Σοκολατοφουντουκένιο κέικ!

Κάθε Παρασκευή θέλω να φτιάχνω γλυκό, μου αρέσει να ξεκινά το Σαββατοκύριακο με ζεστό καφέ και πρωινό από τα χεράκια μου. Αυτήν την φορά ήθελα να φτιάξω ένα γλυκό με καρύδια. Έτσι κάνω εγώ, βρίσκω μια πρώτη ύλη και μετά μια συνταγή :) Ανάποδη παιδί μου. Πήγα στη λαϊκή αλλά καθαρισμένα καρύδια δεν βρήκα πουθενά κι έτσι το γύρισα στα φουντούκια. Μαζί με αυτά αγόρασα και μαύρη σοκολάτα. Δένουν τέλεια μεταξύ τους. 

Γυρνώντας σπίτι googlαρα τη λέξη φουντούκι και σοκολάτα κι έπεσα πάνω σε αυτήν την φοβερή συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε...



Τι θα χρειαστούμε: 

250γρ. ζάχαρη
250γρ. βούτυρο λιωμένο
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. φουντούκια
200γρ. σοκολάτα
4 αυγά
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

(Αν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τότε δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε το μπέικιν πάουντερ)



Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δεν χρειαζόμαστε καν μίξερ! Σε ένα μεγάλο μπολ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα φουντούκια...



ενώ στο τέλος ρίχνουμε και την σοκολάτα. 



Έπειτα βουτυρώνουμε τα ταψάκια μας, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για μία ώρα.


Ο μικρός μου βοηθός

Και ιδού το αποτέλεσμα! 



Θα σας πω την αλήθεια όμως. Ενώ το ψήσιμο πρέπει να γίνει στους 170 βαθμούς ο μικρός κατεργάρης γιος μου γύρισε το "κουμπί" στο τέρμα! Ναι στους 270 χωρίς να το πάρω χαμπάρι κι έτσι μέχρι να βγάλω τα ρούχα από το πλυντήριο άρχισε να βαρά ο συναγερμός του φούρνου και το σπίτι μοίριζε κάπνα. Φυσικά το κέικ άρπαξε κι έδεσε περισσότερο. 

Σε φυσιολογικές συνθήκες βγαίνει πιο ζουμερό και φυσικά χωρίς την μαύρη κόρα :) χαχα Μην ξεχάσετε να ρίξετε και άχνη.

Σχόλια

  1. 'Εχω κάψει και εγώ κέικ, παρόλαυτά φαγώθηκαν ευχάριστα, οπότε μην σε ανησυχεί καθόλου. Ασέ που και εγώ πρώτα παίρνω το κεντρικό υλικό και μετά ψάχνω ανάλογη συνταγή και δεν σταματάω την αναζήτηση μέχρι να βρω την ιδάνική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω την αλήθεια, αγαπώ τα ξεροψημένα, οπότε μια χαρά το κέικ σου!
    Και αφού είναι και Παρλιάρος, αυτό αποτελεί εγγύηση από μόνο του!
    Φιλάκια! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ αν άρχισα να αραδιάζω τις αποτυχημένες μου προσπάθειες στην κουζίνα δεν φτάνει η οθόνη χα χα !! Βρε τα γλυκούλια μας που επεμβαίνουν και στον φούρνο! Εμένα ευτυχώς είναι ψηλά και δεν έχει εύκολη πρόσβαση πάλι καλά !! Πολύ νόστιμος συνδυασμός Geo μου!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιοτατο και ας είναι και καμένο το καημένο!

    Και εγώ το ίδιο κάνω.. Πρώτα βρίσκω το βασικό συστατικό (που συνήθως αυτό είναι που λήγει ή είναι οριακά στο να σαπίσει) και μετά βρίσκω τη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χα χα χα μεγάλος κατεργάρης ο μικρός σου... η συνταγή όμως φαίνεται πανόνστιμη... ωραία ιδέα για weekend...! Φιλιά και καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα τώρα, λεπτομέρειες χαχαχαχα Το ζουζούνι βιαζόταν να το φάει μου φαίνεται!!! Ωραία η συνταγή!!! Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν φτιάχνω Κέικ και δεν μου πετυχαίνει απόλυτα ή παίρνει λίγο χρωματάκι η αλήθεια είναι ότι τσαντίζομαι τόσο σε σημείο που λέω "τέρμα δεν ξανά φτιάχνω κέικ" αλλά μετά από λίγο καιρό, αποφασίζω και φτιάχνω! Αυτό σου το κέικ μοιάζει εύκολο βρε συ.... σημείωνω την συνταγή και θα την φτιάξω αλλά θα προτιμήσω αμύγδαολα αντί φουντούκια.
    Τελικά, βγήκε νόστιμο... το φάγατε; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου