Η βάπτιση μας, part 1

Σήμερα δεν θα πω πολλά. 
Θα φροντίσω σε επόμενη ανάρτηση να σου τα αναλύσω όλα. 

Κατάφερα να ηρεμήσω και να κοιμηθώ περίπου τα μεσάνυχτα, πρέπει να ήταν δώδεκα και κάτι κι όταν ξύπνησε ο μικρός για να τον θηλάσω η ώρα είχε πάει πέντε. Κατάφερα για πρώτη φορά δηλαδή να κοιμηθώ πέντε συνεχόμενες ώρες! Πρωτοφανές μα καθόλου τυχαίο, σήμερα είναι η βάπτιση του! Τον τάισα και ξαναξάπλωσα αλλά σιγά μην με ξανάπαιρνε ο ύπνος. Είχα τρομερή υπερένταση.

Τον τελευταίο καιρό έτρεχα σαν τρελή και δεν έφτανα. Προσπαθούσα το χαρτί περιτυλίγματος της σημερινής μέρας να είναι χρωματιστό κι ιδιαίτερο. Χθες το βράδυ που ήμουν πανικόβλητη για πράγματα και λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής ο Θοδωρής καθόταν αναπαυτικά στον καναπέ κι έβλεπε μουντιάλ με την παγωμένη μπυρίτσα στο χέρι κι εγώ χάζευα εξοργισμένη την διαφορετικότητα των δύο φύλων. 
Άντρες παιδί μου!

Δεν ξέρω αν είμαι βλαμμένη όντως αλλά είμαι τρομερά τρομερά συγκινημένη. Μιλάμε βουρκώνω συνέχεια. Η σημερινή μέρα για μένα είναι κάτι σαν το τέλος του αγώνα, σαν να έτρεχα με όλη μου τη δύναμη και σήμερα, σε λίγες ώρες θα καταφέρω να κόψω την ταινία. Σήμερα γιορτάζω και πίνω στην υγεία του παιδιού μου. Στο παιδί αυτό που με έκανε να αλλάξω γνώμη σχεδόν για τα πάντα, να γυρίσει το μυαλό μου 360 μοίρες, που άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία μου, που με έκανε καλύτερο άνθρωπο, που με έκανε να πιστέψω περισσότερο στο Θεό.

Μακάρι να μπορούσα να φώναζα όλο το ντουνιά και να έκανα ένα γλέντι τρικούβερτο, με άφθονο κρασί και μπόλικο χορό. Οι συγγενείς, οι φίλοι κι οι γνωστοί που με αγαπούν σήμερα θα παρευρεθούν στο μυστήριο αυτό για να μοιραστούν μαζί μου τη χαρά τους, να δουν από κοντά το μικρό αυτό θαυματάκι, να μου σφίξουν το χέρι και με μια αγκαλιά να ξεφυσήξουμε πως πάει πέρασε κι αυτό. Δεν χρειάζεται να είναι παιδικός σου φίλος ή κολλητός σου αρκεί να σε νιώθει και να σε αγαπά. 

Από τα χαράματα έχει ξεκινήσει το ταξίδι η φίλη μου Α. από τις Σέρρες. Την γνώρισα το 2000 όταν σπούδαζα στη Θεσσαλονίκη και δεν φαντάστηκα πως δέκα χρόνια αργότερα θα παρευρισκόταν στο γάμο μου, στη γέννηση του Παύλου μου, στη βάπτιση του και τώρα και σε αυτήν. Δίπλα μου σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής μου, μαζί μου στις πιο δύσκολες στιγμές. Την αγαπώ με όλη μου την καρδιά. Αλλά κι η Β. που θα ταξιδέψει με το αμάξι για αρκετή ώρα, η Μ. που μας δένει κάτι μαγικό κι ας μην την ξέρω καιρό, η Δ. που έχω να την δω από τότε που δούλευα στο υπουργείο, η Χ. αναγνώστρια του blog. Θα είναι δίπλα μου αυτοί που μοιράστηκα μαζί τους όλο αυτό το διάστημα την αγωνία και τον τρόμο, τη χαρά των αποτελεσμάτων. 

Μπορεί να ακούγεται πλεον γραφικό αλλά θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω ολόψυχα για όλη την στήριξη και τη συμπαράσταση, για την αγάπη και τη θετική αύρα. Ειλικρινά ένα μεγάλο κύμα εμψύχωσης ήρθε μέσα απο το Blog :)

Κλείνω, πρέπει να φύγω. Η εικόνα της σημερινής ανάρτησης ας είναι αυτή. Άλλωστε τι πιο δυνατό, σημαντικό κι ουσιαστικό από την οικογένεια; Ολοκληρώθηκα.


Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/6/14, 7:09 π.μ.

    Να σας ζήσει το μικρό σας θαυματάκι!!! Οι νονοί να είναι πάντα άξιοι και εσείς να είστε γεροί και να καμαρώνετε τα παιδάκια σας...
    Μια αναγνώστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθε φορά που γράφεις νιωθω οτι γράφω εγω! Ισως φταει ότι περάσαμε μια δυσκολη δευτερη εγκυμοσύνη αλλά η θέληση μας και η πίστη μας μας εδωσε απο ενα αντράκι ακόμα! Μόλις γύρισα και εγω απο τις Σερρες (ειναι απο εκει ο αντρας μου) και εκανα επιτέλους το ένα ταμα που ειχα στην Σουμελα. Για τον μικρό μου πρίγκιπακο που μου εδιναν ενα 30% να εξελιχθεί η εγκυμοσύνη . Περιπτώσεις σαν τις δικές μας ειναι ειναι αυτές που δίνουν δύναμη στον κόσμο πώς όλα μπορούν να συμβούν! Να σας ζήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με το καλό να βαφτίσετε τον Αγγελό σας Γεωργία μου!! Ολα θα είναι υπέροχα!!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα.Κοριτσάκι μου, πράγματι σαν να έφτασες στο τέλος μιας μακριάς διαδρομής.Ξεκουράσου λοιπόν κι απόλαυσε και....καλοφώτιστος ο μικρός με το υπέροχο όνομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να σας ζήσει Γεωργία, ενώνω τις προσευχές μου για να έχει υγεία στη ζωή του κι εσείς να είστε καλά να τα καμαρώνετε και τα δυο αστέρια σας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γερό κι ευτυχισμένο! Κι εσύ έτσι, θα είσαι ακόμη περισσότερο!
    Σε φιλώ πολύ! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σας ζήσει Γεωργία μου! Να είσαστε γεροί κι ευτυχισμένοι οι τέσσερις σας!!! Πάντα θαύματα στην ζωή σας, εύχομαι ολόψυχα!!! Να περάσετε υπέροχα αυτήν την σπουδαία μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεώργια μου από τα βάθη της καρδιάς μου να ζήσει το όμορφο αγόρι σου, να ναι γερό και δυνατό και να συνεχίζει να βγάζει όλους τους ''ειδήμονες'' ψεύτες σε όλη του τη ζωή! Άλλωστε τι ξέρουν οι ''ειδήμονες'' για τις βουλές του Κυρίου? Να ναι αγαπητό το παιδάκι σου και να έχει μια ζωή ρόδινη και παραμυθένια! Και να είσαι δίπλα του για πολλά πολλά χρόνια να τον καμαρώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σας ζήσει και να είναι γερός.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να τον χαιρεστε και να ειστε γεροι να τον καμαρωσετε οπως επιθειμειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις ευχές!
      Υγεία πάνω απο όλα, σήμερα όλα ήταν υπέροχα...

      Διαγραφή
  11. Να σας ζήσει!
    Να΄ναι γερός και γελαστός!!
    Πολλές ευχές σε όλους σας...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να σας ζήσει ο μικρούλης!!! Να είναι πάντα τυχερός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nα σας ζήσει ο μικρός!!!
    Γερός και τυχερός να ναι στη ζωή του και εσείς να είστε καλά να τον καμαρώνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου