Πάρτι Δεινόσαυρος, Γκρρρρ...


Αυτό το πάρτι το ετοίμαζα καιρό. Αφενός γιατί ο Παύλος μου έγινε 5 ετών κι αφετέρου γιατί θα γινόταν για πρώτη και τελευταία φορά στο νηπιαγωγείο μαζί με άλλα 24 παιδιά! 

-Παύλο μου, τι θέμα θέλεις να έχει φέτος το πάρτι σου;
-Δεινόσαυρους μαμά, αυτά τα πλάσματα τα αγαπώ!
Ε, εντάξει, δεν χρειαζόταν να πει δεύτερη κουβέντα :)

Και για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να δουλέψεις με άτομα που όχι μόνο είναι πολύ καλά στη δουλειά τους αλλά και που τα αγαπάς. Πάρτε λοιπόν ιδέες για το επόμενο δικό σας δεινοσαυροπάρτι :)

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στον αγαπημένο μου φωτογράφο Χρήστο από το Kapetanakis Studio και τον ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την άψογη συνεργασία. Τολμήστε το, οι φωτογραφίες μένουν ως η καλύτερη ανάμνηση!

Αρχικά ξεκίνησα να βρω ένα μικρό δωράκι για κάθε παιδάκι. Κόντεψα να σπάσω το κεφάλι μου αλλά ευτυχώς βρήκα αυτά τα μικρά αυγουλάκια στο ίντερνετ και τα παρήγγειλα, μεγάλη η χάρη σου μικρούλη, από το εξωτερικό. 




Ετοίμασα λοιπόν 25 διάφανα ποτήρια μιας χρήσεως και κόλλησα ετικέτες με το όνομα του κάθε παιδιού. Το πείραμα ξεκίνησε και το κάθε παιδί παρακολουθούσε την πορεία του δικού του αυγού.


Βάζεις λοιπόν σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό ένα αυγουλάκι και το αφήνεις εκεί για 4 ώρες ώσπου αρχίζει και διαλύεται σιγά σιγά το κέλυφος και βγαίνει από μέσα ένα μικρό δεινοσαυράκι!




Έπειτα αφήνεις το δεινοσαυράκι μέσα στο νερό για 2-3 μέρες και παρακολουθείς πως διογκώνεται αφού έχει μια αφρώδη, ελαστική μορφή. Μπορεί να μην είναι ένα παιχνιδάκι που θα σου μείνει αλλά όλη αυτή η διαδικασία ήμουν σίγουρη πως θα ξετρέλανε τα παιδιά κι όντως δεν έπεσα έξω. Άλλωστε εμείς μόλις λάβαμε το δέμα με τα αυγά δεν κρατιόμασταν! 



Η αρχική ιδέα ήταν να τα βάλω σε τσαντάκια μαζί με τα υπόλοιπα δωράκια των παιδιών αλλά τελικά προτίμησα η διαδικασία αυτή με τα αυγουλάκια να γίνει στο νήπιο. Σκέφτηκα πως ίσως κάποιος γονιός να μην είχε το χρόνο, τη διάθεση και την υπομονή για αυτό το "πείραμα" κι έτσι εξήγησα στις δασκάλες τις οδηγίες, μπήκαν σε μια σειρά και κάθε μέρα παρακολουθούσαν όλοι μαζί με ενθουσιασμό την πορεία :)

Επόμενο βήμα η τούρτα. Έπρεπε να ταιριάζει κι αυτή με το θέμα, να μην ήταν κάτι συνηθισμένο, να είναι τρισδιάστατη! Η φίλη μου Ελένη ανέλαβε την τούρτα και ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Αλήθεια, αυτό δεν είναι μια απλή τούρτα, αυτό είναι έργο τέχνης!





Είναι ολοφάνερο πως η Ελένη λατρεύει αυτό που κάνει! Δείτε τις τούρτες που έχει φτιάξει στην προσωπική της σελίδα My Cakes - My Hobby ΕΔΩ.

Και τέλος σειρά είχε η διακόσμηση του χώρου για την οποία εμπιστεύτηκα με κλειστά μάτια την αγαπημένη μου φίλη Νάντια του The Graphic Designer. Επειδή τα πολλά διακοσμητικά συνήθως μετά τα πετάμε, σκέφτηκα να μπορούσα με έναν τρόπο να φανούν χρήσιμα. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω σουπλά όπως είχα κάνει και στη βάπτιση του Άγγελου Ραφαήλ ΕΔΩ. Στα τραπεζάκια των παιδιών, ένα για τον καθένα, θα μπορούσαν να το πάρουν μετά στο σπίτι τους, έτσι για ενθύμιο.


 Ένα όμορφο και τεράστιο banner που έκανε ένα μεγάλο Χ στην τάξη



Πατούσες δεινοσαύρου που τοποθετήθηκαν με ταινία διπλής όψεως στην είσοδο, στο πάτωμα της τάξης



Καδράκια με χαρούμενους δεινόσαυρους




Κι ετικέτες για νερά που μοίρασε με τεράστια χαρά ο Παύλος στους συμμαθητές του.


Μοιράστηκαν χρωμοσελίδες στα παιδιά
Μπισκότα δεινοσαύρου
Δες τη συνταγή ΕΔΩ
Αλλά και μάσκες








DIY κατασκευή δεινόσαυρος ειδική παραγγελία από τα χέρια του ταλαντούχου φίλου Γιώργου απο την Αμφιλοχία με αγάπη! Σε υπερευχαριστούμε οικογενειακώς :)





Κι ένα τελευταίο Tip: αν πιάνει το χέρι σας ή αν έχετε κάποιο άτομο να απασχολήσει τα παιδιά που κάνει face painting ζητήστε του αυτό το σχέδιο. Είναι φοβερό αφού ανοίγοντας το στόμα του το παιδί (όταν μιλάει κι ειδικά όταν τρώει) έχεις την ψευδαίσθηση οτι μασά το δεινοσαυράκι!


Αυτά!


Εκείνο το πρωινό της 28ης Νοεμβρίου ήρθα και σε ξύπνησα για να πας σχολείο.
-Είναι τα γενέθλια σου σήμερα, σήκω, έγινες 5!
Ανοίγεις τα μάτια σου, πετάγεσαι από το κρεβάτι και τρέχεις στην πόρτα σηκώνοντας το χέρι σου όσο πιο ψηλά μπορούσες.
-Κοίτα μαμά! Τώρα φτάνω το σύρτη, χθες δεν τον έφτανα! Επιτέλους, σήμερα είναι τα γενέθλια μου! Είμαι ευτυχισμένος μαμά, ανατριχιάζω!

Κι όταν τελείωσε το πάρτι στο σχολείο με αγκάλιασες και μου είπες σ'αγαπώ, πως είμαι η καλύτερη μαμά στις ιδέες, ευχαριστώ και τα μάτια σου λάμπανε από χαρά κι ικανοποίηση. Κι αλήθεια χόρτασα ευτυχία εκείνη την ημέρα. 

Και μετά, το βράδυ, έκανες μπάνιο, ξάπλωσες εξουθενωμένος μα ανήσυχος.
-Σε βλέπω σκεπτικό Παύλο, τι σε προβληματίζει;
-Να μωρέ μαμά, σκέφτομαι τι θέμα να έχει το επόμενο πάρτι μου!



Έγινες 5 αγόρι μου! 
Είναι αυτά τα 5 χρόνια που έγινα καλύτερος άνθρωπος.
Σ'αγαπώ ως το άπειρο.

Σχόλια

  1. Γεωργία μου, Respect!!! Δεν έχω δει ομορφότερο κ πιο καλόγουστο πάρτυ δεινοσαύρων. Είναι το καλύτερο με διαφορά! Οι ιδέες σου, απίθανες. Η τούρτα τέλεια. Όλα! Όλα! Μπράβο! Έκανες το θαύμα σου. Πώς να μην ενθουσιαστεί ο Παυλάκης; Να τα εκατοστήσει το αγόρι σου! Είναι μεγάλο μούτρο! Απίθανος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ'αρχάς να τον χαίρεσαι τον κούκλο σου και πάντα να δίνει ο ένας στον άλλον μόνο χαρές! Λατρεύω τους δεινοσαύρους και ανυπομονώ για την μέρα που θα μου ζητήσει και μένα ανάλογο πάρτι το μαιμούδι! (ο άντρας μου λέει πως προσπαθώ να του επιβάλω την αγάπη μου αφού αγοράζω πολύ δεινόσαυρο μα άστον να λέει και αυτός αγοράζει αυτοκίνητα!!!) Μου άρεσε απίστευτα το πάρτι σου, μπράβο σου, και συμφωνώ απόλυτα για τον φωτογράφο εγώ ξεκίνησα από όταν γέννησα τον Δημήτρη με newborn φωτογράφιση και εννοείται πως τον είχα και στο πρώτο μας πάρτι και θα τον έχω και στο επόμενο! Δεν συγκρίνονται οι φωτογραφίες και μένουν όπως λες για πάντα! Και του χρόνου Γεωργία μου, ανυπομονώ να δω τι θέμα θα διαλέξει το αντράκι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό πάρτι! και το λέω εγώ που δεν συμπαθώ τους δεινοσαύρους! μπράβο Γεωργία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφο το πάρτυ ;) ;) ;) Να τον χαίρεστε!!!! Να είναι πάντα ευτυχισμένος κι εσείς να τον καμαρώνετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά στον Παύλο και χίλια μπράβο στη μαμά!!! Το πάρτυ ήταν τέλειο!!! Η τελευταία φωτογραφία είναι η αγαπημένη μου, μου άρεσε παααρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καταπληκτικό παρτυ, ειδικα τα αυγουλακια!! που το βρηκες αυτό;;;;;;;;;; είναι τελειο
    να τον χαιρεσαι τον κούκλο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο! Υπέροχο! Υπέροχο!
    Όλες οι ιδέες με ενθουσίασαν! Να το χαίρεσαι! Είναι γλύκας! Τελικά σκέφτηκες τι θα κάνεις για του χρόνου; Χιχι!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/12/14, 10:28 π.μ.

    Άει στην ευχή! Μ' έκανες και βούρκωσα πρωί πρωί! Τέλειο πάρτυ, το ωραιότερο που έχω δει!!! Πραγματικά ζήλεψα! Όλα πανέμορφα, ωραία οργανωμένα, δεν έχω λόγια... η τούρτα, που νόμιζα ότι ήταν μόνο εικόνα; το ντεκόρ; πόση δουλειά έκανες! τα αυγουλάκια; απίστευτα! Ευτυχώς που δεν είναι εδώ ο Δημήτρης τώρα, αλλιώς ποιός θα ξεμπέρδευε... Να 'σαι καλά Γωγουλινάκι μου, να 'σαι πάντα καλά, και γερή, και όρθια, να χαίρεσαι και να καμαρώνεις τα απίστευτα μωρά σου!

    Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια. Προσεγμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τελειο!! Μπραβο Γεωργια μου!! Κι εμεις αγαπάμε τους Δεινόσαυρους !! Και το πάρτι σας ήταν φανταστικο!! Να τον χαίρεστε τον Παυλο σας!! πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όντως εξαιρετικό το πάρτι που διοργάνωσες Γεωργία μου! Όλα είχαν την πινελιά μανούλας κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο...Να τα εκατοστήσει ο μικρός Παύλος, να τον χαίρεστε! φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοίτα να δεις που θα συμπαθήσω τους δεινόσαυρους τελικά! Μπράβο βρε Γεωργία, τέλειο πάρτι! Αυτά τα αυγουλάκια πολύ με ξεσήκωσαν! Και η τούρτα φανταστική! Αντε και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Γεωργία! να τον χαίρεσαι τον Παυλίτο σου! (και τον άλλον τον μικρούλι σου :) :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο βρε Γεωργία!!! Τι ωραία που τα έκανες όλα! Καλά, η τούρτα φανταστική φανταστική! Και οι ιδέες και όλα! Άντε, ξεκίνα να ψάχνεις για το επόμενο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραίο πάρτυ μπράβο!!και τα party favours απλά τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. να τον χαίρεστε!Πανέμορφα όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι να πρωτοσχολιάσω! Τα τέλεια μπισκότα, τα αυγουλάκια, την απίστευτη τούρτα, το face painting ή τις ατάκες του μικρού σου!! Να τον χαίρεστε!!! Υπέροχο πάρτι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος17/12/14, 4:38 μ.μ.

    Μα πως σας θαυμάζω εσάς τις μαμάδες. Βλέπω σε διάφορα μπλογκ τα παρτυ που κάνετε. Που βρίσκετε τόσες ιδέες, που βρίσκετε χρόνο να τις ψαξετε και κυρίως το χρόνο να τις υλοποιήσετε? Πραγματικά το θαυμάζω... εγώ με το ζόρι βρίσκω χρόνο να βάψω κανένα νύχι...LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος20/3/15, 3:30 μ.μ.

    Kalispera
    Mporo na rotiso to mplouzaki me ton deinosayro pou to ftiaxate?
    Eyxaristo
    Carol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συγκεκριμένο μπλουζάκι είναι από τα H&M. Μπορείς όμως να τυπώσεις ότι σχέδιο θες σε καταστήματα που τυπώνουν, όπως για παράδειγμα στην pnd.gr

      Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας για τα καλά σας λόγια. Χαρήκαμε πολύ που σας άρεσε το πάρτι μας :)

      Διαγραφή
  20. Σήμερα την είδα αυτή την ανάρτηση και την λάτρεψα! Τέλειο θέμα, τέλεια προσέγγιση, υπέροχη εκτέλεση. Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος6/5/16, 11:16 μ.μ.

    Υπέροχα όλα. Τα αυγουλακια που θα μπορούσα να τα βρω;Πώς τα ψάχνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ! Μπείτε εδώ http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20160517090922&SearchText=dinosaur+eggs

      Διαγραφή
  22. Ανώνυμος17/5/16, 11:20 π.μ.

    Πάρα πολύ ωραίες οι ιδέες σου! θα σου κλέψω μερικές μιας κ μενα ο γιος μου έχει μανια με τους δεινόσαυρους και αυτό θέλει να έχει στο πάρτυ του ως θέμα!

    Τα αυγουλακια που τα βρήκες αν επιτρέπεται? κοίταξα στο αμαζον αλλά οσα οικονομικά μικρά είδα δεν τα στέλνουν Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Χαίρομαι που τα αυγουλάκια σας αρέσουν τόσο πολύ :) Τα είχα παραγγείλει από το aliexpress.com και συγκεκριμένα μπείτε σε αυτό το link http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20160517090922&SearchText=dinosaur+eggs

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου