Η συνήθεια που έγινε λατρεία


Το πρωινό είναι σημαντικό για το παιδί, ειδικά για το παιδί που πηγαίνει σχολείο. Σήμερα μιλάω με διπλή ιδιότητα. Μαμά διαιτολόγος :) Αν δεν φάει θα δυσκολευτεί να συγκεντρωθεί και δεν θα έχει την κατάλληλη πνευματική απόδοση. Άσε που μετά θα υποκύψει σε "λάθος" σνακ, σε κάτι λιπαρό ή γλυκό. Ο Παύλος απο όλα τα πρωινά που του έχω προτείνει έχει κατασταλάξει κυρίως στο γάλα με δημητριακά. Είναι κάτι που τον χορταίνει αλλά και τον ευχαριστεί, είναι κάτι που καλύπτει τις θρεπτικές του ανάγκες.



Πάντα στο τραπέζι μπροστά στο μπολ του θέλει να βάζει το κουτί των δημητριακών. Του αρέσει να χαζεύει τις εικόνες, να παίζει τα παιχνίδια που υπάρχουν στην πίσω πλευρά και πολλές φορές δημιουργεί φανταστικές ιστορίες.


Επιλέγει τα "μελένια δαχτυλίδια" όπως τα αποκαλεί κι εγώ συμφωνώ κι υπερισχύω αφού το μέλι είναι ίσως η καλύτερη φυσική τροφή για την υγεία μας. Πέρα της θρεπτικής του αξίας, είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες ως φάρμακο αλλά και ως αντιβακτηριακό. Κι αφου τα περισσότερα παιδιά δυσκολεύονται να φάνε το μέλι έτσι αυτούσιο δεν υπάρχει καλύτερη ευχάριστη εναλλακτική απο τα Honey Cheerios ολικής άλεσης όπου τώρα με τη νέα συνταγή η πιο πλούσια μελένια γεύση "αγκαλιάζει" το γάλα με αποτέλεσμα η μπουκιά να "μελώνει" στο στόμα κι ο νέος γευστικός συνδυασμός να απογειώνει τους ουρανίσμους των μικρών.      


Είπα των μικρών ε; Είπα ψέματα! Των μικρών και των μεγάλων λοιπόν :) αφού τα τρώω κι εγώ συνήθως όμως σαν σνακ. Όταν λοιπόν έχω λιγούρες, απο το να φάω κάποιο γλυκό το οποίο θα μου προσθέσει θερμίδες και θα επιβαρύνει την υγεία μου, παίρνω μια χούφτα Cheerios. 


 Για τον Άγγελο ας μην μιλήσω. Καλά, θα μιλήσω. Δεν έχετε ιδέα πως κάνει όταν του βάζω λίγα σε ένα μπολάκι μετά το πρωινό γάλα ή το απογευματάκι, εκστασιάζεται! Κι αντί να φάει ένα ένα τα "δαχτυλίδια" γεμίζει τις χούφτες του λες και φοβάται μην του τα πάρουν!


Σχόλια

  1. Καλά, για σνακ είναι τέλειαααα! Κι εγώ σαν τον Άγγελο τα τρώω.. με τις χούφτες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/11/14, 9:49 π.μ.

    Ω, ναι.... δεν θα ντραπώ! Είμαστε πολλοί σ' αυτό το κλαμπ! Είναι και το δικό μας αγαπημένο - πρωινό για το μεγάλο, κυρίως ως σνακ για το μικρούλη. Και φυσικά... της μαμάς! Φιλάκια σε όλα τα πανέμορφα μαγουλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα πάλι δεν μου αρέσουν, αλλά ο μικρός και ο άντρας μου τρελαίνονται:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω νομίζω ότι έχουν χαλάσει τη συνταγή!! Πριν 10 χρόνια ήταν ακόμα πιο νοστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ νόστιμα πραγματικά
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου