Καλοκαιρινές ατάκες του υιού


-Παύλο πρέπει να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά, σε λίγες μέρες φεύγουμε διακοπές
-Τι να ετοιμάσουμε δηλαδή; Οι διακοπές θέλουν 3 απλά πράγματα. Βαλίτσα, ξενοδοχείο, tablet.


αποτυχημένη selfie
Είμαστε στην παραλία κι ο Παύλος προσπαθεί να ψαρέψει με την απόχη του. Τελικά καταλήγει να πιάσει ένα καβουράκι, μια μικρή τσούχτρα κι ένα ψαράκι. Αργότερα βάζει μάσκα και πιάνει με τα χέρια του δυο μικρά ψαράκια. Είναι ενθουσιασμένος! Είμαστε κι εμείς! Ο πατέρας του φωνάζει πόσο περήφανος είναι που ο γιος του είναι ο καλύτερος ψαράς, τραβά συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο ενώ ο Παύλος παίρνει την πραμάτεια του κι αρχίζει να δείχνει ξαπλώστρα ξαπλώστρα ότι έχει πιάσει μέσα στο κουβαδάκι του.

-Κύριε κοιτάξτε τι έπιασα! Κυρία σας αρέσει; Ελάτε, ελάτε κι εσείς να δείτε!

Αφού γελά η μισή παραλία κι απομακρύνονται τα παιδάκια που είχαν μαζευτεί γύρω μας για να χαζέψουν τα θαλασσινά μας είδη αρχίζουμε σιγά σιγά να μαζευόμαστε κι εμείς καθώς ήταν ώρα φαγητού. Ο Παύλος μας παρακαλά να πάρει μαζί του όλα όσα έχει ψαρέψει και να τα βάλει στο ενυδρείο του σπιτιού μας. Του εξηγώ πως αυτό δεν είναι εφικτό καθώς θα πεθάνουν μέχρι να φτάσουμε σπίτι, αυτός επιμένει και τελικά τα βάζει σε ένα πλαστικό δοχείο και τα κουβαλά μέχρι το αμάξι. Ξαφνικά τον βλέπω να τρέχει προς την παραλία, να αφήνει τα ψαράκια ελεύθερα στη θάλασσα και να φωνάζει: "Πηγαίντε να βρείτε τη μαμά σας, σίγουρα τώρα θα σας ψάχνει και θα ανησυχεί. Θα σας θυμάμαι για πάντα!"


5 ετών και 8 μηνών
Στην παραλία έχουμε μαζί μια φουσκωτή φώκια που τα παιδιά την λατρεύουν και παίζουν συνέχεια μαζί της. Ξαφνικά σηκώνει έναν απότομο άνεμο κι η φώκια όχι μόνο απομακρύνεται από εμάς αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχει φτάσει στα μέσα του πελάγους. Ο Παύλος κλαίει σχεδόν μισή ώρα απαρηγόρητος κι όσο κι αν του λέμε πως θα του αγοράσουμε άλλη αυτός επιμένει πως θέλει αυτήν. Τελικά σταματά και μου λέει: "Δεν πειράζει μαμά, σίγουρα θα την βρει κάποιο άλλο παιδί. Ε, ας χαρεί κι αυτό!"

Το ίδιο απόγευμα βλέπω πως μια φίλη μου στο instagram έχει ανεβάσει φωτογραφία μιας αληθινής φώκιας που κολυμπούσε κι όλως τυχαίως βρίσκεται πολύ κοντά μας.
-Ωχ Θοδωρή κοίτα! Μια φώκια! Ίσως δούμε κι εμείς εδώ που βρισκόμαστε!
-Μαμά! Για κοίτα καλά, μήπως είναι η φώκια που μας πήρε ο αέρας;




Τελευταία μέρα διακοπών κι εμείς έχουμε απαγορέψει το tablet στον Παύλο. Μέσα στο αμάξι όμως παίρνει τη φωτογραφική μου μηχανή και καταλάθος διαγράφει ΟΛΕΣ τις φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει. Εγώ είμαι τρομερά εκνευρισμένη.

-Είμαι τρομερά στεναχωρημένη Παύλο. Γιατί πήρες την φωτογραφική μηχανή χωρίς να ρωτήσεις;
-Μαμά δεν το έκανα επίτηδες, μου πήρατε το tablet κι ήθελα να παίξω με κάτι. Ε, αυτό βρήκα. Και να σου πω και κάτι; Εγώ δεν ξέρω να διαβάζω μαμά για αυτό τις διέγραψα.
-Αφού λοιπόν δεν ξέρεις να διαβάζεις γιατί πατούσες ότι κουμπιά ήθελες; Πάνε τώρα όλες οι αναμνήσεις μας!
-Όχι μαμά δεν πάνε. Κοίτα, πρώτον μπορούμε να πάμε πάλι πίσω σε όλες τις παραλίες και να βγάλουμε πάλι τις φωτογραφίες που έσβησα. Και δεύτερον εγώ δεν έσβησα τίποτα από το μυαλό μου. Να, κοίτα. Κλείνω τα μάτια μου και βλέπω τον μεγάλο βράχο που ανεβήκαμε, την σπηλιά..κλείστα κι εσύ! 
Θα δεις που όλα είναι εκεί μέσα...

Ευτυχώς που πρόλαβα και τράβηξα μερικές φωτογραφίες από το κινητό μου και τις ανέβασα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram ΕΔΩ.

Σχόλια

  1. Φοβερός είναι Γεωργία μου! Πολύ ώριμος και συναισθηματικός! Να τον χαίρεστε! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τη μία Γεωργία μου σε καταλαβαίνω για τις φωτογραφίες αλλά το μωρό σου απάντησε τόσο όμορφα που οι καλύτερες αναμνήσεις είναι τα λόγια του. Πολλά φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μα τι γλυκας μωρε... Μου αρεσει που ειναι κοινωνικος και γελαστος και πεταειο κατι ωραια που σε κανουν να λιωνεις.. <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε κορίτσια, ανυπομονώ να αρχίσει να μιλά κι ο μικρός μου γιος και τότε να δείτε τι έχει να γίνει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαμός θα γίνει..δεν θα τους προλαβαίνεις...εμένα μου βγήκαν γλωσσοκοπάνες...χιχι. Φιλάκια Γεωργία μου!

      Διαγραφή
  5. Μωρέ τι γλυκό παιδί !! Πραγματικά απίθανος!! Ειδικά που άφησε τα ψαράκια τρελαίνομαι!! Πολλά φιλιά Geo μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι γλύκας μωρέ ο Παυλίτο... κι ας έκανε πατατούυυυλα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γρήγορα, ένα φιλί στο μουτράκι του! Τώώώρα!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχος ο μικρός!Πρώτη φορά έτυχε να διαβάσω ατάκες και με κέρδισε! Ειδικά το τελευταίο σκηνικό με τις φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διάβασα Γεωργία μου από σπόντα από την Βάπτιση που έκανε η Μαριάννα στους Μύλους στην Κάρυστο ότι κι εσείς κάνετε διακοπές στην Κάρυστο. Είμαι κι εγώ από την Κάρυστο και βρίσκομαι εκεί κοντά 2 μήνες κάθε καλοκαίρι οπότε όταν διάβασα ότι πήρε ο ξαφνικός αέρας την φώκια του Παύλου επιβεβαιώθηκα. Μόνο αν είσαι από εκεί καταλαβαίνεις τι σημαίνει ξαφνικός αέρας που παίρνει τα πάντα μεσοπέλαγα! Όταν ήμασταν παιδιά και μας συνέβαινε το ίδιο πάντα λέγαμε ότι όλα μας τα φουσκωτά, οι ομπρέλες, οι κουλούρες, οι βάρκες και τα λοιπά έχουν πάει στη Τζια που την βλέπαμε απέναντι και πιστεύαμε ότι κάποιο παιδάκι τα έχει βρει εκεί και τα χαίρεται! Με συγκίνησε πολύ ο Παύλος! Είναι μια μικρή τρυφερή ψυχούλα! Ελπίζω να σας συναντήσουμε κάποια μέρα κι από κοντά κι όσο για τις φωτογραφίες που τις έσβησε ο Παύλος, ο άντρας μου θα μπορούσε να στις ανακτήσει όλες αν δεν παρεμβληθεί καμία άλλη ενέργεια από τη στιγμή της διαγραφής. Αν ξαναχρειαστείς βοήθεια στείλε πμ. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίνα μου σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα αυτό, τι κρίμα να μην το γνώριζα να συναντιόμασταν (μα που ξέρεις ίσως και να συναντηθήκαμε κάπου εκεί τελικά..) Το πιστεύεις πως έχω δώσει το στικάκι της φωτογραφικής ήδη σε κάποιον ειδικό και περιμένω αποτελέσματα; Αν δεν τα καταφέρει θα σε ειδοποιήσω, Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Το ότι συναντηθήκαμε είναι σίγουρο, στην μεγάλη άγκυρα, στην παιδική χαρά, στο Κάστρο, στο Λουνα-παρκ ή και στην πλατεία ακόμη και σε καμιά παραλία! Προσδοκώ σε κάποια επόμενη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου