Σκόρπια αμαξάκια; Ποτέ ξανά!


Όσες μαμάδες έχετε αγόρια σίγουρα ξέρετε τον χαμό που επικρατεί στο δωμάτιο τους κυρίως από αυτοκινητάκια. Μην κοιτάς εμένα και τον άντρα μου-κυρίως που δεν πιάνουν τα χέρια μας σε κατασκευές. Η Σοφία Κ., φίλη αναγνώστρια του blog, μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της έφτιαξαν ένα υπέροχο γκαράζ για τα αμαξάκια τους κι είχαν την καλοσύνη να μας στείλουν φωτογραφίες και να μας δώσουν βήμα βήμα τις οδηγίες.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε (κοστίζουν λιγότερο από 20 ευρώ) :

Ξύλα φάρδος 10εκ πάχος 2εκ και μήκος 1 μέτρο ή όσο θέλει ο καθένας εξαρτάται από τα αυτοκινητάκια που θα βάλουμε . • 4 Ντιζες m3 με διάμετρο 1εκ. • Σωληνάκι αλουμινίου ( πρεπει να είναι λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από την ντίζα ) • 8 παξιμάδια m3 (όχι κρίθινα ) • 8 ροδέλες m3

Πάμε τώρα να δούμε το πώς.

Σημαδεύουμε και κάνουμε 2 τρύπες σε κάθε άκρη του ξύλου για να περάσουμε αργότερα από μέσα τις ντιζες (εικόνα 1, 2, 3.)





Κόβουμε τα ξύλα στο 1 μετρο μήκος, ή σε οποία διαστάσει θέλει ο καθένας και λειαίνουμε τις άκρες με ένα ψιλό γυαλόχαρτο (εικόνα 4, 5. )





Βάφουμε τα ξύλα στο χρώμα που θέλουμε με λαδομπογιά η με σπρέι (εικόνα 6, 7, 8, 9)









Όσο στεγνώνει το χρώμα στα ξύλα, κόβουμε τα σωληνάκια αλουμινίου στην διάσταση που χρειαζόμαστε, δηλαδή στην απόσταση που θελουμε να εχουν τα ράφια μεταξύ τους στο ύψος. Αφού στεγνωσουνε τα ξύλα και εχουμε κόψει όσα σωληνάκια χρειαζόμαστε, βάζουμε στην μια άκρη της ντιζας μια ροδέλα και ενα παξιμάδι, το οποίο θα λειτουργήσει σαν στοπ στην συνέχεια. Το κάνουμε αυτό και στις 4 ντιζες (εικόνα 10, 11, 12. )






Περνάμε και τις 4 ντιζες μέσα στις τρύπες που έχουμε κάνει στα ξύλα (εικόνα 13)



Μετά από κάθε ξύλο που περνάμε τις ντιζες από μέσα, βάζουμε τα σωληνάκια που έχουμε κόψει ώστε να κρατάνε τις αποστάσεις τα ράφια μεταξύ τους (εικόνα 14, 15. )





Όταν βάλουμε και το τελευταίο ράφι, βιώνουμε στις άκρες της ντιζας τις ροδέλες με τα παξιμάδια, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατασκευή (εικόνα 16)



Στα 4 σημεία βιδώνουμε γωνιές, από τις οποίες βιδώνουμε την κατασκευή στον τοίχο (εικόνα 17)




Κι αυτό ήταν! Το πριν και το μετά...





Είναι πιο εύκολο από ότι φαίνεται. Το μόνο που καθυστέρησε είναι το στέγνωμα της βαφής. Και φυσικά πέρα από αμαξάκια μπορείτε να τοποθετήσετε ότι είδους μικροπαιχνιδάκια έχετε ή μινιατούρες. 
Η δική μας προσπάθεια είχε γίνει αφού είχα πελαγώσει από τα πολλά μικρά δωράκια του Kinder αυγού και για αυτόν τον λόγο είχα επισκεφθεί τον ξυλουργό της γειτονιάς μου-είπαμε, δεν πιάνουν τα χέρια μας. 

Μπορείτε να την δείτε εδώ.

Σχόλια

  1. Πολύ ωραία κατασκευή!! Κι αν έχεις και τον μάστορα να στον φτιάξει, ακόμη καλύτερα!! Η μεγάλη ερώτηση ...πως τα καθαρίζεις όλα αυτά;; χαχαχα Καλημέρα και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ αυτή την κατασκευή την έχω δει και την θέλω τόσο πολύ! Αλλά δεν πιάνουν τα χέρια μας για τέτοια καθόλου... Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το DIY πανέμορφο και η πολυκατοικία ακόμα πιο ωραία!!! Όσο για την τακτοποίηση... το ωραιοτερότερο!!!!
    Φιλιά και καλό Χριστουγεννιάτικο μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτική η κατασκευή σας Γεωργία μου! εγώ πάλι θα το ήθελα για τις μινιατούρες μου που προς το παρον τις κρύβω για να τις γλυτωσω απο τον μαχαραγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέλω!!!! Θα ήταν ότι πρέπει και για τα Lego μας, ίσως με λίγο μεγαλύτερο βάθος! Φιλιά Γεωργία μου και ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου