Πιστεύεις σε θαύματα;



Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που ευχόμαστε με όλη μας την ψυχή κάτι που θέλουμε πολύ. Κι υπάρχουν στιγμές που αυτό που θέλουμε πολύ μόνο με ένα θαύμα μπορεί να συμβεί...

Δεν ξέρω αν είναι η μεγάλη πίστη στη δύναμη του ανθρώπου που όπως πολύ αισιόδοξα είπε ο Πάουλο Κοέλιο πως "Όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις" ή αν είναι η μεγάλη πίστη στο Θεό και στους αγίους όπως με χτύπησε απαλά στον ώμο ένας μοναχός σε μια επίσκεψη μου στο μοναστήρι του αγίου Ραφαήλ και μου είπε: "Μη στεναχωριέσαι κορίτσι μου, θα δεις όλα θα πάνε καλά, ο άγιος Ραφαήλ δεν θα το επιτρέψει" που ακόμη το λέω βουρκώνοντας, ανατριχιάζοντας κι αναστενάζοντας.


Χθες ήταν μια μέρα από αυτές, από τις δύσκολες που παρακαλάς και εύχεσαι γιατί φοβάσαι το μετά, που τα γόνατα σου κόβονται, που δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις, που είσαι χλωμός, που χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, που το μόνο που θες είναι να διαφυλάξεις τα χαμόγελα της οικογένειας σου. Χθες ήταν η τελευταία και πιο σημαντική εξέταση του μωρού μου...

"Πρώτη φορά βλέπω στη ζωή μου κάτι τέτοιο..." ψέλλισε η γιατρός κι εμείς με το Θοδωρή κοιταχτήκαμε συνωμοτικά. Τότε είναι που θυμήθηκα πως όλοι μου έλεγαν είστε νέοι θα κάνετε άλλο παιδί, μην στεναχωριέστε, διακόψτε την κύηση κι ούρλιαζα μέσα μου όχι εγώ δεν θέλω άλλο παιδί, αυτό το παιδί θέλω. "Αποκλείεται να συμβεί αυτό που φοβόμαστε" έλεγα μέσα μου δυνατά.


Κι έτσι έγινε! Το αγοράκι μου ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία, ξεπέρασε τα όρια γιατί κάθε φορά που κάναμε ένα πακέτο εξετάσεων έβγαινε νικητής και μας έκανε να κλαίμε από χαρά κι ανακούφιση. Και κοίτα τώρα...αν αυτό δεν είναι θαύμα τότε τι; Γιατί όταν σου λένε με απόλυτη σιγουριά πως ο συνδυασμός αυτών των χρωμοσωμάτων θα σε οδηγήσει ή εδώ ή εκεί ή παραπέρα και τελικά δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά μόνο αυτό δεν μπορείς να πιστέψεις; Πως μια ανώτερη δύναμη συνέβαλε σε όλο αυτό; Πως η τεράστια και χειμαρρώδης αγάπη μας για αυτό το πλάσμα κατέστρεψε την κωλοαλυσίδα;


Σε λατρεύω μικρούλι, 
τώρα και για πάντα
Η μαμά σου


Σχόλια

  1. Γεωργία μου, είναι όλα αυτά που είπες, οι προσευχές των φίλων, αλλά κυρίως τα θαύματα που συμβαίνουν! Το ξέρεις ότι το πιστεύω! Δεν μπορώ να περιγράψω και το δικό μου συναίσθημα για αυτά τα υπέροχα νέα! Απλά φαντάσου με να βγαίνω στη βεράντα και να ουρλιάζω από χαρά :D Κάπως έτσι :) Να είστε πάντα καλά και να θυμάστε αυτή τη διαδρομή, να την έχετε σα φυλαχτό ;) Φιλάκι στο μικρό μεγάλο θαυματάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να που γίνονται και θαύματα Γεωργίτσα.. Αλλά ακόμα κι αν δεν γινόταν..θα τον αγαπούσες λιγότερο τον άγγελό σου?? Φυσικά και όχι.. Ίσως περισσότερο.. Αλλά αυτό το θαυμα είναι ένα επιπλέον δώρο για το αγόρι σου και για σας!! πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαστε πολύ τυχεροί!!! Μπράβο στον μικρούλη σας! Και μπράβο σας (σου) για την επιμονή σας (σου)... Σου το έχω ξαναπεί σε θαυμάζω γιατί εγώ στη θέση σου δε θα ήμουν τόσο δυνατή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν τα καλύτερα νέα που θα μπορούσε να μας δώσει ο μικρούλης σου! ήταν η απάντηση στις προσευχές όλων μας όλο αυτό το καιρό! τόσες ευχές και αγάπη από τόσα άτομα δεν θα μπορούσαν να μην πάνε καλά τα πράγματα! μόνο χαρές απο εδώ και πέρα μπροστά σας, μόνο χαρές και γέλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεωργία μου όντως απίστευτο!!! Μπράβο στον μικρό μαχητή! Εύχομαι αυτή να είναι η τελευταία σας αγωνία!!! Χαλαρώστε τώρα και ετοιμάστε του μία βάπτιση που θα την θυμάστε για καιρό. Δοξάστε τον Θεό, την πίστη σας ή την τύχη... όπως θέλει πέστο... και χαμογελάστε διάπλατα!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα θαυματα Γεωργια μου υπαρχουν. Απλα περιμενουν να να δημιουργηθουν. Και εσυ επελεξες να το φερεις ενα απο αυτα στο κοσμο αυτο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν ξερεις ποσο χαρηκα γεωργια μου....περιμενα να γραψεις νεα για τον αγγελο σου αν και ημουν σιγουρη οτι ολα θα ηταν καλα.....να τα χαιρεσαι τα θαυματακια σου και παντα με υγεια και αγαπη...σε φιλω γλυκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ήξερα.. δεν είχα καταλάβει..
    Κι εγώ που εχθές το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ απλώς γιατί πονούσε η κοιλίτσα της μικρής μου και βογκούσε...
    Χαίρομαι τόσο πολύ για αυτά τα όμορφα νέα.. Ανατρίχιασα με αυτό που σου είπε ο μοναχός.. και είδες; είχε δίκιο.. δεν το επέτρεψε..
    Να μου φιλήσεις το αγοράκι σου και να του κάνεις μια σφιχτή αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/3/14, 11:50 π.μ.

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ.....ΕΣΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΨΥΧΗ....ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ....ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ......ΒΑΓΓΕΛΗΣ-ΤΟΥΛΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπέροχα νέα,να είστε όλοι καλά,δεν μας νοιάζουν τα χρωμοσώματα μόνο οι αγκαλιές. σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανατρίχιασα, βούρκωσα και είπα πως τελικά ναι συμβαίνουν θαύματα και συμβαίνουν σε αυτούς που παλεύουν για εκείνα.. Ό,τι καλύτερο για το μωράκι σας από εδώ και πέρα, να είναι και οι δύο γεροί και δυνατοί κι επιτέλους να μπορέσετε να χαρείτε σαν νέοι άνθρωποι την ζωή σας και την οικογένειά σας!! Μπράβο σου γιατί άντεξες ηρωϊκά χωρίς υπερβολές. Να είσαι καλά Γεωργία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. There can be miracles, when you believe!!
    Τρανό παράδειγμα το άκρως συγκινητικό σου post!
    Συγκινήθηκα πολύ...
    Αγκαλιά, φιλί και κάθε καλό στις ζωές σας!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετά από την πρόσφατη περιπέτεια που περάσαμε σαν οικογένεια με τον Μικρό μας Αγωνιστή είπα πως ναι... γίνονται θαύματα, αρκεί να πιστεύεις σ' Εκείνον και να τον παρακαλέσεις.
    Υπέροχα νέα Γεωργία μου, ΥΠΕΡΟΧΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α ρε Γιωργίτσα! Πολύ χάρηκα!!! Να είστε όλοι καλά πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού πιστευες σε αυτο το παιδί με ολη σου την ψυχή. .πάλεψες με ολες εκείνες τις απόψεις, γνώμες και φοβίες και σταθηκες κατι παραπάνω απο βράχος. .συνεχισες εκεί που οι περισσοτεροι θα σταματουσαν..εσυ εισαι λοιπόν η νικήτρια!
    Μα και ετσι να μην συνεβαινε, εσυ θα ήσουν η ιδανική μαμά για αυτο το παιδί..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και βέβαια πιστεύω σε θαύματα και ο Άγγελος Ραφαήλ είναι ένα από αυτά!!!! Τόσες προσευχές όλου του κόσμου, δεν γινόταν να μην εισακουστούν γλυκό μου κοριτσάκι!!! Δεν γινόταν να μην νικήσουν τα χρωμοσώματα:))))
    Απολαύστε τα παιδάκια σας με το Θοδωράκο σου και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μόνο ευχάριστα να ακούτε απο εδώ και στο εξής!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος28/3/14, 12:15 π.μ.

    Η πίστη στο Θεό κάνει όντως θαύματα είμαι σίγουρη γι' αυτό. Και πολλά μπράβο που κράτησες το μωρό σου. Να χαίρεσαι τα αγόρια σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φυσικά και πιστεύω!! Αλλωστε και εμείς με τον Πέτρο μου ειχαμε 30% πιθανότητες να καταφέρει να έρθει στον κόσμο (τοσο μας εδινε ο γιατρός) και σε λίγο καιρό αυτό το 30% θα σβήσει το πρώτο του κεράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εκεί που πολλοί θα είχαμε κάνει πίσω, εσύ πάτησες πόδι, έδειξες τεράστια δύναμη, άφησες πίσω φόβους και εγωισμούς και υπερασπίστηκες το μωρό σου. Άνθρωπος και Μάνα με κεφαλαία γράμματα. Και ήρθε αυτό το Θαύμα να σε λυτρώσει από την αγωνία! Έχω ανατριχιάσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπέροχα νέα! Μα...σιγά τα νέα, εγώ το ήξερα και να σου πω και κάτι....ποιο πολύ από όλους το ήξερες εσύ! Αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Από τότε που διάβασα για αυτό το παιδί έχω συγκλονιστεί με όλη την πορεία του. Είναι θαύμα, αν δεν είναι θαύμα αυτό τότε πως ακριβώς ορίζεται το θαύμα; Η πίστη σας το έκανε όλο αυτό και το ξέρεις. Τυχερό και ευλογημένο, όχι μόνο επειδή είναι υγιές, που είναι το πιο σημαντικό αλλά και επειδή σας έχει για γονείς. Είσαι μοναδική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με είχες πείσει με τη στάση σου, έτσι κι αλλιώς...ήμουν σχεδόν σίγουρη, διαβάζοντας τα νέα όμως, ανατρίχιασα, συγκινήθηκα και χάρηκα πολύ! Φιλιά κι αγκαλιές σε όλη την υπέροχη οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεωργία μου, να ζήσει! Και να ναι η ζωή του ένα θάυμα!!! Να ζείτε μαζί του ... Υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αχ και να ήξερες πόσο πιστεύω στα θαύματα και πόσα θαύματα έχω ζησει.... Να σου ζήσει κούκλα μου γλυκιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ!!! ο Χριστός λέει στο ευαγγέλιο "η πίστη σου σεσωκέσαι"...και το έχω ζήσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου