Υπόθεση θηλασμός


Γενικά ο θηλασμός για μένα είναι δύσκολη υπόθεση, επώδυνη σωματικά κι ίσως ψυχοφθόρα όσον αφορά στη δέσμευση και την απόλυτη εξάρτηση παιδιού και μάνας. Κατά τ' άλλα είναι συγκλονιστικό το να μπορείς να ταΐζεις από το σώμα σου το παιδί σου, είναι κάτι ασύλληπτο! 

Τον Παύλο κατάφερα να τον θηλάσω 3 μήνες αποκλειστικά. Δυστυχώς έπρεπε να ξεκινήσω τη δουλειά και λίγο το άγχος, λίγο τα ωράρια ο αριστερός μου μαστός ξαφνικά σταμάτησε να παράγει γάλα και ξεφούσκωσε! Προσπάθησα να συνεχίσω με το δεξί αλλά εκτός από το γεγονός ότι δεν έφθανε η ποσότητα για να τον χορτάσει ήμουν κάπως σαν να είχα κάνει μαστεκτομή (δεξί τούμπανο αριστερό πλάκα). Τελοσπάντων μην τα πολυλογώ, έτσι σταμάτησε, κάπως άδοξα.

Τις πρώτες φορές πάντως που θήλασα, και στους δυο γιους μου, πονούσα αφόρητα, πεταγόμουν, δάκρυζα, έσφιγγα τα δόντια μου, έβριζα και φυσικά όλο αυτό δυσκόλευε την όλη διαδικασία. Ευτυχώς, λέω εγώ τώρα, που είχα μαζί μου τις στιγμές εκείνες τον μπαμπούλα του θηλασμού κι αυτός δεν είναι άλλος από το Θοδωρή. Το πόσο επέμεινε δεν λέγεται! Κάθε φορά που έλεγα πως θα τα παρατήσω με αγριοκοίταζε, μου θύμωνε, με πίεζε, σχεδόν με απειλούσε και πραγματικά ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν εκείνη τη στιγμή όσο πιεστικό κι αν μου φαινόταν τότε, όσο κι αν τον έβριζα από μέσα μου, τύπου μιλάς κι εσύ..που δεν πόνεσες ούτε στο μικρό σου δαχτυλάκι, άντρες πφφ!  

 Κι ενώ την πρώτη φορά δεν θήλασα ποτέ δημόσια, ίσως δεν έτυχε κιόλας, τώρα δεν με νοιάζει όπου κι αν είμαι, όποιος κι αν είναι μπροστά, προέχει να φάει το παιδί μου!

Και να που αυτή τη φορά, τη δεύτερη, έχω πορωθεί τόσο πολύ τώρα πια που το έχω πιάσει το όλο θέμα από τα μαλλιά. Με απασχολεί τι θα φάω όσον αφορά φυσικά την ποιότητα και τη θρεπτική αξία των τροφών, τα υγρά που χρειάζομαι από σούπες και φυσικούς χυμούς, μέχρι να είμαι ήρεμη και ξεκούραστη. Έχω πορωθεί τόσο που δεν θέλω να χάνω σταγόνα από αυτό το θεϊκό μαγικό φίλτρο και ήδη έχω στον καταψύκτη μου μπουκαλάκια παραγωγής μου :)

Φυσικά για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις ένα καλό θήλαστρο κι ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου Μαίρη που μου δάνεισε το δικό της, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτόν! 

Αξίζει λοιπόν να επενδύσεις κάποια χρήματα για ένα καλό θήλαστρο ειδικά εσύ που πρόκειται να κάνεις το πρώτο σου παιδί κι εσύ που έχεις σκοπό να θηλάσεις όσο περισσότερο μπορείς. Ειλικρινά είναι ο πιο ανώδυνος και γρήγορος τρόπος για να αποθηκεύσεις γάλα ενώ παράλληλα σε ανακουφίζει, δεν είναι υπέροχο;

Σχόλια

  1. Θήλασα 2 1/2 χρόνια Γεωργία μου και δεν μπόρεσα να βγάλω με το θήλαστρο, ούτε 50 μλ! Το πήρα στραβά. Μπράβο σου που τα κατάφερες και έχεις αποθηκευμένη παραγωγή :) Κουράγιο κοριτσάκι, όντως είναι πολύ ζόρι στην αρχή! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί Ειρήνη μου; Δεν σε βόλευε; Παντως για να θηλασες τοσα χρόνια Παναγία μου, σίγουρα είχες μπόλικο. Μπράβο ρε συ τις θαυμάζω αυτές τις γυναίκες.

      Διαγραφή
  2. Γεωργία μου 1000 μπράβο! εγώ την πρώτη φορά τα κατάφερα για σχεδόν 3 μήνες και αυτό μόνο με θήλαστρο, ενώ τώρα στον μικρό τα κατάφερα μόνο για λίγες μέρες. Δυστυχώς μου έπεσαν μαζεμένα και τα καμώματα της ταλιμπανούλας και η μαστίτιδα που δεν έπεφτε ο πυρετός με τίποτα αυγουστιάτικα και λύγισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει Μαχάμα μου προείχε η υγεία σου. Κι εμένα δεν με βλέπω για πολύ ακόμα αν ξεκινήσω δουλειά για αυτό το παλεύω όσο μπορώ. Απλά σε αυτό το μωρό θέλω να βάλω τα δυνατά μου μπας και... φιλιά πολλά σου στέλνω

      Διαγραφή
  3. Γεωργία μου σε κάλεσα σε δύο ομάδες στο facebook για να υποστηριχτείς σχετικά με το θηλασμό και τη διατροφή του μωρού αν χρειαστείς οτιδήποτε. Θήλασα για 2,5 χρόνια και λόγω κακής στάσης θηλασμού πονούσα σε όλη την περίοδο. Ήθελα όμως πολύ να τα καταφέρω και δεν είναι μόνο η διατροφή το θέμα. Είναι η ανακούφιση που προσφέρεις στο παιδί σου το πιο σημαντικό, που τόσο σε χρειάζεται αυτά τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Για 'μενα ο μητρικός θηλασμός είναι αναντικατάστατος και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού που έρχεται στη ζωή κι όχι επιλογή γυναικεία ή γονεικότητας όπως έχει φτάσει να θεωρείται. Καλή συνέχεια εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απόλυτο δίκαιο Γεωργία μου, αυτή η επαφή με τη μητέρα κι η μυρωδιά προσφέρουν στο παιδί την απόλυτη θαλπωρή κι αασφάλεια. Μπράβο και σε σένα, καλέ εσείς πρέπει να γραφτείτε στο βιβλίο Γκίνες!

      Διαγραφή
  4. Κάθε αρχή και δύσκολη δεν λένε Γεωργία μου; Ε, αυτό ισχύει και για τον θηλασμό! Εγώ ήμουν απόλυτα αποφασισμένη γι' αυτό, αλλά δεν τα κατάφερνα... έκλαψα, χτυπήθηκα, έβαλα ψευδοθηλές και τα κατάφερα! Τώρα κοντεύουμε τους 9 μήνες και συνεχίζουμε!!! Όλα ειναι θέμα θέλησης, χωρίς πιέσεις και πρέπει! Πάντως το θήλαστρο ούτε εγώ το έχω χρησιμοποιεισει, τώρα που θα ξεκινήσω δουλειά λέω να το βγάλω στην επιφάνεια... Καλή συνέχεια κορίτσι και κουράγιο!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο Σοφία τα κατάφερες με την αξία σου, χαίρομαι που οι περισσότερες γυναίκες θηλάζουν γιατί τώρα τελευταία ακούω πολλά περιστατικά με γυναίκες που δεν θέλουν να θηλάσουν καθαρά και μόνο για να μην χαλάσει το στήθος τους :(

      Διαγραφή
  5. Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μέρα που θήλασε η αδερφή μου! Τρία άτομα την βοηθούσαμε!! Η μία κράταγε το κεφάλι, , η άλλη το μαξιλάρι και εγώ κράταγα τη μύτη της μπέμπας γιατί νόμιζα ότι θα πνιγεί.. Κωμικοτραγικές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ θηλασα το Νικόλα 13 μηνες!! Ηταν εύκολο και φυσικό απο την αρχή!! Το λάτρεψα και το λέω σε όλους!!! Δεν υπάρχει πιο μαγικό πράγμα!!! καλή συνέχει Γεωργία μου!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφήνω το θαυμασμό μου κι ένα γλυκό φιλί!
    Ευλογημένη να 'σαι!
    Καλή εβδομάδα Γεωργία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον θηλασμό.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο! Ο θηλασμός είναι δύσκολη υπόθεση και όσες τον καταφέρνουν χωρίς κόπο είναι τυχερές!
    Εγώ θήλασα ενάμιση χρόνο, αλλά ταλαιπωρήθηκα πολύ, με θήλαστρα κλπ!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο σου Γιωργία μου που το παλεύεις αλλά και που το χαίρεσαι. Μπράβο στο Θοδωράκο που σε στηρίζει και σε μπριζώνει, μπράβο και στη φιλη σου τη Μαίρη για τη μαγική χορηγία!!!
    Ο μπεμπάκος είναι σούπερ τυχερός με τόσο μεγαλη ομάδα που φροντίζει για το γαλατάκι του καθημερινά:)))
    Σου εύχομαι να θηλάσεις όσο περισσοτερο γίνεται. Υπέροχο συναίσθημα. Δυστυχώς λόγω επιστροφής στη δουλειά, μόνο από 3 μήνες κατάφερα να θηλάσω τα παιδιά μου και το έχω καημό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου