Μπαγιάτεψε; Ακόμη καλύτερα

Είμαι σίγουρη πως κάθε φορά που φτιάχνουμε κέικ όλο και κάτι μένει. Η δεν μένει ψίχουλο; Τουλάχιστον είμαι σίγουρη πως δεν τρώτε όοολο το κέικ την ίδια μέρα :) Κι επειδή βλέπω μετά λύπης μου πως οι περισσότεροι αυτό που μένει το πετάνε σκέφτηκα να σας μπριζώσω. Τι να κάνετε λοιπόν το υπόλοιπο; Μα φυσικά cake pops! Μικροί και Μεγάλοι θα τα λατρέψουν! Έλα μην το σκέφτεσαι, είναι πανεύκολο!

Παίρνουμε λοιπόν το κέικ που περίσσεψε και το βάζουμε στο μούλτι, λίγο λίγο μέχρι να διαλυθεί τελείως και να γίνει ψίχουλα. Εγώ έβαλα περίπου 500 γρ. κέικ




Μετά σε μπεν μαρί ομογενοποιούμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Την ανακατεύουμε στο ψιχουλένιο κέικ κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά φτιάχνοντας μικρά "κεφτεδάκια". Οι δικές μου ποσότητες ήταν 50 ml κρέμα γάλακτος και 100γρ. κουβερτούρα





Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά "κεφτεδάκια" και τα βάζουμε στο ψυγείο για δέκα λεπτά.


Έπειτα τα τρυπάμε ελαφρά με ξυλάκια από σουβλάκι, τα οποία εγώ έκοψα στη μέση, και τα βουτάμε σε ό,τι έχουμε. Εγώ ας πούμε έχω σχεδόν πάντα τρούφα στην ντουλάπα μου, άλλος μπορεί να έχει τρίμματα καρύδας, τριμμένο μπισκότο κλπ. Αυτό ήταν!

  
Για το τέλος αφήνουμε το ντεκόρ, δηλαδή πού θα τα στερεώσουμε. Εγώ συνήθως τα ξυλάκια αυτά ό,τι κι αν έχουν πάνω τα σφηνώνω πάνω σε μισό λάχανο γυρισμένο τούμπα και τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο. Την συγκεκριμένη ημέρα επειδή δεν είχα, τρύπησα μία πατάτα!



 Χαχά, να είστε επιεικείς :)

Σχόλια

  1. Μπραβο βρε φιλεναδα!!!
    Και βέβαια δεν πετάμε τίποτα.
    Καιρό έχω να φτιάξω κέικ και με μπρίζωσες τώρα για να κάνω και cake pops:)
    Αν και εγώ τα προτιμώ όπως ακριβώς μας τα παρουσίασες, μπορεί κάποιος αν θέλει, να τα βουτήξει σε κουβερούρα λιωμένη και μετά σε τρούφα ή οτιδήποτε άλλο για να γίνουν πιο σοκολατένια και πιο γυαλιστερα:)
    Φιλάρες πολλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εμεις τα γαπαμε τα κεικ ποπς.. Βουτηγμενα σε σοκολατα συήθως αλλα και σκετα..γιαμ γιαμ.. Επίσης .. ετσι σκετα μπαίνουν και στην καταψυξη..
    καλο μήνα Γεωργιτσα μου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη ιδέα αλλά κέηκ ποτέ δε περισεύει.
    Καλό μήνα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου άνοιξες την όρεξη πρωι πρωι....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Cake pops δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! Συνήθως γιατί δεν περισσεύει ποτέ κέικ (το κάνω τόσο τέλειο που δε μένει ούτε ψίχουλο..χεχεχε)!
    Θα κρατήσω αυτή τη ανάρτηση όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου για την επόμενη φορά που θα φτιάξω κέικ!
    Καλό μήνα Γεωργία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φτιάξαμε και εμείς το καλοκαίρι και εγιναν αναρπαστα. Μάλιστα τα εφτιαξα με φρεσκο κεικ που ετοιμασα μονο και μονο για να τα φτιάξω.Γινονται πολυ ομορφα με την χρωματιστη τρουφα που εβαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφη ιδέα Γεωργία μου! Όμως τι να κάνω που το κέικ το καταβροχθίζουμε όλο και δε μένει ψίχουλο; Θα το έχω στα υπόψη όμως.
    Με γεια και οι αλλαγές στο blog. Πιο φωτεινό, πιο όμορφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου