Μαμά, Μπαμπά, σας χρειάζομαι! Εκδόσεις Ψυχογιός Διαγωνισμός - Αποτελέσματα

Αν με καθήλωσε κάτι στο βιβλίο αυτό τότε σίγουρα ήταν τα λογια της συγγραφέως  
Γιούλη Μιγγείρου που μιλούν στην καρδιά σου. 

"Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι η ιδιαίτερη σημασία της ήρεμης επαφής  μεταξύ των γονέων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με την καλή σεξουαλική ζωή, την αγάπη, τη φροντίδα, τη στοργή, την υπομονή, την επιμονή, τη θέληση αλλά και με υποχωρήσεις. Γιατί οι χαρούμενοι γονείς είναι ψύχραιμοι γονείς, που δεν καταβάλλονται απο υστερίες και κακή διάθεση. Έτσι,  και τα παιδιά μαθαίνουν να ζουν σε ανάλογη οικογενειακή ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα αυτή να εδραιώνεται ως συναίσθημα και ως συμπεριφορά που θα εκδηλώνεται σε διάφορες περιόδους της ζωής τους και μέσα απο διάφορες εκφάνσεις. Όσο πιο ασφαλές και ήρεμο είναι το οικογενειακό περιβάλλον τόσο πιο δυνατά θα νιώθουν και τα ίδια τα παιδιά έτσι ώστε να ανταποκριθούν σε καθημερινές προκλήσεις."


Το βιβλίο αυτό το αγάπησα με την πρώτη ματιά. Δεν είναι ένας ακόμη οδηγός για γονείς, δεν σου κουνά το δάχτυλο! Μιλά στην καρδιά σου. Γιατί δεν ασχολείται μόνο με το παιδί αλλά και με εσένα και το σύντροφο σου. Σε βοηθά να κατανοήσεις πόσο σημαντική είναι πρώτα η δική σας μεταξύ σας σχέση. Όπως λέει χαρακτηριστικά "Για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα της καλής επαφής κι επικοινωνίας με τα παιδιά μας, πρέπει πρώτα να έχουμε κατακτήσει την ήρεμη, ψύχραιμη επικοινωνία με τον σύντροφό μας". Σας παραθέτω ένα πολύ μικρό απόσπασμα που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη κι είμαι σίγουρη πως οι περισσότερες μαμάδες έχουμε ζήσει σε κάποια φάση του έγγαμου βίου μας.

" Σε μια ομάδα γονέων μια μητέρα εξέφρασε το παράπονο ότι ο άντρας της απαιτεί να είναι όλα στην εντέλεια στο σπίτι χωρίς εκείνος να προσφέρει βοήθεια, η οποία κάποιες στιγμές θεωρείται απαραίτητη λόγω συνδυαστικών δραστηριοτήτων των παιδιών. Το ουσιαστικότερο επιχείρημα του συζύγου είναι ότι εκείνος φέρνει τα λεφτά για να έχει η οικογένειά του όλα τα καλά – εννοώντας υλικά αγαθά. Και με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τι γίνεται; Τα παιδιά έχουν δύο γονείς ή μόνο έναν; Κι αν δεν υπάρχει αλληλεγγύη κι αλληλοϋποστήριξη, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, πώς θα δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί μέσα στην οικογένεια; Κι έτσι αρχίζει η αποξένωση του ζευγαριού. Αρχίζουν οι διαμάχες και οι καβγάδες.

Μέσα από αυτή την αποξένωση, φτάνεις στο σημείο να ξυπνήσεις μια μέρα και να δεις δίπλα σου τον άντρα σου ή τη γυναίκα σου και να μην τον/τη «γνωρίζεις»,να αναρωτιέσαι γιατί βρίσκεσαι μαζί του/της. Γι’ αυτό, οι ικανοποιητικές σεξουαλικές σχέσεις παίζουν ζωτικό ρόλο στη συναισθηματική επιβίωση του ζευγαριού. Είναι καλό να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε μόνο γονείς αλλά και σύντροφοι. το να ξεκλέβουμε κάποιες στιγμές ξενοιασιάς μάς κάνει καλύτερους γονείς, γιατί μας υπενθυμίζει ότι σ’ αυτή τη ζωή δεν ήρθαμε για έναν και μόνο σκοπό. Κι επειδή πρόκειται για καταστάσεις αλληλένδετες, αν η ψυχική ενότητα του ζευγαριού έχει χαθεί, πώς θα υπάρχουν υγιείς σεξουαλικές σχέσεις; "

Με συνεπήρε το βιβλίο αυτό, τόσο που ήθελα να το διαβάσω μονορούφι, είμαι σίγουρη πως θα σας φανεί χρήσιμο είτε για εσάς τους γονείς σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται τα παιδιά σας είτε κάνοντας το δώρο σε κάποιον γονιό ή σε κάποιον που θα γίνει γονιός.  

Για αυτό, οι εκδόσεις Ψυχογιός και το 4 Seasons With Geo θέλουν να το προσφέρουν σε δύο τυχερούς αναγνώστες τους μετά απο κλήρωση.


Ο διαγωνισμός ξεκινά σήμερα Τρίτη 9 Δεκεμβρίου και λήγει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου τα μεσάνυχτα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

Αν οι νικητές είναι απο την Αθήνα θα παραλάβουν το βιβλίο απο το βιβλιοπωλέιο των εκδόσεων Ψυχογιός στα Εξάρχεια, Μαυρομιχάλη 1 με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας. Αν οι νικητές είναι απο επαρχία θα τους σταλεί ταχυδρομικά με κούριερ απο τα γραφεία των εκδόσεων Ψυχογιός.

Σε κάθε περίπτωση, οι δυο νικητές θα ενημερωθούν μέσω προσωπικού email αλλά και μέσω της σελίδας του 4 seasons στο facebook ΕΔΩ και θα πρέπει να απαντήσουν εντός δύο ημερών για την καταγραφή των προσωπικών τους στοιχείων τηλέφωνο και διεύθυνση.

Καλή επιτυχία!

Χορηγοί επικοινωνίας:

kerdise-to.gr
ediagonismoi.gr 
saveandwin.gr

Ο διαγωνισμός για το βιβλίο "Μαμά, Μπαμπά, σας χρειάζομαι! " απο τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS έληξε. Απο τις 178 έγκυρες συμμετοχές νικητές είναι η Ακριβή Λίτσα και ο Απόστολος Τάκος. Συγχαρητήρια, πάντα τυχεροί!


Σχόλια

  1. ευχαριστουμε Γεωργιτσα!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/12/14, 8:35 π.μ.

    Μπράβο για τη συνεργασία Γωγουλινάκι, μου κέντρισε το ενδιαφέρον η περιγραφή σου για το βιβλίο! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/12/14, 10:01 π.μ.

    καλη επιτυχια ειναι πολυ ωραιο το βιβλιο ΓΙΩΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σίγουρη πώς θα το βρω εξίσου ενδιαφέρον Γεωργία μου! Σε ευχαριστούμε πολύ, καλή επιτυχία σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα βιβλία είναι από τα καλύτερα δώρα!!! Σ'ευχαριστούμε πολύ
    Γιωργία μου που μας σκέφτεσαι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραίο δώρο Γιωργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ωραίο δώρο! :-) Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστούμε Γεωργία μου! Καλές γιορτές στην όμπρφη οικογένεια! Και μεγειά το νεο λουκ εδώ! Ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολυ ενδιαφέρον βιβλίο θα ήθελα να το κερδίσω!!
    εχω κανει like share στο fb και στο +g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενδιαφέρον βιβλίο. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου