Αλλάζουμε, ανανεωνόμαστε!


Όταν μπήκαμε σε αυτό το σπίτι, για τέσσερα χρόνια δεν ήθελα να αλλάξω τίποτα. Ούτε χρώμα στους τοίχους, ούτε να μεταφέρω έπιπλα, ούτε καν να μετακινήσω τα διακοσμητικά μου. Ε, μέχρι εκεί. Τα τελευταία δυο χρόνια κι ενώ είχαμε κάνει μια ανακαίνιση (δες εδώ) όλα μου φταίνε. Σχεδόν 8 μήνες κράτησε η χαρά μου κι ας ήταν σχετικά "ριζική". Συνέχεια σκέφτομαι που να βάλω την τηλεόραση, πώς θα χωρέσω ένα ενυδρείο στο σαλόνι και τι χρώμα να βάψω τους τοίχους.



Καλά βέβαια αυτή τη φορά έχω και σοβαρό λόγο αφού έσπασε ένας σωλήνας ύδρευσης και οι τοίχοι μου έγιναν χάλια. Εκτεταμένα ίχνη υγρασίας και αποφλοίωση του χρωματισμού η αιτία :( μέχρι και ίχνη υγρασίας στους αρμούς των κεραμικών πλακιδίων κι ας είναι καινούριο το διαμέρισμα ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τέτοια συμβάντα. Ευτυχώς που έχω συμβόλαιο με τις ασφάλειες Μινέττα και θα καλύψουν τη ζημιά στο 100%. Κι αυτό είναι πραγματικά υπέροχο μέσα στην ατυχία μας!

Επί ευκαιρία λοιπόν έχω ήδη ξεκινήσει να φαντάζομαι, να σημειώνω (μη σας πω να ζωγραφίζω) τη διαρρύθμιση του σπιτιού και τα χρώματα. Μπαίνει κι η άνοιξη σιγά σιγά και με βρίσκει πολύ χρωματιστή και χαρούμενη. Αν κι ο Θοδωρής είναι δύσκολος στις αλλαγές κατά ένα περίεργο τρόπο συμφώνησε αμέσως αυτή τη φορά. Βέβαια τα παιδιά μου είναι μικρά και το σπίτι κατά πάσα πιθανότητα θα "βομβαρδιστεί" ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά δεν με νοιάζει. Το θέμα είναι να χαιρόμαστε το σπίτι μας, αυτό δεν είναι το θέμα;

Δεν ξέρω αν εσάς σας φαίνεται κάθε αλλαγή στο σπίτι βουνό. Εμένα πάντως μου προσφέρει τα εξής τρία πλεονεκτήματα.

1. Αλλάζει θετικά η διάθεση κι η ψυχολογία μας αφού περνάμε καθημερινά πολλές ώρες στο σπίτι, κοινώς το ζούμε
2. Μου δίνεται η ευκαιρία να ξεσκαρτάρω ότι δεν χρειάζομαι και ξαλαφρώνω απίστευτα
3. Πιάνεις το σπίτι από την αρχή και το κάνεις λαμπίκο :)


Για αρχή,για πείτε κανένα ωραίο κι ιδιαίτερο χρώμα να βάψω τους τοίχους.

Σχόλια

  1. Γεωργία μου καλημέρα! Πόσο σε καταλαβαίνω δεν λέγεται. Δεν μπορώ παιδί μου αν δεν κάνω μερικές έστω και μικρές αλλαγές κάθε τόσο. Το καλοκαίρι μπήκαμε στο καινούργιο σπίτι και ήδη έχω βάψει μερικούς τοίχους και τώρα πάω για αλλαγές σε μαξιλάρια και κουρτίνες! Εγώ πάντως θα έπαιζα σε διχρωμία. Αν και θυμαμαί ότι το σπίτι σας είναι σε μαυρο γκρι συνδιασμούς θα τολμούσα κάτι σε έντονα χρώματα αυτή την φορά. Φαντάζομαι μπήκες pinterest? Καλή σκέψη και φιλάκια! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κάλη! Ναι καλά θυμάσαι! Μπήκα αλλά δεν βρήκα κάτι που να με ταρακουνίσει. Τελικά όλες την ίδια τρέλα έχουμε; Για πείτε όμως κανέναν συνδυασμό χρωμάτων :)

      Διαγραφή
  2. γκρι-ροζ ή το χρώμα του αμέθυστου!
    θα μου πεις τωρα εσυ το εχεις χορτασει το γκρι ενω εγω που εχω την μπεζουλιλα καιρο, το σκέφτομαι σοβαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη σε ευχαριστώ για την πρόταση! Ναι όντως το γκρι το χόρτασα αλλά το λατρεύω. Να το τολμήσεις οπωσδήποτε!

      Διαγραφή
  3. Για να σου πούμε γνώμη πρέπει να ξέρουμε τα έπιπλα σου για να δούμε τι θα ταίριαζε.Στο δικό μας σπίτι κυριαρχούν οι αποχρώσεις του lime και του ροδακινί (καναπές). Μου αρέσει να βάφω ένα τοίχο να κάνει αντίθεση με τον καναπέ π.χ. Όσο για τα έπιπλα απεχθάνομαι το μαύρο βέγκε. Αγαπώ τα λευκά και το φυσικό χρώμα του ξύλου. Γενικά δοκίμασε χαρούμενα χρώματα. Αρκετο γκρίζο υπάρχει γύρω μας. Καλημέρα κούκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία το έθεσες Γιώτα μου...κι έχεις δίκαιο. Η ζωή θέλει χρώμα! Στο σπίτι μου κυριαρχεί προς το παρόν στα έπιπλα το άσπρο μαύρο και το γυαλί. Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  4. Γεωργία, σημασία δεν έχει το χρώμα αλλά η απόχρωση. Γιατί μπορεί π.χ. ένα κίτρινο τάδε απόχρωσης να ταίριαζε περισσότερο από ένα κόκκινο τάδε απόχρωσης ή το αντίστροφο. Οπότε, δεν μπορώ να σε βοηθήσω ουσιαστικά. Επειδή τα χρώματά σου όμως είναι ασπρόμαυρα, να δοκιμάσεις κάτι που να είναι έντονο και διαφορετικό. Π.χ. κόκκινο ή κίτρινο (την απόχρωση θα τη βρεις μόνη σου). Και τα δύο χρώματα θα σου φτιάχνουν τη διάθεση και θα σε γεμίζουν ενέργεια. Βέβαια υπάρχουν κόκκινα και κόκκινα, κίτρινα και κίτρινα. Οπότε εκεί θα παίξεις με παλέτα για να βρεις την πιο κατάλληλη απόχρωση.

    Προσωπικά είμαι των γήινων αποχρώσεων, όμως με μαυρόασπρα έπιπλα δεν ταιριάζουν τα γήινα. Τα σκοτώνουν. Γνώμη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκαιο Ασπασία. Πρέπει να αλλάξω και έπιπλα χαχαχα. Όχι σοβαρά συμφωνώ μαζί σου :)

      Διαγραφή
  5. Γεωργία μου καλημερούδια! Εγώ όπως και θα κάνω...θα περάσω τους τοίχους τσιμεντόχρωμα...Γενικά μου αρέσει ο τοίχος μου αρέσει να είναι μονόχρωμος και αυτό γιατί μετά έχω την επιλογή να παίξω με χρώματα σε κουρτίνες , διακοσμητικά κλπ... το γκρι είναι από τα αγαπημενα μου γιατί πάνε ΟΛΑ! Για παράδειγμα τώρα θέλω γκρι όπως σου είπα και στο δωμάτιο του μικρού θα παίξω με κίτρινες παστέλ λεπτομέρειες...στο σαλόνι πάλι θα παίξω με λευκό ... ήδη άρχισα να παίζω στο σαλόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάννα μου πραγματικά είναι πολύ ωραίο και είναι πολύ του γούστου μου αλλά το είχα τόσο καιρό έτσι και θέλω μια αλλαγή, μια ζωντάνια, κάτι να με ανεβάσει! Εκτός κι αν δεν συμφωνήσει κι ο Θοδωρής ΄με τα νέα χρώματα και τελικά το κάνουμε ίδιο απλά σαν φρεσκάρισμα. Θα δω..

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Γεωργία!! Το τσιμεντόχρωμα της Ελεάννας είναι ωραία ιδέα την έχω και εγώ στους τοίχους μου!! Έχω να σου προτείνω και τις εξής εναλλακτικές: μία funky ταπετσαρία (με γράμματα ή αλλα έχω πολλά να σου προτείνω) ή kourasanit (είναι τεχνοτροπία σαν βιομηχανικό δάπεδο η οποία κάνει τον τοίχο απλά τέλειο!! Το έχω στο WC μου σε γκρι και είμαι πολύ πολύ ικανοποιημένη!! ) και άλλη πρόταση: ένα τοίχος (πιο μικρός) να γίνει μαυροπίνακας αν σου επιτρέπει ο φωτισμός του σαλονιού σου!! Από ιδέες άπειρες, στην υλοποίηση κολλάω γιατί απλά δεν θέλω να βλέπω μαστόρια στα μάτια μου χα χα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά δεν υπάρχεις! Το kourasanit δεν το ήξερα ομολογώ και σε μία αναζήτηση στο google που το είδα είναι πραγματικά εντυπωσιακό κι ιδιαίτερο! Ενθουσιάστηκα! Καλά για τον μαυροπίνακα πεθαίνω κι όντως έχω τοίχο που θα μπορούσα να το κάνω. Δεν κρατιέμαι :) Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα. Εγω θα σου προτεινω να βάλεις ενα δυο διαφορετικά χρώματα.Σου στελνω με εικονες προτάσεις:
    http://www.houzz.com/photos/38445/Amoroso-Design-contemporary-entry-san-francisco
    http://www.houzz.com/photos/133566/Yaletown-Loft-contemporary-living-room-vancouver

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο! Και οι δυο επιλογές είναι όμορφες και με ηρεμούν (κάτι που θέλω στο σπίτι μου) όμως η πρώτη σε ένα μήνα το πολύ δεν θα φαίνεται με τα μικρά ζιζάνια μου, θα γεμίσει λεκέδες στο άψε σβήσε. Η δεύτερη πάλι νομίζω πως είναι μια πιο safe επιλογή. :)

      Διαγραφή
  8. Κοριτσάκι κι εγώ θα προτείνω 2 χρώματα σε συνδυασμό. Εγώ στο σαλονι μου έχω καφέ σε ορισμένα σημεία σε συνδυασμό με το κλασσικό ιβουάρ που συνήθως είναι οι τοίχοι μας. Επίσης, στο γραφείο μου έχω βάψει τους τοίχους ροζ πολύ ανοιχτό και ορισμένα σημεία ένα πιο σκούρο, σαν σάπιο μήλο ένα πράγμα.
    Προσωπικά δεν σου προτείνω ταπετσαρίες γιατί αν αλλάξεις γνώμη αργότερα θα σε ταλαιπωρήσουν! Εμπιστεύσου το γούστο σου και το ένστικτό σου και δες πολλές ιδέες!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρηνάκι μου σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Πρέπει να τις βάλω όλες κάτω, να αποφασίσω και μετά να τις ανακοινώσω στο Θοδωρή :) Φιλιά

      Διαγραφή
  9. Οι αλλάγές είναι στο πρόγραμμα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις συμβουλές και τις προτάσεις. Πρέπει να γίνει συμβούλιο :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπεροχες συμβουλές! !!!!!! Σε Ευχαριστώ παρα πολυ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου