Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι


Την Κυριακή βρεθήκαμε στο θέατρο Αθηνά και παρακολουθήσαμε την πρεμιέρα της παράστασης "Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι" η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, με την ξεχωριστή σκηνοθετική πινελιά του Αντώνη Λουδάρου. 



Η παράσταση είναι εκπληκτική! Πραγματικά από τις ωραιότερες παιδικές παραστάσεις που έχω δει ως τώρα κι άνετα την ξαναπαρακολουθούσα! Νέοι ηθοποιοί με φοβερό ταλέντο, όρεξη και χιούμορ μπόλικο. Κι αν, επειδή γελούσα συχνά, νόμιζα πως θα τη βγάλω έτσι ήρθε η Βίκυ Σταυροπούλου μέσα από το video wall να με διαψεύσει. Μας έκανε όλους να συγκινηθούμε με τα τόοοσο όμορφα λόγια της ως μάνα ενός παιδιού μετανάστη.



Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς μουσική; Πόση δύναμη έχει η φίλια; Πώς νιώθει ένα παιδί μετανάστης; Το μήνυμα που περνά στο τέλος το έργο είναι πως με την αλληλοβοήθεια μπορούμε να πετύχουμε κάτι τόσο σημαντικό όπως είναι η αγάπη απέναντι στον πολιτισμό. 



Στην παράσταση συμμετέχει και η ολυμπιονίκης Κλέλια Πανταζή - η οποία είναι πανέμορφη - παρουσιάζοντας τις ιδιαίτερες κινήσεις της και μείναμε με το στόμα ανοιχτό.



Επίσης κάτι που μου άρεσε πολύ είναι πως τα παιδιά είναι ενεργά και συμμετέχουν σχεδόν σε όλη την παράσταση. Στο ταμείο μαζί με το εισιτήριο δίνονται και κάποια ψεύτικα χρήματα τα οποία τα παιδιά τα προσφέρουν στους ηθοποιούς για να βοηθήσουν να ανοίξει ξανά το μουσικό σχολείο που έκλεισε ο δήμαρχος "Προεδράκης".



Κι αφού τελειώσει η παράσταση όλοι οι ηθοποιοί εμφανίζονται στο φουαγιέ για να μιλήσουν με τα παιδιά και να φωτογραφηθούν κι εννοείται πως ο Παύλος δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο :)



Μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση και μικρότερα παιδιά, θεωρώ από 3 ετών.
  Το θέατρο είναι μεγάλη μας αγάπη, είναι μαγεία, είναι φαντασία, είναι πολιτσμός. 
Πηγαίνετε τα παιδιά σας στο θέατρο, κάνει καλό!



Εις το επανιδείν.

Σχόλια