Τα ψηλά βουνά.


Είχα την χαρά να παρακολουθήσω μαζί με τον Παύλο φυσικά την πρεμιέρα αυτής της παιδικής παράστασης του Ζαχαρία Παπαντωνίου στο θέατρο Ακροπόλ. Το ξεκίνημα της είμαι σίγουρη πως θα συγκίνησε όλους τους ενήλικες καθώς φέρνει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια. Εγώ πάντως βούρκωσα. Κλασικά.


Ένα υπέροχο θέατρο και μία υπέροχη παράσταση! Νέοι ηθοποιοί με όρεξη και ταλέντο μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Κουρούμπαλης που όταν τον είδε ο Παύλος μου είπε: "Μαμά δεν θα το πιστέψεις! Ξέρεις ποιος είναι εδώ; Ο θυρωρός της πολυκατοικίας! "

Πρόκειται για μια παρέα παιδιών του δημοτικού, που μετά την προτροπή του δασκάλου τους, περνάνε το καλοκαίρι  μόνα στα βουνά της Ευρυτανίας. Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν  τη φύση,  την επιβίωση,  το πώς συμμετέχεις σε μια ομάδα, και κυρίως  την προσφορά.


Η παράσταση έχει στόχο να ζωντανέψει όλες αυτές τις εικόνες, όπως επίσης και τις αυθεντικές ζωγραφιές του βιβλίου. Με τη χρήση του 3d animation, με παραδοσιακά μουσικά όργανα, με ήχους και μυρωδιές του δάσους είχαμε την αίσθηση πως πήγαμε και μια πρωτότυπη εκδρομή! Μία παράσταση που πέρα από όλα τα υπόλοιπα μηνύματα που ήθελε να περάσει για εμένα ήταν ύμνος στην φιλία αφού μέχρι κι ο Παύλος μου ανέφερε: "Μαμά κοίτα πόσο καλοί φίλοι είναι..κάνουν τα πάντα ο ένας για τον άλλον!"


Θεωρώ πως παιδιά άνω των 5 ετών θα κατανοήσουν καλύτερα το έργο αυτό και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε μικρούς και μεγάλους. Αγαπάμε θέατρο!




Φεύγοντας...
-Μαμά που πας;
-Εε στο μετρό δεν πάμε; Τελείωσε η παράσταση
-Βρε μαμά θα φύγουμε χωρίς να πάρουμε αντίγραφο από τον θυρωρό; 
(χαχα αυτόγραφο εννοούσε το καμάρι μου)

Σχόλια

  1. Κι εμείς πήγαμε και τα παιδιά ξετρελλαθηκαν! Τώρα διαβάζουμε και το βιβλίο λίγο λιγο κάθε βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η παράσταση ! Μακάρι να συνεχιστεί και του χρόνου που θα την πιάνουμε και καλύτερα την ηλικιά! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφο βόλτα?!
    Λάτρεψα τον μικρό σου με τον θυρωρό χαχαχα
    υπέροχο!
    καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου