Τα δικά μας υγιεινά


Δεν συνηθίζω να γράφω τι τρώμε ή συνταγές που προτιμούμε όμως κάθε φορά που έφτιαχνα μαζί με το γιο μου κάποιο κολατσιό, κυρίως υγιεινό τραβούσα φωτογραφίες κι έλεγα θα κάνω μια ανάρτηση η οποία δεν δημοσιευόταν ποτέ. Τώρα όμως που βρήκα λίγο χρόνο θα σου δείξω αυτά που προτιμούμε εμείς ως εύκολα, γρήγορα και κυρίως υγιεινά.

Ο δικός μου χυμός/ρόφημα/τσάι -πες το όπως θες!



 Αυτές τις ημέρες, τις ζεστές, μην μου πεις πως δεν διψάς συνέχεια; Το δικό μας ψυγείο πάντως είναι γεμάτο με μπουκάλια νερού, χυμούς, παγωμένο τσάι ροδάκινο και φυσικά λεμονίτες! Τι γίνεται όμως όταν ξεμείνεις από αυτά ή όταν θες να προσφέρεις στα παιδιά σου και στους φίλους τους κάτι πιο θρεπτικό χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα; Τις προάλλες ο Θοδωρής επέστρεψε από τη λαϊκή με μια μεγάλη σακούλα φράουλες. Φάγαμε την πρώτη μέρα κάποιες και την επόμενη οι περισσότερες ήδη είχαν αρχίσει να μαλακώνουν.

Έβαλα λοιπόν σε μια μεγάλη κατσαρόλα περίπου τρία λίτρα νερό, έριξα μέσα τις φράουλες και περίπου 250 γραμμάρια ζάχαρη (δηλαδή το 1/4 του πακέτου) και τα άφησα να βράσουν. Στη συνέχεια εφόσον είχε ήδη κρυώσει γέμισα 2 μεγάλα μπουκάλια και τα έβαλα στο ψυγείο. 

Σερβίρω με παγάκια και λίγο δυόσμο. Επίσης το ίδιο νόστιμο (και μη σου πω καλύτερο) μπορεί να γίνει με ώριμα κεράσια, βερίκοκα ή ροδάκινα. 

Γρανίτα



Πηγαίνοντας πρόσφατα σε γνωστό πολυκατάστημα βρήκα αυτές τις υπέροχες μικρές θήκες για παγωτό/γρανίτα. Τις γέμισα με το χυμό που είχα φτιάξει από φρέσκες φράουλες και τις άφησα στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Ο Παύλος ξετρελάθηκε και τις έτρωγε δυο δυο. Δεν είναι προτιμότερο από αυτές του εμπορίου που είναι γεμάτες με χρωστικές κι αρώματα;

 

Σουβλάκι του 5λεπτου

Όσες φορές λόγω τρεχάματος δεν προλάβαινα να μαγειρέψω ή κάποιες άλλες φορές κάποιο βράδυ που μαζευόμασταν με παρέα αναρωτιόμουν τι να φτιάξω στα γρήγορα το σουβλάκι αυτό μου έλυνε τα χέρια, μας έτρεχαν τα σάλια και μας γέμιζε το στομάχι. 

Αν έχεις φιλέτο κοτόπουλο στο σπίτι ή ένα κομμάτι στήθος ή μπούτι είσαι έτοιμος να το απολαύσεις. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν ξεμένω, πάντα έχω στην κατάψυξη κάποιο τμήμα του πουλερικού κι ακόμη και παγωμένο με ένα καλό μαχαίρι ξεκινάς και κόβεις λεπτές λωρίδες ή μικρά κομμάτια, τα μαρινάρεις με αλάτι, γλυκιά πάπρικα και ρίγανη και τα τηγανίζεις σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Όσο πιο μικρά-λεπτά κομμάτια τόσο πιο γρήγορα ψήνονται.



Το επόμενο βήμα είναι να ψήσεις για λίγο μια πίτα και να κόψεις λαχανικά της προτίμησης σου. Εμείς κυρίως τρώμε ντομάτα,μαρούλι και συμπληρώνουμε μια κουταλιά μαγιονέζα light ή κάποιο ελαφρύ γιαούρτι.


Τονοσαλάτα




Πανεύκολη και πεντανόστιμη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις μερικές πένες. Εμείς συμπληρώνουμε μαρούλι, ρόκα, καλαμπόκι και φυσικά τόνο. Χρειάζεσαι 5 λεπτά να την φτιάξεις κι άλλα πέντε λεπτά να την φας :) :) :)

Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε, είναι νοστιμότατα, εύκολα, γρήγορα και το πιο βασικό; Έχουν αγνά και φρέσκα υλικά :)

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/6/14, 11:10 π.μ.

    Ευτυχώς που δεν είναι τώρα ο Δημήτρης σπίτι για να το δει... αλλιώς στο εξής θα μου έλεγε συνέχεια "μαμά, να σου παραγγείλω ένα σουβλάκι να μου φτιάξεις;" ... Στη συνταγή σου με το ζωμό από φράουλες, τί αναλογία ήταν οι φράουλες με τη ζάχαρη;;; Μας άνοιξες την όρεξη πρωινιάτικα... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου εγώ έβαλα 1 κεσεδάκι φράουλες με περίπου 250 γρ. ζάχαρη και σχεδον 3 λιτρα νερό. Δεν υπάρχει όμως κανόνας, αυτό εξαρτάται απο το πόσο γλυκό θες το χυμό σου κι απο το πόσο ώριμες και γλυκές είναι οι φράουλες. Σήμερα θα το επιχειρήσω με κάτι νεκταρίνια και βερίκοκα που έχω στη φρουτιέρα κι αρχίζουν να χαλάνε

      Διαγραφή
  2. Νόστιμαααααααα !!! Μια πίτα και για μένα παρακαλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω,πω! Με εντυπωσίασες! Δεν έχω καθόλου φαντασία στη μαγειρική! Ωραίες ιδέες! Να είστε καλά όλοι και να χαίρεσαι τον μικρό σου νεοφώτιστο! (από άλλη ανάρτηση αλλά δεν πειράζει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μάτι της Χριστίνας έπεσε φυσικά στη γρανίτα, τέλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου έτρεξαν τα σάλια...μμμμ! Αχ σουβλάκια με χοιρινό φιλέτο είχα φτιάξει κι εγώ πριν δύο μήνες, όσο για την τονοσαλάτα την προτιμώ με σκέτη σαλάτα χωρίς μακαρόνια! Γρανίτα όμως ή χυμό φράουλας δεν έχω φτιάξει ποτέ! Θα το επιχειρήσω πάραυτα...φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου