Ιδέες για εντυπωσιακή, πρωτότυπη, οικονομική κι εύκολη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση !

Ενώ έχω ξαναπεί πως τα Χριστούγεννα δεν μου πολυάρεσαν και μου προκαλούσαν μια σχετική θλίψη, από τότε που έγινα μαμά άλλο πράγμα! Παιδί μου ανυπομονώ! Να τον δω πως χαζεύει τα λαμπάκια, πως θα αγωνιά να ξημερώσει για να λάβει το δώρο του, πως θα σκίζει με μανία το περιτύλιγμα και θα φωνάζει μαμάααα τρέχα να δεις, πάλι τα έφαγε τα κουραμπιεδάκια που του αφήσαμε δίπλα στο τζάκι ο άγιος βασίλης...Όλα αυτά με έκαναν να αγαπήσω τα Χριστούγεννα.

Φέτος δε, με έχει πιάσει το κλίμα από 1η Νοεμβρίου :) κι ήδη στη σελίδα 4 Seasons στο Facebook έχω αρχίσει να ανεβάζω ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Κι επειδή τα οικονομικά όλων είναι σκούρα αλλά κι επειδή το να δημιουργείς-ειδικά με τα παιδιά σου- προκαλεί υπέροχο συναίσθημα εδώ θα δεις μαζεμένες τις πιο πρωτότυπες μα συνάμα φθηνές κι εύκολες λύσεις που βρήκα για να στολίσεις το σπίτι σου!

via
Σε μια κόκκινη κορνίζα που έχεις ήδη ή αλλιώς μπορείς να την βάψεις κόκκινη, κολλάς ένα όμορφο χρωματιστό φιογκάκι και στο εσωτερικό τοποθετείς κυκλικό κομμάτι απο χαρτόνι με τον αριθμό των ημερών που απέμειναν μέχρι τα Χριστούγεννα. Διαφορετικά μπορείς να τον γράφεις με ανεξίτηλο μαρκαδόρο πάνω στην πλαστική διαφανής πρόσοψη.

via

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας τα λεγόμενα "καλά ποτήρια", τα αναποδογυρίζουμε βάζοντας στο εσωτερικό τους μικρές χρωματιστές μπαλίτσες και πάνω στη βάση τους τοποθετούμε μικρά αρωματικά κεράκια. Νομίζω πως είναι ότι πιο απλό και εντυπωσιακό έχω δει μέχρι τώρα.

via
Με τρία μικρά γλιφιτζουράκια που κυκλοφορούν στην αγορά φτιάχνουμε μία "βάση" δένοντας με όμορφη χρωματιστή κορδέλα και τοποθετούμε πάνω ένα καρτελάκι με το όνομα του κάθε καλεσμένου. Χρήσιμο κι εντυπωσιακό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, για να ξέρουμε και που καθόμαστε!

via

Ε δεν μπορείς να πεις! Τα πιο έυκολα σου βρήκα, δεν χρειάζεται να βάλεις καν το χέρι στην τσέπη :) Σε ένα μεγάλο βάζο ή σε ένα διαφανές δοχείο βάζουμε μικρές χρωματιστές μπάλες, συμπληρώνουμε με νερό και στην επιφάνεια αφήνουμε μερικά μικρά κεριά να επιπλέουν.

via

 Σχεδόν όλοι έχουμε απο ένα παιδικό χριστουγεννιάτικο καλτσάκι, το τοποθετούμε στα πόδια του τραπεζιού στο σαλόνι κι αμέσως δίνουμε μια παιδική και παιχνιδιάρικη διάθεση!


Πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο που σχηματίζεται με ταινία διπλής όψεως. Πάνω μπορούμε να τοποθετήσουμε δικές μας φωτογραφίες αλλά και των αγαπημένων μας υπενθυμίζοντας έτσι στον εαυτό μας πόσο σημαντική είναι η οικογένεια μας αλλά και πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε κοντά μας όσους αγαπάμε. Στην κορυφή φυσικά πάντα αστέρι!

via
 Για αυτούς που μπορούν αλλά και πιάνει το χέρι τους το δέντρο αυτό ίσως φανεί κατασκεύη μικρής δυσκολίας. Σχηματίζεται με τη ίδια λογική αλλά αντί για ταινία έχει ξύλινα κλαριά δέντρων κι αν επιθυμείται λαμπάκια.


Αυτή κι αν είναι ιδέα! Υλοποιείται με μια βόλτα στο δάσος :) Μαζεύεις μερικά κουκουνάρια και με μια όμορφη κορδέλα τα κρεμάς στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου. Εγω προσωπικά έχω βαρεθεί τις κλασικές μπάλες και στο συγκεκριμένο δέντρο θα προτιμούσα μόνο κρεμαστά κουκουνάρια αλλά και φυσικά υλικά.

via
Κι άμα λάχει φτιάχνουμε και μια πίτσα! Πανεύκολα, ενώνοντας τρεις κυκλικές ζύμες διαφορετικού μεγέθους και συμπληρώνοντας με υλικά της αρεσκείας μας.

Καλές ετοιμασίες!

Σχόλια

  1. Πολυ ομορφες ιδεες. Οικονομικες και ξεχωριστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες όμορφες, απλές και οικονομικές.Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά τα δεντράκια από ξυλάκια στον τοιχο καιρο τα κοιταζω αλλα....δεν βρισκω αδειο τοιχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι τέλειες ιδέες! Καλά ξετρελάθηκα με το χιονάνθρωπο πίτσα! Θα γελάσουμε φέτος! Έρχομαι από το πάρτυ της Μάχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου