Γυναίκα αράχνη #truestory


Η Ν. είναι συνάδελφος . Δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις, απλά εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο. Είναι μικροκαμωμένη και παρ' ότι μόλις έκλεισε τα 44 δεν της φαίνεται καθόλου. 

Την είχα πετύχει πολλές φορές να μιλά στο τηλέφωνο, να ψιθυρίζει... δεν είχα καταλάβει όμως ότι είχε εξωσυζυγική σχέση. Είναι παντρεμένη πολλά χρόνια κι έχει δυο μικρούς γιους. Αυτός είναι παντρεμένος χωρίς παιδιά. Μια μέρα την είδα βουρκωμένη, υπέθεσα πως θέλει να χωρίσει και δυσκολεύεται, δεν ξέρει πως να του το πει, σκέφτεται τα παιδιά. 
"Όχι, όχι δεν θέλω να χωρίσω, δεν μου πέρασε καν από το μυαλό...απλά μου λείπει αυτός..."

Κι έτσι τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν, κάθε μέρα, από κάθε γραφείο του κτηρίου. Ώσπου έφτασε κι η δική μου σειρά, μπήκε μέσα και σήκωσε το ακουστικό. Ένιωσα αμήχανα. Στην αρχή σκέφτηκα να βγω για λίγο στο μπαλκόνι να κάνω ένα τσιγάρο ή να πάω στην τουαλέτα και μετά σκέφτηκα μα γιατί; Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα;
Κι αυτό ήταν αρκετό για να ακούσω τα χαχανητά της, σαν να την γαργαλούσε κάποιος.

Άρχισα να θυμώνω σκεπτόμενη το σύζυγο της...πόση κοροϊδία! 
Και ξαφνικά της ανακοινώνει πως η γυναίκα του είναι έγκυος !!! 
Στην αρχή κομπιάζει, τα μάτια της σκοτεινιάζουν αλλά μέσα σε δευτερόλεπτα επανακάμπτεται κι αρχίζει πάλι να γελάει, να το παίζει άνετη. Η φωνή της έχει γίνει πιο γλυκιά, δεν την πτοεί τίποτα. Θυμώνω πιο πολύ, σκεπτόμενη την έγκυο γυναίκα του άλλου, είμαι σίγουρη ότι πλέει σε πελάγη ευτυχίας για τον ερχομό του παιδιού της, μα δεν ξέρει...

Τελικά δεν αντέχω και βγαίνω από το γραφείο. Κάνω κάτι εξωτερικές δουλειές και μετά από σχεδόν 20 λεπτά επιστρέφω. Το μυαλό μου κάνει σβούρες. Δεν το πιστεύω ! Είναι ακόμη στο γραφείο μου, μιλάει ακόμη στο τηλέφωνο !!! Θυμώνω ακόμη πιο πολύ, σκεπτόμενη πως ο λαός πληρώνει την κλήση αυτή, ο λαός στερείται για να κάνει κλήσεις αυτή, σε κινητά διάρκειας μισής ώρας και βάλε, ο κάθε πικραμένος, ο κάθε ένας που κάνει κατάχρηση των δικαιωμάτων του, ο κάθε βολεμένος σε μια μόνιμη θέση, ο κάθε =%@%\΄<(>... τα καλά και τα συμφέροντα.


Τι είδους πλάσμα είναι η γυναίκα....

Μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, η καλύτερη φίλη, η καλύτερη αδερφή, η καλύτερη μαμά, η καλύτερη σύζυγος, η καλύτερη σύντροφος.

Η καλύτερη αράχνη...

Λατρεύει να μπλέκει τα ποδαράκια της παντού, να φτιάχνει ιστούς και να τρίβει τα χεράκια της με τόση χαρά κάθε φορά που κάποιο θύμα θα πέσει μέσα. Η ζωή συνεχίζεται κι αυτή μένει πίσω, ψάχνει κάτι, δεν ξέρω τι...ίσως την χαμένη ευτυχία.

Κι εγώ όσο κι αν θέλω να μην ασχοληθώ, να μην γυρίσω πίσω να κοιτάξω, νιώθω τη σκιά της να με ακολουθεί.

Όχι δεν θα βγάλω έξω από την ιστορία τον τύπο. Κι αυτός φταίει, ντροπή του. Δεν σέβεται την γυναίκα του, δεν σέβεται τη μάνα που κουβαλάει στα σπλάχνα της το παιδί του, δεν σέβεται το ίδιο του το παιδί.

Δεν είμαι πουριτανή απλά δεν αντέχω την κοροϊδία και το ψέμα.

Σχόλια

  1. Γεωργια....Γεωργία...θα αρχίσω. Αυτές τις μέρες είμαι και στα φόρτε μου. Αυτές δεν είναι γυναίκες αράχνες. Αλλιώς τις λένε. Αλλά δεν θα εκφραστώ. Αυτές θέλουν την πίτα ολοκληρη και τον σκύλο χορτάτο που λένε....! Έχω και άλλα χειρότερα...άλλα άστο. Αυτααααααα! Καλή Τσικνοπέμπτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιατί Μαρία μου; Εκφράσου ελεύθερα! Ελα πες την ιστορία... (Σε έχω φορτώσει αυτές τις μέρες έτσι;)

      Διαγραφή
    2. Από την στιγμή που δεν λυπήθηκε το δικό της παιδί γιατί βρε Γεωργία μου να λυπηθεί το ξένο (και ανεπιθύμητο)??? Επειδή στο κεφάλι μου έχω πολλά παραδείγματα να αναφέρω από φίλες, φίλους και πάει λέγοντάς, θα πω το εξής απλό. Οι άνθρωποι "ψάχνονται". Άντρες γυναίκες. Και σου έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις....από φίλη, κουμπάρα, βρε εδώ έχω ακούσει από αδελφή!!! Ποιος περιμένεις να λυπηθεί ποιον?!!! Τα μάτια Μας (σας) 140000000000. Αυτααααααα! Τα είπα (χαχα).

      Διαγραφή
  2. Γεωργία μου, για μένα σε μία σχέση ποτέ δεν φταίει ο ένας! Κι από την άλλη στο τρίο αυτό της ιστορίας τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο κύριος που κοροϊδεύει τη γυναίκα του! Πάντα θα υπάρχουν οι πειρασμοί -αράχνες! Ένα ξουτ χρειάζονται! Ο κύριος δεν είχε τα κότσια!

    Καλό βράδυ κορίτσι μου!
    Με τον Παύλο καλύτερα; :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Γεωργία, έχεις απόλυτο δίκιο με όσα λες, βασικά συμφωνώ και με τις δυο σας! Υπάρχουν πολλές πεταχτούλες και πεταχτούλιδες,κακά τα ψέματα και δεν ξέρεις όντως από που θα το βρεις! Γι'αυτό το λόγο, τους άντρες μας και τα μάτια μας! Ας μην επαναπαυόμαστε, να κάνουμε εκπλήξεις, να λέμε σ'αγαπώ, να είμαστε σκερτσόζες και τσαχπίνες, ώστε να μην τα αναζητά αλλού! Και φυσικά όχι κρεβατομουρμούρα... τουλάχιστον όχι συνέχεια χαχαχα...Και κάτι τελευταίο, όπως λένε στο χωριό μου, η γυναίκα πρέπει να είναι Κυρία στη συμπεριφορά, Νοικοκυρά στο σπίτι και Π....α στο κρεβάτι!
    Καλή τσικνοπέμπτη
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/2/14, 11:57 μ.μ.

    Σίγουρα δεν είσαι πουριτανη γιατί πλέον το πιο προχωρημένο είναι να μην απατας τον σύντροφό σου γιατί έχεις την νοημοσύνη να στηρίξεις την επιλογή σου και να σεβαστεις τον σύντροφό σου και τα παιδιά σου. Όταν κάποιος απατάει σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στο γάμο, αλλά αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο τότε το πρόβλημα το έχει το ίδιο το άτομο.Αλλα εάν υπάρχει πρόβλημα στον γάμο , η λύση είναι να δεις το πρόβλημα που υπάρχει και όχι να το καλυψεις με ένα άλλο. Η απιστία με παραπέμπει σε δυστυχία και σε ένα ψέμα .Γιατί δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα να είσαι ειλικρινής με τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου, αλλά και με τον εαυτό σου. Η ζωή δεν είναι δεδομένη ούτε οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας. Αν είσαι αληθινος θα είσαι πιο κοντά στην ευτυχία . Καληνύχτα. ..Υ.Γ. Να σου ζήσει το μωράκι. Ειρήνη Τ.Ψυχολογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη, σε ευχαριστώ γενικά για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που κάνεις και τις συμβουλές σου

      Διαγραφή
  5. Νομίζω σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα φταίνε και οι δύο.
    Όταν κάποιος (άντρας ή γυναίκα) δεν ειναι ευτυχισμένος στην προσωπική του ζώη και δει στο γάμο του και επιλέγει να έχει σχέση, αντί να αντιμετωπίσει την αλήθεια και είτε να φτιάξει το γάμο του είτε να χωρίσει, τότε είναι δειλός και τραγικός!
    Μου γυρνάει το μάτι όταν ακούω τέτοιες ιστορίες και δυστυχώς ακούω πολλές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν γυναίκες αράχνες όπως υπάρχουν και άντρες νυφίτσες...κάποιοι άνθρωποι έχουν στη φύση τους το κακό και το κάνουν με ευκολία...η απορία μου γιατί όλοι αυτοί επιλέγουν να κάνουν οικογένειες θα μείνει αναπάντητη στους αιώνες...
    Μακριά από ανθρώπους που φέρονται έτσι στην ίδια τους την οικογένεια...φαντάσου τι κακό μπορούν να κάνουν στους υπόλοιπους!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/2/14, 8:30 π.μ.

    Η αλήθεια είναι πως κανενας δεν γεννιέται κακος. Η κακία δημιουργείται από έλλειψη αγαπης. Σίγουρα κάποια χαρακτηριστικα του ανθρώπου είναι εμφυτα αλλά τελικά αυτα που θα επικρατησουν θα επηρεαστούν περισσότερο από το περιβάλλον. Κάποτε μια κοπέλα ρώτησε τον Πατερ Παισιο "Πατερ θα βρω να παντρευτώ ενα καλο παιδί " κι εκείνος της απαντησε " Και τα κακά παιδιά τι θα κάνουν; "Το νόημα είναι οτι η ζωή είναι σχολειο . Η κακία είναι ανασφάλεια . Ειρήνη Τ. (ψυχολογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/2/14, 8:40 π.μ.

    Ένας ψυχολογος θα σε ρωτήσει για τα παιδικά στου χρόνια γιατί απλά θέλει να ξέρει ολη την ιστορία. Γιατί αν δεις ενα έργο απο την μέση μπορεί να εχεις χάσει σημαντικά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις. Ειρήνη Τ. Ψυχολογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή πρέπει να είναι κάποιος πουριτανός για να υποστηρίξει το σωστό? Είναι δηλαδή τόσο παράλογο να είναί κάποιος πιστός στον γάμο του? Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτο...
    Αν δεν σου αρέσει, σήκω και φύγε, τα ψέματα και η κοροιδία δεν οδηγούν πουθενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου