Το δεξί μου ημισφαίριο


Πάνε περίπου δύο μήνες που προσπαθώ να ισορροπήσω τη λογική μου με το συναίσθημα μου. Είμαι ανήσυχη τον τελευταίο καιρό, καπνίζω πολύ και πίνω. Δεν τρώω σωστά και δεν κοιμάμαι καλά. Τα θέλω και τα πρέπει κάνουν πόλεμο μέσα μου. Υποχρεώσεις, τα παιδιά μου, τα συζυγικά μου καθήκοντα. 

Ώσπου έφτασε μια μέρα κι έτσι πως χτενιζόμουν κι έπιασα τα μαλλιά μου κοτσίδα ανακάλυψα πως η δεξιά πλευρά του κεφαλιού μου είχε γεμίσει άσπρες τρίχες. Κάθε βουρτσιά κι άσπρες τρίχες! Δεν ξέρω αν ήταν εκεί καιρό και δεν τις είχα παρατηρήσει ή αν βγήκαν έτσι ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες πάντως σοκαρίστηκα. 

Συνειδητοποίησα πόσο μικρή είναι η ζωή μας. Αυτές οι μπόλικες άσπρες τρίχες στην πλευρά του κεφαλιού μου, πάνω από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μου που είναι υπεύθυνο για την οπτική αντίληψη του χώρου, την κατανόηση του χιούμορ, την συναισθηματική φόρτιση, τη μελωδία του λόγου, την οπτική μνήμη, την επικοινωνία τόσο με τόνο φωνής όσο και με εκφράσεις προσώπου, την πρόκληση παρορμητικής συμπεριφοράς, υπεύθυνο για τα αισθήματα, τις συγκινήσεις, την δημιουργικότητα, την φαντασία και την καλλιτεχνική έκφραση άσπρισε.

Αυτό και μόνο ήταν αρκετό να με πείσει πως μόνο τα θέλω της καρδιά μου πρέπει να ακολουθώ και με αυτά να πορεύομαι. Η ζωή είναι τόσο μικρή...

Καλή χρονιά φίλοι αναγνώστες, καλή χρονιά με μπόλικο συναίσθημα, χιούμορ και εικόνες πριν προλάβει να ασπρίσει και η δική σας πλευρά. Ξημερώνουν τα Φώτα κι εύχομαι να φωτιστούν οι καρδιές και να σκοτεινιάσουν για λίγο τα μυαλά, δεν είδαμε και προκοπή με δαύτα. 

ΥΓ: Για μια ψυχή που με έκανε να θυμηθώ πως χτυπά η καρδιά όταν θες κάτι πολύ αλλά και να θυμηθώ πόσο αναρχική είναι η ψυχή μου. Σε ευχαριστώ.

Σχόλια

  1. Καλή χρονιά Γεωργία! Αν χαθούν όλα αυτά χαθήκαμε!!!!!!
    ΥΓ: Η ψυχή μας πρέπει να είναι πάντα αναρχική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χρονιά Γεωργία μου και εύχομαι να παραμείνει αναρχική η ψυχή σου. Συμφωνώ στο ότι η ζωή είναι μικρή και καλό θα ήταν να την ζούμε και να πορευόμαστε με την καρδιά μας. Θα συμπληρώσω ότι καλό θα ήταν επίσης να ισορροπήσουμε τα θέλω με τα πρέπει ώστε να μη πιεζόμαστε, όλα είναι θέμα εσωτερική ηρεμίας. Όταν υπάρχει εσωτερική ηρεμία έχουμε την δυνατότητα να νιώσουμε στο απόλυτο την κάθε στιγμή και να βάζουμε σε τάξη τις χαοτικές μας σκέψεις που πολλές φορές μας πονοκεφαλιάζουν επικίνδυνα! Σε φιλώ και εύχομαι καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά σε σένα και την αναρχική ψυχή σου! Ταρακούνησέ μας, λίγο. Μας χρειάζεται...

    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά να έχεις με υγεία
    Φιλακια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά, εύχομαι να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της καθημερινότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλη χρονια Γιωργιτσα!!! Αγαπη μονο!!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή κι' ευλογημένη χρονιά και σε σένα, Geo... με πιο πολλά θέλω και λιγότερα πρέπει!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά.... Πόσο αγαπώ τον αναρχικό μας εαυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή χρονιά Γιωργία και ας κάνουμε αυτή τη χρονιά ότι λέει η καρδιά μας και ας ζούμε την κάθε στιγμη με όλη μας τη δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή χρονιά. Καθε στιγμή είναι πολυτιμη και μοναδική. Ο χρονος δεν γυριζει πίσω και γι αυτο μας στελνει ασπρα σημαδια και ρυτιδες να μας το θυμιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή χρονιά Γεωργία! Μία από τις αποφάσεις της Νέας Χρονιάς ήταν να ζω την κάθε μέρα, όπως προστάζει η καρδιά μου σαν να μην υπάρχει αύριο! Σου εύχομαι το 2016 να ζήσεις περισσότερο με την καρδιά και λιγότερο με τη λογική!
    http://www.neraideskaidrakoi.gr/2016/01/welcome-2016-new-years-resolution.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ομολογώ οτι με συγκλόνισε η ανάρτηση σου. Μου θύμισε εμ´ενα μονο που αντι για ασπρες τριχες εμενα επεφταν. Τουφες ολοκληρες. Ξυπνούσα κάθε μέρα και έβρισκα λωρίδες τα μαλλιά μου πάνω στο μαξιλάρι. Σοκαριστικό πολύ. Αλλά με ταρακούνισε.
    Οταν τελικά βγήκαν και άσπρες τρίχες αποφάασισα οτι μεταμορφώνομαι σε κύκνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή χρονιά σε όλους κορίτσια με υγεία και πάνω από όλα αυτό που θέλει η καρδιά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου