"Το αυγό" - Διαγωνισμός- Αποτελέσματα

Ο Βίκτωρας είναι ένα λιγουλάκι περίεργο παιδί... Δε μιλάει σχεδόν καθόλου, αποφεύγει να κοιτάει τους περισσότερους ανθρώπους στα μάτια, δεν κάνει εύκολα φίλους και - το πιο μυστήριο; - του αρέσει να στριφογυρνάει ένα κομμάτι σπάγκου στον αέρα για ώρες! Κι όλα αυτά γιατί ο Βίκτωρας τυχαίνει να ζει σε ένα μεγάλο άσπρο Αυγό με σκληρό, πολύ σκληρό τσόφλι!

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, ο Βίκτωρας είναι ένα αυτιστικό παιδί. 



Η Εύα Βακιρτζή συγγραφέας του βιβλίου "Το αυγό" με έναν απίστευτα όμορφο κι απλό τρόπο εξηγεί τι σημαίνει για ένα παιδί να είναι αυτιστικό και μας δίνει τα λόγια να μιλήσουμε σε ένα άλλο παιδί για το τι σημαίνει αυτισμός. Κι ακριβώς για αυτόν τον λόγο πήρε και το βραβείο κύκλου του ελληνικού παιδικού βιβλίου ως πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας. Αυτό αφενός είναι υπέροχο γιατί δείχνει πόση αγάπη έχει μέσα της, πόσο έχει μελετήσει τον αυτισμό κι αφετέρου πως ένας συγγραφέας μπορεί να αγαπηθεί αμέσως και να βραβευθεί κι ας είναι άγνωστος.

Το βιβλίο αυτό το διάβασα δυο φορές στον Παύλο την ίδια μέρα και του εξήγησα - όπως κάνω τον τελευταίο σχεδόν ενάμιση χρόνο - πως πρέπει να σεβόμαστε το διαφορετικό και να το αγαπάμε. 
Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται σε ανθρώπους με κάποιο σύνδρομο. Μόνο αγάπη και σεβασμός.

Με αφορμή το βιβλίο αυτό θέλω να αναφέρω έναν από τους παράλογους κι ελλείπείς νόμους του κράτους μας που έζησα από κοντά πρόσφατα. Σε μαθητές που περνούν με πανελλήνιες σε άλλη πόλη από αυτήν που ζουν δίνεται η δυνατότητα μετεγγραφής στην πόλη τους μόνο κι εφόσον έχουν γονείς ή αδέρφια με "ειδικές ανάγκες" και δεν έχει προβλεφθεί το δικαίωμα μετεγγραφής αν το ίδιο το παιδί έχει "ειδικές ανάγκες". 

Μα δεν είναι παράλογο; Είναι τρελό! Μήπως, λέω μήπως, δεν είχε σκεφτεί ποτέ κανείς από δαύτους πως μπορεί να τα καταφέρει στις πανελλήνιες ένα παιδί με "ειδικές ανάγκες"; Μα καλά, τόσο πολύ τους υποτιμήσατε; Έχετε σκεφτεί πως θα ζήσει μακριά από τους γονείς του ένα παιδί που φεύγει για σπουδές; Θα φύγει ή θα τα παρατήσει τελικά; Αντί να τους βοηθάτε και να τους στηρίζετε εσείς τους κόβετε τα φτερά. Ντροπή σας!

Ας ηρεμήσω όμως κι ας πω για τον διαγωνισμό μας. Το 4 Seasons With Geo σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη χαρίζουν σε δύο τυχερούς από ένα αντίτυπο. Για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα.

Ο διαγωνισμός ξεκινά σήμερα 4 Μαΐου και λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 10 Μαΐου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη σελίδα του 4 Seasons στο facebook ΕΔΩ αλλά και στην ανάρτηση αυτή.

Καλή επιτυχία! 

Χορηγοί επικοινωνίας
kerdiseto.gr
saveandwin.gr

Ο διαγωνισμός έληξε και νικήτριες αναδείχθηκαν η Χριστίνα Νικολάου και η Αμαλία Μουστάκη. Συγχαρητήρια!

Σχόλια

  1. Geo πολύ καλή επιλογή! Ελπίζουμε να κερδίσουμε! Τίνα από tinartideas.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου