Νηστίσιμο κέικ με ηλιόσπορο


Όταν τρώμε σποράκια στο σπίτι τα παιδιά δεν ξεκολλούν από δίπλα μας ζητώντας συνέχεια να τους τα καθαρίζουμε. Μια μέρα λοιπόν βρήκα σε κατάστημα έτοιμο καθαρισμένο ηλιόσπορο και πέταξα την σκούφια μου! Επιτέλους δεν θα μας ζαλίζουν άλλο, σκέφτηκα. Ε, έτσι όπως τα αγόρασα έμειναν στο ντουλάπι γιατί κανείς δεν τα ήθελε. Βλέπεις το κρίτσι κρίτσι τι κάνει;

Η εκδοχή αυτή του κέικ είναι δικής μου εύρεσης και θα χαρώ διπλά αν σας αρέσει και την προτιμήσετε! Είναι εύκολη και γρήγορη, απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά, τόσο απλά :)

Τι θα χρειαστούμε:

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπα ηλιόσπορο (καθαρισμένο)

Για άρωμα (προαιρετικά):

Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
Κουβερτούρα-Κακάο 


Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν είναι να ανακατέψουμε στο μίξερ τα υλικά αυτά, να αδειάσουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και να ψήσουμε για μία ώρα στους 170-180 βαθμούς. 


Μέσα από όλα τα σούπερ θρεπτικά στοιχεία που έχει ο ηλιόσπορος θα ξεχωρίσω το μαγνήσιο το οποίο βοηθά το νευρικό μας σύστημα και συμβάλλει στην καλή ψυχολογία. Σε έρευνα που έγινε στην Αμερική σε κέντρο με καταθλιπτικά άτομα βρέθηκε πως οι μισοί ασθενής που αντί για τα ηρεμιστικά/αντικαταθλιπτικά/αγχολυτικά φάρμακα τους (χωρίς να το γνωρίζουν) κατανάλωναν ηλιόσπορο σε καθημερινή βάση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έδειξαν καλύτερη έκβαση στη θεραπεία τους.


Καλή επιτυχία! 
Να μου πείτε γνώμες

Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγη. Εγω παλι δεν συμπαθω το κριτσι κριτσι. Θα το προτιμουσα καθαρισμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή, γιατί σίγουρα είναι νόστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου