Οικονομικές διακοπές για πάντα!


Καλοκαιρινές διακοπές. Για πάντα.
Διακοπές = διακόπτω κάθε είδους εργασία, διακόπτω το μαγείρεμα, το πλύσιμο των πιάτων, τα πλυντήρια, το σιδέρωμα, το καθάρισμα του σπιτιού. Διακοπές! Από εκείνες που βρίσκεσαι όλη μέρα σε μια παραλία με το μπικίνι σου, που τα παιδιά παίζουν στην άμμο κι εσύ διαβάζεις επιτέλους το αγαπημένο σου βιβλίο. Διακοπές στην Ελλάδα, που δεν ξέρεις ποιο νησί να διαλέξεις, ποιον προορισμό, που κάθε καλοκαίρι μέχρι να πεθάνεις μπορείς να ανακαλύπτεις ομορφιές, καθαρά νερά, πράσινο κι ωραία ταβερνάκια με φρέσκο καλαμάρι που μόλις πιάστηκε.


Λοιπόν άκου να δεις πως μπορείς να πηγαίνεις διακοπές χωρίς να χαλάς πολλά χρήματα και να περνάς φανταστικά. Σου παραθέτω μερικά μικρά "μυστικά" μας.



*) Καλοκαιρινός κουμπαράς

Το δοκιμάσαμε μια φορά, πέτυχε κι από τότε το έχουμε καθιερώσει. Κάθε αρχή Δεκέμβρη αγοράζουμε έναν μεγάλο μεταλλικό κουμπαρά. Ξέρετε από αυτούς που δεν έχουν άνοιγμα και βάζουμε μέσα ότι κέρματα διαθέτουμε μέχρι τέλος Μαΐου, μονόευρα, δίευρα και πενηντάλεπτα. Φυσικά ο κουμπαράς θα ενισχυθεί περισσότερο με χάρτινα. Μπορείτε να προγραμματίσετε να ρίχνετε ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε εβδομάδα, οι ενισχύσεις και το χαρτζιλίκι των παππουδογιαγιάδων να καταλήγει εκεί μέσα ή γιατί όχι κι ένα μέρος από τα χρήματα που θα μαζέψουν τα παιδιά λέγοντας τα κάλαντα κλπ. Πιστέψτε με όταν θα τον ανοίξετε σαν κονσέρβα αρχές Ιούνη θα διαπιστώσετε πως θα καλύψει τουλάχιστον το 1/3 των εξόδων σας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές! Είναι πολύτιμος πραγματικά.

*) Κοινωνικός Τουρισμός


Αν δικαιούσαι να κάνεις αίτηση για τον κοινωνικό τουρισμό μέσω του ΟΑΕΔ τότε μην χάσεις την ευκαιρία γιατί αν τελικά είσαι από τους ωφελούμενους τότε θα μπορέσεις να βρεις ενοικιαζόμενο δωμάτιο από 2 ευρώ την ημέρα! Βέβαια η δική μου άποψη είναι, όταν έχεις αυτήν την ευκαιρία, να πας σε ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων που δεν θα μπορούσες να επισκεφτείς σε άλλη περίπτωση. Ότι κι αν διαλέξεις πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως θα βγεις κερδισμένος.

*) Camping και ξερό ψωμί


Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη γιατί είμαι από εκείνες που θέλουν το wc τους, την ντουζιέρα τους και πάνω από όλα το μαλακό στρωματάκι τους. Φέτος όμως έτυχε να κερδίσω μια εκπληκτική σκηνή σε έναν διαγωνισμό κι έτσι όλο το γυρόφερνα στο μυαλό μου. Αποφάσισα λοιπόν να το τολμήσω κυρίως για τα παιδιά. Αλήθεια έχετε ιδέα πόσο διασκεδαστικό φαίνεται όλο αυτό σε ένα παιδί; Υπάρχουν μαγικά camping σε όλη την Ελλάδα κι η εμπειρία αυτή είναι μοναδική. Ακόμη όμως κι αν δεν φύγετε πολύ μακριά τότε γιατί να μην στίσεις την σκηνή σου σε μία από τις επιτρεπόμενες παραλίες και να κάτσεις εκεί ένα Σαββατοκύριακο;

*) Φθηνά εισιτήρια

Γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας σου χαρίζει το εισιτήριο της επιστροφή σου με την αποστολή ενός απλού μηνύματος. Μας έχει γλιτώσει ουκ ολίγες φορές αφού χαρίζει και την επιστροφή του αυτοκινήτου το οποίο έχει και την ακριβότερη αξία.

*) Site προσφορών

Μπορείς να βρεις πολύ φθηνά πακέτα ολιγοήμερων διακοπών σε υπέροχα μέρη αλλά κι υπέροχα ξενοδοχεία. Μην το στερείς από τον εαυτό σου αυτό. Χάρισε μια φορά την χλιδή στον εαυτό σου πηγαίνοντας σε ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων, με πρόγραμμα all inclusive, μείνε εκεί κι άφησε τους άλλους για μια φορά να σε περιποιηθούν. Συνήθως οι καλές προσφορές είναι για τον μήνα Ιούνη και Σεπτέμβρη για αυτό φρόντισε από νωρίς την άδεια σου.

*) Δώρα από τις διακοπές

Έλα πες την αλήθεια, κάθε τελευταία μέρα διακοπών βγαίνεις στα σοκάκια και ψάχνεις μαγαζιά για ενθύμια δωράκια. Ποιος σου είπε όμως πως ένα μαγνητάκι για το ψυγείο ή κάποιο άλλο σουβενιρ θα κάνει την γιαγιά να χαρεί που την θυμήθηκες; Μην χαλάς τσάμπα τα λεφτά σου, φτιάξε κάτι με τα παιδιά σου και να είσαι σίγουρος πως θα της κερδίσεις την καρδιά, θα σου χαρίσει το πιο πλατύ χαμόγελο και θα σου γλιτώσει κάποια δεκάδες ευρώ τα οποία θα αξιοποιήσεις κάπου άλλου. Άκου τι θα κάνεις λοιπόν, ξεκίνα να μαζεύεις κοχύλια! Τα παιδιά λατρεύουν τις ανακαλύψεις! Σε κάθε παραλία που θα πηγαίνετε μπορείτε να μαζεύετε σε ένα κουβαδάκι όσα κοχύλια βρίσκετε. Όταν γυρίσετε με το καλό στο σπίτι σας πάρτε ένα γυάλινο μικρό βαζάκι από μαρμελάδα, μαγιονέζα ή σάλτσα ντομάτας βγάλτε τις ετικέτες και πλύντε το καλά μέσα κι έξω. Ύστερα γεμίστε τα βαζάκια με κοχύλια και γράψτε με ένα ανεξίτηλο μαρκαδόρο το μέρος των διακοπών σας. Συνοδευτικά μπορείτε να ζητήσετε από το παιδί σας να ζωγραφίσει γενικά τις διακοπές του ή να ζωγραφίσει αυτό που του άρεσε περισσότερο στις διακοπές του. Δεν είναι υπέροχο καλοκαιρινό δώρο διακοπών;

Ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις λοιπόν κοίτα να περάσεις ωραία, να το χαρείς και να βγάλεις πολλές πολλές φωτογραφίες. Οι διακοπές είναι εκεί και σε περιμένουν! 

ΥΓ: "Αν έχετε φίλους με εξοχικό αφήστε τους να σας φιλοξενήσουν" λέει ο Θοδωρής ως συμπληρωματικό tip για οικονομικές διακοπές :)

Σχόλια

  1. Camping και ξερό ψωμί 12 χρόνια τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/15, 10:18 π.μ.

    Όταν δοκιμάσετε τη νέα σας σκηνή περιμένω εντυπώσεις Γωγουλινάκι! (Κυρίως γιατί ανήκω κι εγώ στην ίδια κατηγορία που θέλει το wc, το μπάνιο και το μαλακό στρωματάκι!!!). Πέρα από αυτό, τα tips σου είναι πολύ καλά. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) :) :) πρέπει να το δοκιμάσεις Μαρία, έτσι για την εμπειρία! Ναι θα σου πω, καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνετε.

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλή ανάρτηση Γεωργία μου. Αυτό με την κινητή τηλεφωνία δεν το έχω δοκιμάσει για διακοπές! Κάτσε να μπω να δω! Φιλάκια. Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι διακοπές στο camping είναι ωραία φάση, το είχα κάνει παλιότερα στο club της Αγίας Άννας στη Β. Εύβοια και μου άρεσε πολύ! Με τα παιδιά δεν το έχω δοκιμάσει, να σου πω την αλήθεια! Εμείς ανήκουμε στην κατηγορία με το εξοχικό στο χωριό.... θέλετε να σας φιλοξενήσουμε? χιχιχιχι, έχουμε και πολύ οικονομικές γκαρσονιέρες πάντως...χιχιχι φιλιάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπώ αγία Άννα, την έχω επισκεφθεί αλλά δεν έμεινα τελικά. Τυχεροί είστε Μαρία μου, μακάρι να είχα κι εγώ ένα! Ευχαριστούμε για την φιλοξενία :)

      Διαγραφή
  5. χαχαχαχα... μάρεσουν οι ιδεες σου Γεωργιτσα!!! Η συμβουλη του Θοδωρη ιδιως..χεχεχε... Βεβαια εμεις ειμαστε απο αυτους που εχουμε εξοχικο και πάντα προσκαλουμε φιλους.. :) τυχεροι κι εμεις κι αυτοι!!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο που προσκαλείτε φίλους Ελπίδα μου!
      Ο Θοδωρής τα λέει αυτά αλλά φίλους με εξοχικό δεν έχουμε χαχαχαχα

      Διαγραφή
  6. Τελεια τα tips Geo μου !!!! Εμεις προς το παρόν χρησιμοποιούμε το tip του Θοδωρή !!!! Μας ξελασπώνουν οι αγαπημένοι μας φίλοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά κάνετε Αθηνά μου! Να περάσετε τέλεια :)

      Διαγραφή
  7. χαχαχα Σωστός ο Θοδωρής!! Οι πιο οικονομικές διακοπές!! Πολύ όμορφα tips- ευχαριστούμε πολύυυυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλή καλή ανάρτηση Γεωργία! Και εξαιρετικά χρήσιμη. Γιατί οι οικονομικές διακοπές μπορεί να είναι και ευχάριστες, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμείς φέτος σκεφτόμαστε το κάμπινγκ, εκτός κι αν ο κουμπαράς που κάθε χρόνο γεμίζουμε μας βγάλει ασπροπρόσωπους μέχρι τότε και χτυπήσουμε κανένα νησάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το τι μπορεί να βγάλει ένας κουμπαράς ούτε που το φαντάζεστε!! μη τα λυπάστε λοιπόν, αν σας περισσεύουν! θα έρθει η ώρα που θα το χαρείτε πραγματικά!!!!
    Κι εγώ συμφωνώ με το κάμπινγκ! το αγαπώ!!
    Αλλά συμφωνώ και με το Θοδωρή!! χε χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμεις τα τελευταια χρόνια τη βγάζουμε στο χωριο. Το κακό είναι οτι δεν εχει θαλασσα. Πρεπει να βρω φιλους με εξοχικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμεις τα τελευταια χρόνια τη βγάζουμε στο χωριο. Το κακό είναι οτι δεν εχει θαλασσα. Πρεπει να βρω φιλους με εξοχικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου