδι αφού επίτηδες του δίνω παραπάνω χρήματα και περιμένω ρέστα.



5. Ο κύριος αστείος



Καθόμαστε με τα παιδιά και ζωγραφίζουμε σε κόλλες Α4 μέρη του σώματος ενός κυρίου. Για παράδειγμα εγώ θα ζωγραφίσω το κεφάλι του κυρίου με όσο πιο αστείο τρόπο μπορώ, ο Παύλος θα φτιάξει το σώμα του και το ένα πόδι του κι ο Ραφαήλ τα χέρια του και πάει λέγοντας. Όταν τελειώσουμε κολλάμε στην πόρτα/ στον τοίχο/στην ντουλάπα/στο πάτωμα όλες τις κόλλες Α4 με τις ζωγραφιές και συνθέτουμε τον κύριο αστείο. Είμαι σίγουρη πως θα γελάσετε κι εσείς. Κι αυτό το παιχνίδι είναι ωραίο να το κάνετε κι όταν έχετε καλεσμένους, όσο πιο πολλά παιδάκια τόσο πιο πολύ φαντασία, τόσο πιο αστείος ο κύριος ή η κυρία. 


Σχόλια

  1. χαχαχαχαχα.... η μαμαδοσπαθου.. τα σπαει... Αν και θα ηθελα να σε δω ντυμενη να κυνηγας..χαχαχχα... Το βαλε το παιζουμε κι εμεις.. Καλτσοπόλεμος..χαχαχαχα... Καλημερα Γιωργίτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά ονόματα έχει βάλει το παιδί! Τον κύριο αστείο τον παίζουμε κι εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χιχιχι ωραία τα ονόματα που έχετε δώσει στα παιχνίδια σας Γεωργία μου! Μου άρεσε πολύ το "παζάρι" κι ο "κύριος αστείος"! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ονόματα είναι όλα τα λεφτά!! Ο Βαλές δε το καλύτερο!! Θα το παίξουμε κι εμείς σίγουρα όπως και τον κύριο αστείο. Πολύ μου άρεσαν! Τα υπόλοιπα τα παίζουμε κι εμείς!!
    Φιλιά πολλά και να περνάτε πάντα όμορφα με τα γεμάτα φαντασία παιχνίδια σας <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφα όλα και τρυφερά!!!! Μπράβο!!! Μας δώσατε ιδέες επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραία παιχνίδια! Το ωραία ονόματα! Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βαλε παιζαμε και εμεις. Εχει περάσει καιρός από την προηγουμενη φορα. Τι μου θυμισες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε, όχι και δεν έχεις φαντασία.... Και τα πέντε παιχνίδια σας είναι πολύ ευφάνταστα. Και άκρως διασκεδαστικά. Θυμήθηκα τη μικρή μου κόρη, πούλαγε σε μας και στους θείους και τις θείες από απομεινάρια γόμας και μολυβιού, μέχρι και χαρτοπετσέτες της κουζίνας!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απολαυστική η ανάρτησή σου! Τελικά παιχνίδι γίνεται και με απλά πράγματα κι όχι μόνο με όσα αγοράζουμε! Νομίζω πως είναι και τα καλύτερα! Κρατώ το τελευταίο παιχνίδι για να το παίξουμε το Σαββατοκύριακο!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλεια παιχνίδια! Και το υπέροχο είναι πως μπορείς να παίξεις με τα πι απλά πράγματα. Καλημέρα Γεωργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου