Στην Α' Θεέ μου!


Αυτό ήταν! Ο γιος μου θα πάει στην πρώτη δημοτικού! 

Ξέρεις τι γίνεται κι έχω φρικάρει; Απλά δεν μπορεί ο νους μου να δεχτεί πως ο Παύλος μου δεν είναι πλέον νήπιο. Ναι, αυτό είναι που με τσιγκλάει μέσα μου. Και φαντάσου δεν είμαι από αυτές τις μαμάδες που δεν θέλουν να μεγαλώσουν ποτέ τα παιδιά τους, δεν είμαι από αυτές που θέλουν τα παιδιά τους συνέχεια δίπλα τους, κολλητά τους. Όχι, δεν είμαι από αυτές. Είμαι από τις άλλες, που θέλουν τα παιδιά τους ανεξάρτητα, που βαρέθηκα να τους πηγαίνω νερό και να τους σκουπίζω στην τουαλέτα. Αλλά κοίτα τώρα...

Μου κακοφαίνεται είναι η αλήθεια, βασικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Μου λέει πως σε λίγο καιρό θα γίνει 6 και να ψάξουμε να βρούμε τι θέμα θα έχει το πάρτι του κι εμένα το μυαλό μου τον αριθμό έξι λες και δεν τον δέχεται. Εξι;;; Τον φαντάζομαι ήδη να ξυπνά μόνος, να βάζει γρήγορα το σκιμμένο του τζην, να πετά και λίγο ζελέ στα μπροστινά του τσουλούφια, να μην τρώει φυσικά πρωινό και να με χαιρετά λέγοντας "...μέραααα" Μετά έρχομαι πάλι στα λογικά μου και λέω Γεωργία κορίτσι μου σύνελθε, πρώτη δημοτικού θα πάει, έλεος πια!



Μαζεύω τα δικαιολογητικά και ψάχνω να βρω σε ποιο σχολείο ανήκουμε. Κάνω μια βόλτα με το αμάξι και σε κάποια κιόλας που ήταν ανοιχτά μπαίνω μέσα, τα χαζεύω. Μου μοιάζουν φυλακές. Που πήγαν όλες εκείνες οι παιδικές ζωγραφιές στους τοίχους και οι κατασκευές που κρεμόντουσαν πάνω από το κεφάλι μας; Που πήγαν τα παιδικά καρεκλάκια και τα αρκουδάκια; Παίρνω τηλέφωνο το Θοδωρή σχεδόν ηλίθια.."Εσύ το έχεις συνειδητοποιήσει πως το παιδί μας θα πάει πρώτη;" "Και δηλαδή σε λίγα χρόνια θα πηγαίνει μόνος του σχολείο με τα πόδια;" "Αχ Θοδωρή θα διαβάζει το παιδί μας;" "Άραγε τι θα θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει;" "Θα είναι υπάκουος; Θα είναι καλός μαθητής; Λες να μπλέξει με κακιές παρέες;" Τουτ, τουτ, τουτ...

Το απόγευμα στο σπίτι κάθομαι και του μιλάω. Του εξηγώ τα νέα δεδομένα, τι σημαίνει πρώτη δημοτικού και στο τέλος τον βάζω στο αμάξι και τον πηγαίνω στο νέο του σχολείο. Του δείχνω την αυλή, τις εξέδρες, τις βρύσες, το κυλικείο, την γαλανόλευκη σημαία που ανεμίζει. Ξεκινώ να του εξηγώ αυτά που ξέρω πως θα τον ενθουσιάσουν να όπως τι σημαίνει χαρτζιλίκι, πως τώρα θα μπορεί στο διάλειμμα να αγοράσει μόνος του κάτι που του αρέσει κι αυτός με ρωτά που θα βάζει το χαρτζιλίκι του και τι θα γίνει αν χάσει τα λεφτά του, τί; Θα μείνει νηστικός; Κι όση ώρα του εξηγώ πως τώρα θα μπορεί να διαβάζει και να γράφει, πως τώρα θα μπορεί να βλέπει κι αυτός τις ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους μαζί μας στον καναπέ, πως θα μπορεί να στείλει ένα γράμμα στον άγιο βασίλη μόνος του βρε αδερφέ, ανατριχιάζω. 

Είμαι ενθουσιασμένη τελικά! 
Ο Παύλος μεγάλωσε, θα πάει πρώτη!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/6/15, 5:46 μ.μ.

    Ζω και εγώ τον ίδιο ενθουσιασμό αυτές τις μέρες καθώς και το δικό μου αγοράκι θα πάει Ά δημοτικού από Σεπτέμβρη.
    Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στον Παύλο σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε λοιπόν καλή μας αρχή! Έχει να πέσει πολύ κλάμα και άγχος :)
      Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Γεωργία μου, κι εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι, όπως εσύ! Εμείς θα πάμε νήπιο το Σεπτέμβρη, βρήκα ήδη που ανήκουμε και πλέον μου μένει να κάνω την αίτηση...πρωτοβάθμια εκπαίδευση σιγά σιγά! Σας εύχομαι με το καλό ο Παυλάρας στην 1η Δημοτικού κι όλα να πάνε κατ' ευχήν! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ! Καλή αρχή και στον δικό σου, είναι πολύ διαφορετικά πάντως από τους παιδικούς σταθμούς στο νηπιαγωγείο και κατόπιν στο δημοτικό. Αλλάζει το πρόγραμμα, μπαίνουν διαβάσματα, ξεκινούν οι αληθινές φιλίες :)

      Διαγραφή
  3. Μεγαλωσε και ο Παυλος! Και εγω βλέπω τον μεγάλο και σκεφτομουν προχτες οτι σε αλλα τόσα χρόνια θα δινει πανελληνιες.Μπρρρρ. Πως περνάνε τόσο γρήγορα τα χρόνια. Θα γινουν αντρες πριν το καταλάβουμε.Καλή του αρχή Γεωργία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ Μαρία μου κι εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι, καλέ σε λίγο θα πάνε φαντάροι;
      χαχαχα σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. Το έζησα πέρσι με τον πρώτο και θα το ξαναζήσω με τον δεύτερο φέτος. Και παρόλο που το σχολείο είναι ένα τετράγωνο μακριά και είναι ήδη εξοικείμενοι η αγωνία είναι πάντα εκεί!
    Καλή επιτυχία να έχει ο μικρούλης σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι, είδες; Η αγωνία της μάνας θα επικρατεί πάντα χαχα

      Διαγραφή
  5. Τόσα συναισθήματα σε 10 γραμμές! Με συνεπήρες! Ενθουσιάστηκα κι εγώ! Ευτυχώς βέβαια που η Δώρα αργεί πολύ ακόμα να πάει 1η Δημοτικού! Ευτυχώς δεν λες τίποτα τώρα που το σκέφτομαι!΄
    Άντε καλή σας αρχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα τυχερή είσαι ακόμα :) Καλή αρχή σε όλα τα παιδάκια και καλά νεύρα σε όλες τις μαμάδες με τα διαβάσματα :) αλλά ας απολαύσουμε πρώτα το καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  6. Μόλις γύρισα από το Δημοτικό που έκανα την εγγραφή για την κόρη μου στην Α' δημοτικού και είδα το κείμενό σου... τυχαίο??????????? Τελικά όλες οι μαμάδες ένα κοινό έχουμε... το άγχος των παιδιών μας μόλις φύγουν από τα μάτια μας (έστω και να πάνε μέχρι το μπάνιο)!!! Καλό καλοκαίρι και καλή μας αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό καλοκαίρι για αρχή κι ας αφήσουμε το άγχος από Σεπτέμβρη! Όλα καλά θα πάνε, το ξέρουμε άλλωστε, έτσι δεν είναι; :)

      Διαγραφή
  7. Καλή αρχή Γεωργία μου!!!!!!!! Εμεις νηπιακια φετος !!Μα πότε μεγαλωσαν τα παιδάκια μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου