Πάρτι διάστημα

Αχ δεν έχω λόγια για αυτό το πάρτι! Άλλο ένα πάρτι στον κήπο, το καθιερωμένο για τη γιορτή του μεγάλου μου γιου του Παύλου. Ένα πάρτι με πολλές προετοιμασίες, ένα πάρτι μέσα στον παλμό των πολιτικών εξελίξεων. Δεν σας κρύβω πως την Κυριακή το βράδυ ενώ κοιτούσαμε ειδήσεις με τον Θοδωρή ξαφνικά κοιταχτήκαμε και είπαμε σχεδόν ταυτόγχρονα "μα τι κάνουμε;;;" Μετά μιλήσαμε με κανα δυο φίλους τηλεφωνικώς και ηρεμήσαμε. Τα παιδιά μας άλλωστε δεν φταίνε σε τίποτα! Κι επίσης αφού όλα ήταν έτοιμα θα ήταν κουτό εκ μέρους μας να ακυρώσουμε κάτι που περίμενε ο γιος μας με τόοοοση λαχτάρα και χρονομετρούσε εδώ και πέντε μέρες αντίστροφα!


τα μπλουζάκια τα φτιάξαμε μόνοι μας ΕΔΩ

Πάρτι με θέμα το διάστημα λοιπόν επέλεξε κι εγώ άρχισα από τα τέλη Απρίλη να ψάχνω ιδέες και να φτιάχνω λίστες. Το δώρο μου για αυτόν (όπως είχα κάνει και στα 5α του γενέθλια, με θέμα τον δεινόσαυρο, αλλά και στα πρώτα γενέθλια του Άγγελου Ραφαήλ) ήταν η επαγγελματική φωτογράφιση του πάρτι του από το Studio Kapetanakis που εκτιμώ κι εμπιστεύομαι. Θεωρώ πως τέτοιες στιγμές πρέπει να μένουν αθάνατες στο χρόνο μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. [Και μην μου πεις να βγάλω μόνη μου γιατί πρώτον δεν έχω τόσο καλή φωτογραφική μηχανή, δεύτερον δεν ξέρω να  βγάζω τόσο ωραίες φωτογραφίες και τρίτον πρέπει να τρέξω για τόσα άλλα εκείνες τις ώρες που σιγά μην προλάβω και να φωτογραφίζω].

Το προσκλητήριο:



Εννοείται πως έπρεπε να παραπέμπει σε διάστημα κι επειδή δεν ξέρω να σχεδιάζω απευθύνθηκα στην PND.GR (μπορείτε να δείτε δουλειά τους ΕΔΩ.) η οποία μου έφτιαξε και ετικέτες για τα μπουκαλάκια με το νερό καθώς επίσης και τα καδράκια που είχα πάνω στον μπουφέ.






Τα υπέροχα μπισκότα που βλέπετε τα παρήγγειλα από την Sweeat me (δουλειά της μπορείτε να δείτε ΕΔΩ). Η Κατερίνα είναι καλλιτέχνης! Όταν της είπα το θέμα του πάρτι και της έδειξα κάποια από τα πράγματα που είχα ετοιμάσει χωρίς δεύτερη σκέψη μου ετοίμασε όλα αυτά τα φοβερά σχέδια που άφησαν έκπληκτους τους μικρούς μας φίλους.



 Και φυσικά δεν προλάβαμε να τα φωτογραφήσουμε όλα αφού έγιναν ανάρπαστα!





Τα διακοσμητικά του πάρτι μας τα παρήγγειλα όλα από την αγαπημένη μας τσαγιερίτσα, το Happyteapot το οποίο είχε ακριβώς το θέμα μας σε αυτήν ΕΔΩ την κατηγορία. 
Πήραμε τα ποτηράκια μας,



Τα πιατάκια μας,



Την διώροφη βάση διάστημα, 



Tις θήκες και τα διακοσμητικά για τα donuts μας,



Χαρτοπετσέτες,



Ξύλινα πηρουνάκια,



Και φυσικά την γιρλάντα διάστημα και όλη την διακόσμηση διάστημα που κρέμασα στα κλαδιά των δέντρων κι έτσι όπως είχε ένα ελαφρύ αεράκι κυμάτιζαν απαλά τα αστέρια κι οι πύραυλοι κι ήταν πανέμορφα! 




Τα μόνα διακοσμητικά που φτιάξαμε εμείς ήταν τα U.F.O μας (μπορείτε να δείτε πως ΕΔΩ)





Για πρώτα δωράκια στους καλεσμένους είχα φροντίσει να παραγγείλω σαπουνάκια από τo αγαπημένo Rose Garden (δείτε δουλειά του ΕΔΩ) το οποίο με το που άκουσε το θέμα του πάρτι μου ετοίμασε αμέσως μικρά χειροποίητα εξωγηινάκια. Μύριζαν υπέροχα!



Από τα πιο σημαντικά πράγματα κι ίσως το πιο σημαντικό σε ένα πάρτι είναι η απασχόληση των παιδιών με δημιουργικό τρόπο. Στα περισσότερα πάρτι που έχω πάει και δεν υπάρχει κάποιος να απασχολήσει τα παιδιά επικρατεί ένα χάος, κάποια παιδιά κάνουν "πηγαδάκια", κάποια άλλα τσακώνονται και γενικά επικρατεί ένα κλίμα "τώρα παίζουμε; δεν νομίζω! ". Μέχρι τώρα, με εξαίρεση την βάπτιση του Άγγελου Ραφαήλ που κάλεσα ταχυδακτυλουργό, ο Παύλος μου ζητούσε κλόουν. Φέτος καθότι μεγαλώνει το παιδί μου ήθελε κάτι διαφορετικό κι ευτυχώς αυτό το βρήκα στο Bizparty.gr το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες μου!



Όταν αρχικά ήρθα σε επαφή μαζί τους με ρώτησαν πόσα παιδάκια θα έχει το πάρτι, τι ηλικίες έχουν και φυσικά το θέμα του πάρτι ενώ μετά από λίγες μέρες μου έστειλαν όλο το πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών καθώς και το δωράκι που θα έπαιρνε το κάθε παιδί. Μελετημένα πράγματα βλέπετε, όχι προχειρότητες. 

Κι όταν έφτασαν οι δυο εμψυχώτριες ξανά εντυπωσιάστηκα. Είχαν μαζί τους, πέρα από ένα σωρό υλικά για παιχνίδι, δικό τους ηχοσύστημα με μουσική που πλαισίωνε τόσο όμορφα τα παιχνίδια των παιδιών και μπαλαντέζα! Ω ναι, για τόση οργάνωση μιλάμε.

Στην αρχή άπλωσαν στο πάτωμα δυο μεγάλα σεντόνια φιδάκι. 
Στο ένα ξεκίνησαν να παίζουν με τους σωλήνες "τουβλάκια"... 












Και στο άλλο άπλωσαν καμβά για ζωγραφική σε χαρτί του μέτρου.







Μετά ξεκίνησαν τις οπτικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες









Παιχνίδια δύναμης και ισορροπίας








Τα οποία παιχνίδια τους οδηγούσαν σε έναν θησαυρό καθώς μέσα από όλες αυτές τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες αυτό έπαιζαν, το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού!



Τους έβαλαν μαγικούς φακούς στα μάτια...



Για να μπορέσουν να ψάξουν καλύτερα...



Και μετά κατέγραφαν κάθε τι που έβρισκαν για να καταλήξουν να βρουν τον γρίφο!




Κι η λύση του γρίφου τους οδήγησε στην πινιάτα! 

Επόμενος σταθμός λοιπόν πινιάτα. Δεν υπάρχει πάρτι που να σέβεται τον εαυτό του αν δεν έχει πινιάτα :) Σοβαρά, τα παιδιά τρελαίνονται κι ανυπομονούν για αυτήν την στιγμή. Φυσικά την παρήγγειλα από το πρώτο e-shop αποκλειστικά για πινιάτες το Piniata.gr το οποίο φτιάχνει οποιοδήποτε σχέδιο επιλέξεις.



Εμείς διαλέξαμε ένα αστέρι πύραυλο και εννοείται και το ξύλινο μπαστούνι για να την χτυπήσουμε! 

Η αλήθεια είναι πως εντυπωσιάστηκα διπλά όταν την παραλάβαμε αφού έχει μεγάλη διαφορά από αυτές που φτιάχνουμε συνήθως μόνοι μας. Η Piniata.gr τις φτιάχνει με χαρτόνι οπότε έχουν πολύ καλύτερη αντοχή κι έχουν κι ειδικό άνοιγμα που ανοιγοκλείνει για εύκολη προσθαφαίρεση των γλυκισμάτων που θα γεμίσουν την πινιάτα.





Βάλαμε τα παιδάκια σε μια σειρά κι άρχισαν να χτυπούν από δυο φορές την πινιάτα.
Είπαμε, έχει καλή αντοχή :) 




Και φυσικά όταν άρχισε να διαλύεται η πινιάτα και να πέφτουν τα γλειφιτζούρια, οι καραμέλες, τα σοκολατάκια κι αυτή η ασημόσκονη που βρήκα σε σχήμα χαρτοπόλεμου έγινε χαμός!





Κι η έκπληξη της βραδιάς ήταν το δεύτερο δωράκι για τους μικρούς μας καλεσμένους! Το Μπιζζ Πάρτυ είχε φτιάξει χειροποίητα ξύλινα καδράκια για το δωμάτιο των παιδιών και πάνω είχαν ένα διαστημόπλοιο! Μα ακόμη πιο ωραίο ήταν πως το διαστημόπλοιο αυτό το ζωγράφιζε το κάθε παιδί μόνο του, έγραφε το όνομα του και το έπαιρνε στο δικό του τσαντάκι. Ξετρελάθηκα! 






Και κάπως έτσι τελείωσε κι αυτό το πάρτι, αφήνοντας μας μια τόσο γλυκιά ανάμνηση, βλέποντας τα παιδιά μας να παίζουν, να τρέχουν και να γελούν δυνατά. Κι αυτή την χρονική στιγμή της χώρας μας το είχαμε όλοι ανάγκη.

Χρόνια πολλά Παύλο μου! 
Σε λατρεύω.

Σχόλια

  1. Τι ωραίο πάρτυ! Τα γραφικά, τα διακοσμητικά, τα μπισκότα, η απασχόληση! Και πόσα παιδιά είχες;;; Μπράβο βρε Γεωργία, τα ετοίμασες όλα τέλεια και εννοείται καλά κάνατε και δεν το ακυρώσατε, τι θα κερδίζατε; Ενώ τώρα.. κοίτα πόσες χαρούμενες φάτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βέρα μου! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε :) Τα παιδάκια ήταν 33!
      Χαμός δηλαδή :)

      Διαγραφή
  2. Άμα έχεις κήπο βρε παιδί μου, τα πάρτι απογειώνονται! Σας ζηλεύω! Το πάρτι σας ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, καλοστημένο, πολύχρωμο...μπράβο Γεωργία μου! Να τον χαίρεστε! Ότι καλύτερο σας εύχομαι! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρία μου έτσι ακριβώς όπως τα λες! Και για αυτό ακριβώς του κάνω πάρτι στην γιορτή του γιατί τα γενέθλια του είναι τέλη Νοεμβρίου κι όπως καταλαβαίνεις στο σπίτι είναι δύσκολο με τόσα παιδιά. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές <3

      Διαγραφή
  3. 33παιδάκια;;;; Ποπό χαμός.... Εμείς 15 είχαμε και δεν ήξερα από που να τα πρωτοπρολάβω!
    Έκανα βέβαια το λάθος (που δε θα επαναληφθεί ξανά)
    και ανέλαβα η ίδια την απασχόλησή τους με δραστηριότητες και παιχνίδια.
    Οκ, εκείνα το χάρηκαν πολύ αλλά εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτε άλλο - να δω κανέναν - και να απολαύσω λίγο τον κόπο μου. Άσε που και οι φώτο μου, όπως λες κι εσύ, τελικά δεν αναδεικνύουν όσο θα ήθελα όλη την ομορφιά της υλοποίησης ιδεών και διακόσμησης......
    Όσο για τις ημέρες στις οποίες συνέπεσαν τα γενέθλια μας και σας με τον πολιτικό αναβρασμό της χώρας, κι εμείς σκεφτήκαμε ότι στο τσακ προλάβαμε τη μεγάλη ακεφιά που ακολούθησε τις επόμενες ημέρες και ευτυχώς που δεν ακυρώσαμε τη γιορτή των μικρών μας....
    Σε περιμένω σε λίγες ημέρες κι από τις σελίδες μου, που θα ανεβάσω το δικό μας polka dots (πολύχρωμο πουά) πάρτυ μας που έγινε την Κυριακή 28/6, αλλά ακόμα συγκεντρώνω φώτο από συγγενείς και φίλους!
    Φιλιά πολλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου και τα παιδάκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Ειρήνη!

      Αυτό που περιγράφεις το έχω κάνει κι εγώ μόνο που σε εκείνο το πάρτι δεν είχα καλέσει γονείς παρά μόνο τα παιδιά τους οπότε δεν είχα και το άγχος των μεγάλων, ξέρεις κέρασμα, κουβέντα κλπ.

      Όσον αφορά τις φωτογραφίες έχεις απόλυτο δίκαιο γιατί όντως έχω δει στο διαδίκτυο φοβερά πάρτι τα οποία αδικούνταν από τις φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί και για αυτό προτείνω 100% να παρευρεθεί ένα επαγγελματίας φωτογράφος.

      Τα πάρτι τα λατρεύω κι ανυπομονώ να δω και το δικό σας! Φιλιά.

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία τα περάσατε Γεωργία και για να το ταιριάξω και με το θέμα,το απογειώσατε ;) Να τον χαίρεστε! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεωργία μου εκπλητικό το πάρτυ σας !! Να το χαίρεστε το αγόρι σας!! Όλα τέλεια με σούπερ θέμα !! Και του χρόνου εύχομαι με υγεία! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Αθηνά μου, σε ευχαριστούμε πολύ οικογενειακώς!

      Διαγραφή
  6. Να χαίρεσαι τον Πάυλο σου! Τι να πω για το πάρτι σας... ξέρεις πόσο αγαπώ αυτό το θέμα!
    Όλα τόσο όμορφα και τόσο προσεγμένα! Πόσο συμφωνώ με τον φωτοφράφο δεν φαντάζεσαι!
    Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα!! :-)
    Φιλιά πολλά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη τα είπαμε εμείς, πρέπει να γνωριστούν τα παιδιά μας, ίδια γούστα έχουν στα πάρτι :) Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά Παύλο!!! <3
    Πόσο σας χαίρομαι βρε Γεωργία!! Υπέροχα όλα! Μπράβο σας για την οργάνωση και πολύ καλά κάνατε και δεν το ακυρώσατε! Όσο για τις φωτογραφίες είναι ένα όνειρο, πολύ μου αρέσει που διαλέξατε επαγγελματία φωτογράφο, έχει άλλη χάρη το τελικό αποτέλεσμα!
    Φιλιά πολλά σε όλους!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά μου να σαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ!
      Ξέρεις μωρέ τι γίνεται, κάνεις τόσο κόπο και θες όλο αυτό να απαθανατιστεί ;)

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος9/7/15, 1:45 μ.μ.

    Κορίτσι μου τί υπέροχα που είναι όλα;;;; Έμεινα άφωνη! Τα λάτρεψα τα μπλουζάκια των αγοριών, τόσο που αποφάσισα να τολμήσω να δώσω και στους δικούς μου να ζωγραφίσουν το Σαββατοκύριακο... ΕΠΙΣΗΣ, μου αρέσει πάρα πολύ που έβαλες link για όλους όσους σε βοήθησαν στη διοργάνωση ενός τόσο υπέροχου πάρτυ, και μου κάνεις τη ζωή πιο εύκολη όταν αρχίσω να ετοιμάζω των αγοριών! Χιλιόχρονος ο κούκλος Παυλούκος, να τα χαιρόμαστε και τα δύο τα ζουζούνια και να τα καμαρώνουμε!!! (Φιλάκια στα μαγουλάκια να τους δώσεις, κι ένα εξτρά στο πατούσι του μικρού!) <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια Μαρία μου; Ανυπομονώ να μας τα δείξεις στο blog σου!
      Ε δεν θα ήταν κρίμα να μην μοιραστώ μαζί σας όλες αυτές τις εταιρίες που με άφησαν πραγματικά ικανοποιημένη; Κάτι τέτοια πρέπει να τα μοιραζόμαστε εμείς οι μαμάδες. Σε ευχαριστώ για όλα Μαρία μου, σε αγαπώ πολύ!

      Διαγραφή
  9. τελειο το παρτι σας!! Μπραβο Γεωργια μου!! πολυ ωραιες οι επιλογες σου!! το θεμα καταπληκτικο!! κι οσο για τις φωτογραφιες.. δεν εχω λογια... Να τα χαιρεσαι τα αγορια σου!! Πολυχρονος ο Παυλιτος!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε Ελπίδα αν του αρέσει του Νικόλα το διάστημα προγραμμάτισε το για το επόμενο πάρτι του, θα θριαμβεύσεις κι εσύ! Είμαι σίγουρη <3

      Διαγραφή
  10. Τι όμορφα όλα Γεωργία μου! Και τα αγόρια μου αγαπούν το διάστημα και τους πλανήτες, οπότε ένα τέτοιο πάρτι είναι στο πρόγραμμα.
    Η πινιάτα υπέροχη και τα μπισκότα τόσο ξεχωριστά! Μπράβο σας
    Να τον χαίρεστε! Γερά και ευτυχισμένα να είναι τα αγόρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Λιτσάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ! Θα περιμένω με αγωνία λοιπόν και το δικό σας πάρτι, είναι αγαπημένο θέμα κι εσένα τα χέρια σου πιάνουν! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Πολύ ωραίο το πάρτι σας Γεωργία μου, όπως και όλα τα προηγούμενα! Πάντα έχεις ωραίες ιδέες και κυρίως οργάνωση για τα καταφέρεις! Σε κάθε πάρτι πελαγώνω και αυτό γιατί θέλω όλα να περνάνε από τα χέρια μου, το οποίο βέβαια είναι πολύ χαζό! Χίλια μπράβο, να χαίρεσαι και τα δύο τα παιδάκια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω Λίνα σε ευχαριστώ πολύ! Να σου πω ένα μυστικό;
      Κι εγώ πελάγωσα κι αν μην πέρασαν όλα από τα χέρια μου :)

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία Έλενα, για τις ευχές αλλά και για το οτι περνάς πάντα από εδώ. Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  13. Κούκλα μου κατ' αρχάς να τον χαίρεσαι! Ήταν όλα υπέροχα για άλλη μια φορά μπράβο σου! Σου έχω ξαναπεί πως συμφωνώ απόλυτα με την επαγγελματική φωτογράφιση και εγώ το κάνω και δεν το μετανιώνω στιγμή!! Και του χρόνου ακόμα περισσότερος χαμός!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλιά και σε σένα, να χαίρεστε κι εσείς το δίχρονο μαϊμουδάκι σας!

      Διαγραφή
  14. Κορίτσι ήρθα καθυστερημένα να ευχηθώ!
    Τι υπέροχα που είναι όλα; Μπράβο...Πόσο θα χάρηκε ο Παύλος!
    Να τον χαίρεσαι, να χαίρεσαι και τα δύο σου θαυματάκια!
    Να ειναι γερά να είστε και εσύ καλά να τα καμαρώνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να τον χαίρεσαι. Ολα ηταν αψογα οργανωμένα.Χρησιμοποιησες τους καλύτερους επαγγελματίες .Τα μπισκοτα ειναι εντυπωσιακά και οι διασκεδαστες που απασχολουν τα παιδια με παιχνιδια κίνησης και τα ξετρελαινουν ειναι κατι που προσέχω παρα πολύ. Μπραβο κουκλα μου παντα τετοια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πωπω τι τέλειο πάρτι!! Και υπέροχα διακοσμητικά και φανταστική διασκέδαση των παιδιών!! Εύγε!! Να τον χαίρεσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραίο πάρτυ και πολύ δημιουργικό παιχνίδι με τους γρίφους! Σίγουρα κράτησε όλα τα παιδιά σε εγρήγορση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου