Φυσικό Αρωματικό Τσάι

Μπήκε για τα καλά ο χειμώνας με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, παγωμένο αέρα κι επιτέλους χιόνι! Τι πιο όμορφο από το να μαζευόμαστε στο σπίτι με παρέα πίνοντας ζεστά ροφήματα. Για αυτό το λόγο σκέφτηκα να σας δείξω πώς να φτιάξετε μόνοι σας, με πανεύκολο τρόπο, αρωματικό τσάι



Αρχικά πλένουμε ό,τι εσπεριδοειδή έχουμε, πορτοκάλια/μανταρίνια/λεμόνια κι ύστερα τα σκουπίζουμε καλά για να μην μείνει υγρασία.


Στη συνέχεια τα κόβουμε και τα στύβουμε ενώ εννοείται πως δεν πετάμε τον χυμό! Αναμιγνύουμε και από τα τρία είδη και προσφέρουμε στην οικογένεια μας αυτό το σούπερ θρεπτικό κι αντιοξειδωτικό φουλ σε βιταμίνη c χυμό 😋


Τις κούπες από τα λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια τις κρατάμε. Αυτές άλλωστε είναι οι πρωταγωνίστριες! Με ένα κουταλάκι καθαρίζουμε καλά το εσωτερικό τους ώστε να μην μείνουν μέσα ούτε φλούδες, ούτε υγρασία.

Αυτό είναι το σωστό 


Ενώ αυτό το λάθος


Τις βάζουμε σε ένα δίσκο και τις αφήνουμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για 3-4 μέρες να αποξηρανθούν. Ανάλογα με το πάχος της φλούδας αλλά και το πόσο έχει αφαιρεθεί όλο το εσωτερικό, οι ημέρες αποξήρανσης πιθανά να διαφέρουν.

Αν δεν καθαρίσουμε καλά το εσωτερικό τους δεν θα μπορέσουν να ξεραθούν και θα μουχλιάσουν. Αν για οποιονδήποτε λόγο συμβεί αυτό εννοείται πως δεν θα τις χρησιμοποιήσετε. Όμως μπορείτε τις πιο νωπές σας λεμονόκουπες να τις χρησιμοποιήσετε στο μισό χρόνο από τις άλλες.

Από εκεί και πέρα για το τσάι μας θα χρειαστούμε μια τσαγιέρα και φυσικά τσάι. Εγώ προτιμώ να αγοράζω τσάι του βουνού, βάλσαμο και λουίζα από καταστήματα με βότανα και βιολογικά προϊόντα. Στην δική μου ηλεκτρική τσαγιέρα, ρίχνω στην υποδοχή το τσάι μου, συμπληρώνω με νερό και προσθέτω 2-3 αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών και περιμένω να σβήσει το φωτάκι.


Γενικά οι ηλεκτρικές τσαγιέρες μου αρέσουν γιατί διατηρούν συνέχεια το τσάι ζεστό. Είναι εύχρηστες και οικονομικές. Όλη αυτή η διαδικασία όμως θα μπορούσε να γίνει και σε ένα απλό τσαγερό που σίγουρα έχουμε όλοι στα ντουλάπια της κουζίνας μας βάζοντας μέσα φακελάκια τσάι και λεμονόκουπες. 

Tip: Η αποξήρανση των φλουδών προτείνεται για να έχουμε πάντα στο ντουλάπι μας "το άρωμα" του τσαγιού μας. Εννοείται πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες φλούδες από το μανταρίνι ή το πορτοκάλι που μόλις φάγατε αρκεί να το έχετε πλύνει προηγουμένως 😉


 Καλή απόλαυση!

Σχόλια

  1. Κι άμα δεν έχουμε τσαγιέρα;;;
    πολύ σε ζήλεψα!
    Αν ποτέ πάρω, θα την δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ωραια ιδεα!!! πολλα φιλια Γεωργια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ, τέλειο φαίνεται!
    Και πολύ μυρωδάτο!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και... χιονισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, εξαιρετική ιδέα για τσάι... Για να δω μπας και μπορέσω και τα καταφέρω να φτιάξω!
    Φιλιά Γεωργία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου