Το άλλο μου μισό


Έχω αναφερθεί κι άλλες φορές σε αυτόν τον άντρα που μοιράζομαι τη ζωή μου, που μεγαλώνουμε μαζί όχι μόνο στα ωραία αλλά και στα άσχημα. Σε αυτόν τον συνοδοιπόρο, με αυτόν που ονειρευόμαστε μαζί, που έχουμε κοινούς στόχους, που κοιτάμε στην ίδια κατεύθυνση, που μπορεί να μην μας αρέσουν πάντα τα ίδια πράγματα αλλά συνυπάρχουμε αρμονικά με σεβασμό στα θέλω του άλλου, που με ένα βλέμμα καταλαβαινόμαστε, που το ένα χέρι νίβει το άλλο. 

Αναφέρομαι στον άντρα μου, αυτό το αγόρι που γνώρισα όταν πήγαινα δευτέρα γυμνασίου. Κι αν υπήρχαν στιγμές που παραπονέθηκα φρικτά για αυτόν δεν ήταν ψέμα γιατί μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια είναι φυσικό κι επόμενο να έρθουμε σε αντιπαράθεση, να τσακωθούμε, να παραπονεθώ, να μπουχτίσω βρε παιδί μου με κάποια του συνήθεια - οι εναλλαγές βήχα, τρίξιμο δοντιού και ροχαλητού ας πούμε. Είναι όμως η απόλυτη αγάπη, το απόλυτο νοιάξιμο, η απόλυτη φροντίδα, η απόλυτη ασφάλεια. Νομίζω πως δεν θα μπορούσα να παντρευτώ κάποιον άλλο που θα νοιαζόταν περισσότερο για μένα.

Όταν γέννησα το πρώτο μας παιδί ήταν μέσα μαζί μου, δεν έλειψε λεπτό, το ζήσαμε όλο μαζί. Χωρίς καμία παρακίνηση αλλά αντιθέτως με πολλούς ενδοιασμούς πολλών για το ότι ήταν λάθος να μπει μέσα, αυτός άκουσε το ένστικτο του, την καρδιά του, τη συνείδηση του και πήρε την μεγάλη απόφαση υπογράφοντας το χαρτί του ιδιωτικού μαιευτηρίου. Από τότε όχι μόνο δεν το μετάνιωσε στιγμή αλλά ήταν για αυτόν η μεγαλύτερη εμπειρία ever και την πρότεινε σε όλους του τους φίλους. Κι εκεί που έλεγαν όλοι πως θα φοβηθείς, θα σιχαθείς, θα απομακρυνθείς από τη γυναίκα σου και διάφορα άλλα, αυτός με κοίταξε στα μάτια και μου είπε "Σε ευχαριστώ, τώρα σε αγαπάω πιο πολύ!" 

Σε αυτό το μωρό δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να γεννήσω σε ιδιωτικό μαιευτήριο αλλά σε δημόσιο. Εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο αυστηρά και τυπικά θα μπορούσα να πω, ο σύζυγος δεν μπορεί να μπει με το έτσι θέλω στην αίθουσα παρά μόνο με το ειδικό χαρτάκι που αποδεικνύει πως έχει παρακολουθήσει το ειδικό σεμινάριο. Το συγκεκριμένο σεμινάριο διαρκούσε 4 συνεχόμενες ημέρες και λίγο η απόσταση του σπιτιού μας με το μαιευτήριο, λίγο η δουλειά του που δεν μπορούσε να παρατήσει δυσκόλευαν την κατάσταση. Όμως αυτός δεν πτοήθηκε και κατάφερε να αποκτήσει το "μαγικό" κατά τη γνώμη του χαρτάκι όλο υπερηφάνεια που θα το ξαναζήσει όλο αυτό. 

Σήμερα ξύπνησε πρωί για τη δουλειά, ετοιμάστηκε και προτού φύγει ήρθε στο δωμάτιο. Εγώ είμαι ξαπλωμένη δίπλα στον Παύλο που ακόμα κοιμάται. Σκύβει και τον φιλά. Κοντοστέκεται και τον κοιτά. "Ένας άγγελος είναι.." μουρμουρίζει. Χαϊδεύει την κοιλιά μου, "σε λίγες μέρες δηλαδή θα έχω δύο αγγέλους στο σπίτι μου; "  Σκύβει και με φιλά " Σε ευχαριστώ" λέει και φεύγει. 

Χουζουρεύω στο κρεβάτι και σκέφτομαι...αυτό είναι ευτυχία!

Σχόλια

  1. Αυτό είναι ευτυχία πουλάκι μου πράγματι! Κρατήστε την γερά και συνεχίστε! Με συγκίνησες Γεωργία μου! Σε φιλώ γλυκά στην κοιλίτσα, με το καλό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο όμορφο είναι να εχεις έναν τέτοιον άνθρωπο στη ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είσαι πολύ πολύ τυχερή Γιωργίτσα μου!! Να είστε πάντα έτσι ευτυχισμένοι και να γεράσετε μαζί παρέα ,καμαρώνοντας τα αγόρια σας!! πολλά φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mε συγκίνησες...
    Με το καλό να έρθει το μωράκι σας...!
    Εύχομαι να προχωράτε μαζί στη ζωή, να κρατάτε ο ένας το χέρι του άλλου σφιχτά και να ονειρεύεστε...
    Πολλά φιλιά...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς... γιατί αν δεν είναι αυτό ευτυχία τότε τι;
    Φιλιά και την αγάπη μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ τρυφερά λόγια, πολύ τρυφερός σύντροφος! Να είστε πάντα μαζί και πάντα αγαπημένοι :)
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομιζω οτι οταν εχεις αυτο, δεν χρειάζεσαι τιποτε αλλο! Με το καλο να ερθει ο αγγελος σας και να συμπληρωθεί η ευτυχια σας... η απόλυτη ευτυχία σας!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό είναι ευτυχία..πραγματικά!!
    Να είστε πάντα δεμένοι και ερωτευμένοι!!
    Και ναι υπάρχουν τέτοιοι άντρες και είμαστε τυχερές όσες έχουμε τόσο τρυφερούς!! Όλα να πάνε καλά Γεωργία μου φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να είστε πάντα ευτυχισμένοι.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι όμορφα που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι γι αυτόν!Εύχομαι να είστε πάντα τόσο αγαπημένοι και ερωτευμένοι όσο σήμερα και να ζείτε στιγμές ατελείωτης ευτυχίας με τα παιδάκια σας!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλημερα γεωργια....κρατιεμαι να μη κλαψω....να τους χαιρεσαι ολους...φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έτσι Γιωργίτσα μου, αυτό είναι όντως ευτυχία. Έχασα την ανάρτηση στην ώρα της αλλά σε θυμάμαι και σε ψάχνω.Και σου αφήνω τα φιλιά μου και τις ευχές μου και σε αυτό το πέρασμα! Καλή λευτεριά και με το καλό παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διάβασα την ανάρτηση σου το Σάββατο αλλά δε σχολίασα γιατί εκείνη την ώρα με είχε κάνει τούρμπο ένας Θ και δεν άντεχα να σχολιάζω για αγάπες και λουλούδια... Προτιμούσα να σχολιάσω για το Βλέπω το Θάνατο σου Ν09.

    Τελοσπάντων σήμερα δεν έχω νεύρα οπότε σε ξαναδιάβασα... Σου εύχομαι να είστε πάντα αγαπημένοι και να βιώνετε μαζί όλα τα θαύματα της μικρής σας οικογένειας!! Με έναν πόνο σου εύχομαι και όλα να πάνε καλά!!!

    Υγ: Από τη Β' γυμνασίου μαζί???????????????????????????????????????????????? ΟΥΑΟΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου