Η δική μου γειτονιά !



Θέλω εδώ και μέρες να γράψω για τη δεύτερη εκδήλωση, διήμερη φέτος, των Ψηφιακών γειτονιών. Θέλω εδώ και μέρες να αναφερθώ στη δική μου εμπειρία μπαίνοντας στον κόσμο του Blogging. Πέρσι είχα την τύχη και την τιμή να καλεστώ ως ομιλήτρια σε ένα από τα τρία πάνελ, είχα όμως τόσο άγχος, δες εδώ (έπαθα μια μινι κρισουλα πανικού μέχρι να φθάσω) που δεν το χάρηκα όσο θα ήθελα. Ήμουν τόσο σφιγμένη που με δυσκολία άρθρωνα λέξη :) Για αυτό προτιμώ να γράφω!

Θέλω να πω πώς το blogging έφερε την άνοιξη στην ψυχή μου, πώς με ηρεμεί και με γαληνεύει αυτός ο χώρος, πως είναι το αποκούμπι μου όταν τα συναισθήματα μπαίνουν στο τρενάκι και πότε ανεβαίνουν ψηλά και πότε πέφτουν στα τάρταρα. Γιατί είναι αυτές οι στιγμές που γράφω συνήθως, τότε που το συναίσθημα μου έχει φθάσει στο peak.

Μέσα από εδώ μπορώ να εκφραστώ χωρίς φόβο και πάθος, μπορώ να μιλήσω σε κάποιον ότι ώρα κι αν έχω πατήσει το κουμπί "δημοσίευση", μπορώ να αφήσω τα δάκρυα μου να κυλήσουν χωρίς να ντραπώ, μπορώ να σκάσω ένα χαμόγελο ανά πάσα στιγμή.



Ο χώρος του blogging άνοιξε μια νέα πόρτα στη ζωή μου, μία καινούρια εκδοχή επικοινωνίας, μία νέα μορφή ενδιαφέροντος, νοιαξίματος και φροντίδας από κόσμο άγνωστο, από ανθρώπους που διαβάζοντας τα κείμενα μου ταυτίστηκαν και ένιωσαν την ανάγκη να μου μιλήσουν όχι μόνο αφήνοντας ένα σχόλιο αλλά στέλνοντας προσωπικά μηνύματα στο gmail μου. Κι αυτό είναι υπέροχο και τόσο μαγικό...

Πριν λίγες μέρες δέχτηκα αυτό το μήνυμα : "Μόλις χθες ανακάλυψα εντελώς τυχαία το blog σου. Τι κλάμα και τι γαλήνη κι ανακούφιση παράλληλα! Ξέρεις πόσο πολύ με αντιπροσωπεύουν αυτά που λες; Συνέχισε ρε μανάρι και μπράβο σου για αυτό που κάνεις! Τα διαβάζω και μου βγαίνουν συναισθήματα που έχω θάψει κι έχω γράψει σε μια κόλλα χαρτί για να μη τα δει κανείς. Σε ευχαριστώ για αυτά που παίρνω από εσένα, βρήκα επιτέλους κάτι να μου γεμίζει τις μπαταρίες από την εξουθενωτική γεμάτη υποχρεώσεις ζωή"

Κι αυτό : " Σ΄αγαπω που υπάρχεις στη ζωή μου έστω και από απόσταση!!!! Εισαι ένας υπέροχος άνθρωπος !!! Να χαίρεσαι την πανέμορφη οικογένεια σου και όλα θα πάνε κατ' ευχήν!!! "

Κι άλλα τόσα πολλά... emails από μια απλή καλημέρα μέχρι προσκλήσεις σε εξόδους, ευχές για δύναμη και κουράγιο, εκδήλωση θαυμασμού κι αγάπης, τόσα πολλά μηνύματα από ανθρώπους που δεν γνωρίζω, ιστορίες που ένιωσαν την ανάγκη να μου εξιστορίσουν... κι ας μην αναφερθώ στο τεράστιο ενδιαφέρον για την υγεία του μωρού μου.

Κι όλο αυτό τόσο σημαντικό για μένα, τόσο βιοτικής σημασίας έγινε έτσι απλά, αβίαστα κι ειλικρινά. Κι είναι αυτό που γεμίζει και τις δικές μου μπαταρίες, αυτό που με κάνει να συνεχίζω να δημοσιεύω τις σκέψεις μου και κάποια από αυτά που ζω γιατί εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, άνθρωποι με ψυχές και καθαρό βλέμμα. Και ξέρω πως παρότι δεν τους έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά αν χρειαστώ κάτι θα νοιαστούν κι αυτό μου δίνει μεγάλη δύναμη.



Φέτος λοιπόν οι Ψηφιακές γειτονιές στις 4 & 5 Απριλίου 2014, έρχονται με ένα όραμα ‘Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο’ στο Hub Events στην οδό Αλκμήνης 5 και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Επειδή την Παρασκευή έχω κάτι τελευταίες -ελπίζω- εκκρεμότητες στο Παίδων δεν θα μπορέσω δυστυχώς να παρευρεθώ, όμως το Σάββατο -ελπίζω- να σκάσω μύτη μαζί με τον Παυλοντούρασελ ο οποίος θα παίζει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (μπες εδώ και δες τι μεγαλεία έχουν ετοιμάσει) 


Τα λέμε εκεί λοιπόν

φίλοι μου...

Σχόλια

  1. Γεωργία, πάντα απολαμβάνω τις αναρτήσεις σου κι ας μη σου γράφω συχνά.
    Έχω κλάψει, έχω συγκινηθεί, έχω γελάσει... είσαι από τις λίγες bloggers που δεν διστάζουν να μιλήσουν και για την πιο δύσκολη πλευρά της ζωής, όχι μόνο για την εύκολη.. Και γι' αυτό σ'ευχαριστώ, το έχουμε ανάγκη.
    Θα χαρώ να σε γνωρίσω στις γειτονιές!
    Αθηνά από το Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πας και να περάσεις υπέροχα, κορίτσι μου!!
    Και σου εύχομαι αυτή η νέα πόρτα να αποτελεί διαρκώς πύλη εισόδου για χαρούμενες ειδήσεις!
    Φιλιά πολλά!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να περάσεις όμορφα κι αξέχαστα εύχομαι...
    Καλό μήνα!!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεωργία μου, να εκφράζεσαι πάντα και να βρίσκεις χαρά σε ό,τι κάνεις!!! Να περάσεις πολύ όμορφα στην δική σου γειτονιά! Φιλιά στα λουλουδάκια σου! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/4/14, 1:36 μ.μ.

    Απλα με έκανες και έκλαψα...Ξέρεις εσύ...Συνέχισε αυτό που κάνεις γιατί πολύ απλά το κάνεις καταπληκτικά και γιατί μέσα από από εσένα παίρνουμε δύναμη και εμείς...Να σαι πάντα καλά και δυνατή...Φιλιά...Σ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αγαπώ το blogging!
    Μπορεί να το είχ αφήσεισ την άκρη λόγω προσωπικών προβλημάτων αλλά πάντα σκεφτόμουν πώς θα έγραφα ένα κείμενο.. και μάλιστα πολλές φορές το έκανα.. απλώς σε κείμενο word και έμενε στον υπολογιστή μου!!
    Θα τα πούμε το Σάβατο λοιπον απο κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία λοιπόν, θα σε δω το Σάββατο από κοντά!!! Φιλιά ως τότε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου