Αχ αυτή η εγκυμοσύνη!


 Είναι απίστευτο το πόσο απαρατήρητη περνάει μια έγκυος γυναίκα πλέον στην εποχή μας. Με πόση αδιαφορία κι απάθεια την αντιμετωπίζουν... Για που θες να σου πω; Για το ΙΚΑ; Για τον ΟΑΕΔ; Για το λεωφορείο; Για τον ηλεκτρικό; Για τη ΔΕΗ; Για οποιαδήποτε τελοσπάντων ουρά; Για το super market; Ειδικά σε αυτό το τελευταίο ακούστε περιστατικό! Είμαι στον πάγκο με τα τυριά κι έχει φτάσει επιτέλους η σειρά μου, εντωμεταξύ εννοείται πως κανείς από τους προηγούμενους δεν προθυμοποιείται να μου παραχωρήσει τη θέση του του, έρχεται ένας κύριος από το πουθενά και χώνεται μπροστά μου παραγγέλλοντας 1/2 κιλό φέτα Καλαβρύτων! Εκεί βγήκα από τα ρούχα μου.. κατά τα άλλα αφού είδα πόσο αναίσθητοι ήταν όλοι, άντρες γυναίκες, άρχισα κι εγώ να παίρνω το θάρρος και πήγαινα από μόνη μου σε κάθε υπάλληλο κι έλεγα είμαι έγκυος μπορείτε να με εξυπηρετήσετε; Περιττό να σας πω πως με στραβωκοιτούσαν όλοι...


Ξέρεις τι είναι να είσαι εννιά μήνες χωρίς καφέ και ποτό; Να μυρίζεις κάθε πρωί το καφεδάκι του αντρούλη σου και να σου τρέχουν τα σάλια; Να τσουγκράνε όλοι τα κρυστάλλινα ποτήρια με το κρασί, τη σαμπάνια ή ο,τι άλλο κι εσύ να μένεις κόκαλο στη θέα; Να σε πιάνουν οι μαύρες σου ή να έχεις ντέρτια και να μην μπορείς να πιεις ένα ποτήρι από την αγαπημένη σου παγωμένη ούρσους; Για το τσιγάρο δεν θα σχολιάσω γιατί η αλήθεια είναι πως με το που μάθαινα πως ήμουν έγκυος το έκοβα μαχαίρι κι ευτυχώς δηλαδή που και με το θηλασμό η διακοπή συνεχιζόταν. Μόνο καλό μου έκανε η απαγόρευση αυτή από όποια πλευρά και να το πάρεις. Γενικά θεωρώ απαράδεκτο κι αδιανόητο να καπνίζει μια έγκυος!

Να μιλήσω για τη χαμένη θηλυκότητα; Ξέρεις μωρέ όταν αρχίζεις να φουσκώνεις και δεν σου κάνει τίποτα παρά μόνο κάτι φόρμες κι εκείνα τα ξεχαρβαλωμένα πουλόβερ που είχες κρατήσει από την προηγούμενη εγκυμοσύνη. Που αποχαιρετάς τις σέξι ψηλοτάκουνες σου γόβες, τη μίνι φουστίτσα σου και το στενό σου τζιν :( Που ότι κι αν φορέσεις, όπως και να χτενιστείς ξέρεις πως δεν υπάρχει περίπτωση όχι να σε φλερτάρει κάποιος αλλά ούτε βλέμμα δεν θα σου ρίξει γιατί πλέον είσαι μια "μαμά" κι όχι η καυτή γκόμενα που θα ήθελες. Μη με κοιτάτε στραβά, αλήθειες δεν λέμε τώρα;

Αν είναι καλοκαίρι χάνεις τις διακοπές με τα καυτά σορτσάκια, το λάδι σε όλο το κορμί και τις ατέλειωτες ώρες μεταξύ ηλιοθεραπείας και κουτσομπολιού εν ώρα ρακέτας. Αν πάλι είναι χειμώνας χάνεις το σκι στον Παρνασσό ή έστω το χιονοπόλεμο στην Πάρνηθα.

Κι αν είσαι από τις τυχερές θα τρως και θα πίνεις ό,τι θες χωρίς καμία ενόχληση ενώ αν είσαι σαν κι εμένα θα πρέπει να αποχαιρετίσεις τους χυμούς που τόσο λατρεύεις, σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά φρούτα και τα λαχανικά. Ειλικρινά ποτέ δεν περίμενα πως θα έφτανα στο σημείο να παρακαλάω για λίγα βραστά χόρτα με μπόλικο λεμόνι και να δαγκώνομαι στην ιδέα ενός συνδυασμού ρόκας μαρουλιού και μπαλσάμικου ξυδιού!

Σε αυτή την συγκεκριμένη εγκυμοσύνη δεν τόλμησα να βάψω ούτε μαλλί ούτε νύχι πέρα από μία φορά. Δεν ήθελα να επιβαρύνω την ήδη δύσκολη κατάσταση μου κι έτσι η ρίζα έφτασε στα αυτιά, ευτυχώς κι η μόδα με το ομπρέ! 

Οπότε αν τα συμμαζέψουμε όλα δηλαδή απεριποίητα θαμπά μαλλιά, άβαφα νύχια, ρούχα φαρδιά και άχαρα τι μας μένει;


Σχόλια

  1. Κάνε υπομονή γλυκιά μου και όλα θα πάνε καλά
    Καλή χρονιά να έχεις και το μωράκι σου γρηγορα στην αγκαλιτσα σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mας μένει ένα υπέροχο μπεμπεδάκι στην κοιλίτσα που σύντομα θα είναι στην αγκαλιτσα και θα μπορείς να κανεις όλα αυτά που στερήθηκες αυτούς τους μηνες! αν προλαβαίνεις δηλαδη! για την ιστορία και για να μην αισθάνεσαι κάπως, ο μαχαραγιός είναι 4,5 μηνών και μόλις σήμερα κατόρθωσα 12 παρα την νύχτα να βάψω τα νύχια μου!!! γι αυτό σου λεω, κάνε φοκους αλλου και θα περασει συντομα ο καιρός που και θα γεννήσεις -άλλωστε έμεινε ελάχιστο- και θα ξεπεταχτει το πιτσιρίκι και θα τα κανεις αυτά και άλλα τόσα! και επειδή η ταλιμπανούλα είναι γεννημένη και αυτή φεβρουάριο σου λέω ότι είναι ο καλύτερος μήνας να γεννήσεις γιατί μέχρι τα μπάνια του αυγούστου και εσύ θα ξανα είσαι κορμάρα και το μωρό θα είναι 6μηνών και θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα! γι αυτο φοκους στον αύγουστο!!! σμουτς, καλή χρονιά και καλά γεννητούρια ομορφούλικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι πως δεν τα εννοώ όλα αυτά άλλα ήθελα να προσθέσω Μία χιουμοριστική διάθεση :-) στην όλη κατάσταση. Έτσι είναι όπως τα λες ούτε μετά θα βρίσκω χρόνο άλλα χαλάλι τους!

      Διαγραφή
  3. Μωρέ τι καλά που τα λες!!!Έτσι είναι ακριβώς αλλά το κορίτσι μου από πάνω σου λέει σωστές κουβέντες!!Με το καλό να γεννήσεις,τον έφαγες τον γάιδαρο,νομίζω και την ουρά του ακόμα!!χαχαχα
    Εγώ είχα πάρει 30 κιλά και όλα έφυγαν σε 6 μήνες!Το καλοκαίρι θα είσαι μια κούκλα μανουλα με δύο μικρά παιδάκια!!
    Καλή χρονιά να έχετε!!Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρουκα μου σε ευχαριστώ πολύ! Καλή χρονιά να έχεις. Που λες σήμερα πήγα στο γιατρό και του λέω βαρέθηκα θέλω να γεννήσω επιτέλους και μου απαντά :" περίεργο συνήθως όλες βαριούνται στις 37 εβδομάδες κι εσύ είσαι μόλις 36"

      Διαγραφή
  4. Αχ! Τα κιλά μας μένουν Γιωργίτσα μου! Τα παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν κάποτε!
    Καλή χρονιά κοριτσάρα μου! Με το καλό το μωράκι σας και ένα φιλί στον μικρό Παυλίτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνονόματή μόνο αυτό δεν σκέφτηκα μάλλον καθότι διαιτολόγος ;-) Καλή χρονιά να χαίρεσαι το γιόκα σου!

      Διαγραφή
  5. Καλή χρονιά Γεωργία μου, το 2014 να σας φέρει όλα τα καλά! Υπομονή κορίτσι, σκέψου ότι σε λίγο καιρό, θα ξανακάνεις όλα όσα σου έλειψαν! Εγώ, θεριακλού καπνίστρια, το είχα κομμένο 3 1/2 χρόνια, εγκυμοσύνη και θηλασμός, μα τώρα αναπολώ την άκαπνη περίοδο! Σε φιλώ και με το καλό το νέο μέλος της οικογένειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου χίλια ευχαριστώ,είσαι πάντα με τον καλό λόγο στο άτομα. Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία!

      Διαγραφή
  6. Καλη χρονιά κουκλα μου. Οτι επιθυμείς να σου το φέρει ο καινουργιος χρόνος στην αγκαλιά σου. Και μην ανησυχεις θα είσαι κορμαρα πριν σαραντίσεις. Ειμαι σιγουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου γλυκό καλή χρονιά και σε σένα, να χαίρεσαι τα αγοράκια σου. Και για σένα είμαι σίγουρη πως θα είσαι κορμάρα μέχρι το καλοκαίρι ε; :)

      Διαγραφή
  7. Εγω παλι, αισθανομαι πολυ sexy και ας ειναι η κοιλια μου τουρλα. Η ιδεα κ μονο οτι εχω ενα μωρακι μεσα μου, με κανει να αισθανομαι πιο ομορφη απο ποτε. Και αυτη τη φορα εβαψα κ νυχι, ηπια κ κρασι και καφε. Σιγα μην κατσω να σκασω. Γεωργια, κανε πραγματα που σε ευχαριστουν κ σε κανουν να αισθανεσαι καλυτερα. Ενα κρασακι μια στο τοσο κ ενας καφες την ημερα κακο δεν κανουν. Στο μυαλο μας ειναι. Καλου κακου βεβαια ρωτα κ τον γιατρο σου. Εμενα αυτος ο γιατρος ειναι πολυ cool κ εχω κουλαρει κ εγω. Καλη χρονια να εχεις. Σου ευχομαι τα καλυτερα για τα γεννητουρια που ερχονται. Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι από τις τυχερές φιλενάδα ;-) εγώ αν τολμήσω να πιω καφέ η κρασί συγνώμη κιόλας άλλα θα κεράσω αμέσως! Είναι ζόρικος o μπέμπης κι εγώ ευάλωτη σωματικά και ψυχολογικά σε κάθε εγκυμοσύνη. Καλή χρονιά Ασπασία μου και καλή λευτεριά να έχουμε,φιλία πολλά.

      Διαγραφή
    2. #ξερασω (το κινητό μου μέσα)

      Διαγραφή
  8. Καλή χρονιά Γεωργία! Ελπίζω να είσαι καλά!
    Δεν το έχω ζήσει, αλλά καταλαβαίνω. Όμως έχουν σημασία όλα αυτά μπροστά στα άλλα τα σημαντικά; Εσύ το γνωρίζεις καλύτερα.
    Όσο για την απάθεια και τον τρόπο αντιμετώπισης, δεν θες να μάθεις πως αντιμετωπίζουν πχ στο ΙΚΑ τους καρκινοπαθείς που μπλέκονται εν μέσω χημειοθεραπειών με γραφειοκρατία για την επιτροπή αναπηρίας.. Είναι θέμα νοοτροπίας γενικότερης, δεν έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη, δεν σέβονται γενικότερα.
    Εύχομαι όλα να πάνε καλά και αυτή η χρονιά να είναι γεμάτη από υγεία και χαρές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Κατερίνα, σου εύχομαι τα καλύτερα για αυτη τη νέα χρονιά. Εχεις απολυτο δικαιο, ετσι ειναι η ασεβεια σε όλο το μεγαλείο της δυστυχώς!

      Διαγραφή
  9. Baby!!!!Τι ζόρικο...αλλά να σου πω γέλασα πολύ με τον ΄τρόπο που γράφεις...Ευτυχώς όλα αυτά δεν συμβαίνουν για πάντα μα μόνο για λίγο! Σε λίγο θα ξαναγίνεις γυναίκα...και τι γυναίκα!Κουράγιο μικρή. Κουράγιο και καλή καλή υπέροχη χρονιά!!!! Σε γλυκοφιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μικρή γυναίκα δηλαδή; Χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις. Καλή χρονιά σε όλη την καπαφαμίλια!

      Διαγραφή
  10. Γεια σου, Γεωργία! Σκέψου ότι το διάστημα είναι πολύ μικρό, οι εννέα μήνες περνάνε σαν νερό. Και είσαι όμορφη, όχι βάσει των προτύπων ομορφιάς της διαφήμισης, που μας θέλουν λεπτές, κορμάρες και σεξοβόμβες, αλλά βάσει μιας ομορφιάς που προσωπικά εκτιμώ περισσότερο! Κουβαλάς ένα θαυματάκι! Εύχομαι όλα να πάνε καλά, και να το σφίξεις γερό στην αγκαλιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/1/14, 7:03 μ.μ.

    Georgia, γλυκιά μου Georgia, πλάκα κάνεις;! Υπάρχει τίποτα πιο θηλυκό από μια γυναίκα που κυοφορεί;! Παρατήρησε καλύτερα το σώμα σου ;) Προσωπικά αισθανόμουν πολύ σέξυ κυρίως στην τελευταία εγκυμοσύνη μου, δεν σταμάτησαν να με φλερτάρουν και ας μην είμαι το απόλυτο θηλυκό της χώρας. Μου έδωσαν τη σειρά τους συμπολίτες, όπως υπήρξαν και γαϊδούρια ή άνθρωποι που απλά δεν το πρόσεξαν.
    Μήπως σε φλερτάρουν και δεν το προσέχεις εσύ γιατί δεν είσαι σε διάθεση; Το αλκοόλ κ ο καφές δεν ξέρω αν στην περίπτωσή σου απαγορεύονται δια ροπάλου, αλλά σιγά την απώλεια βρε κορίτσι! Μήπως να αρχίσεις να απολαμβάνεις περισσότερο το θαύμα που ζεις; και που κρατάει τόσο μα τόσο λίγο;
    Καλή χρονιά κι από δω. Εύχομαι εκτός από ένα γερό μωρό, να σου φέρει ό,τι χρειάζεται η ψυχούλα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο βρε Σοφάκι είσαι απο τις εξαιρέσεις νομίζω αν κι είμαι σίγουρη πως και μόνο απο τη θετική σου διάθεση θα λαμποκοπούσες! Καλή χρονιά να έχουμε όλοι :)

      Διαγραφή
  12. Καλή χρονιά σου εύχομαι και με το καλό να κρατήσεις το μωρό σου στην αγκαλιά σου, ευτυχισμένη για άλλη μια φορά! Ένα μόνο μετάνιωσα που δεν έκανα στις εγκυμοσύνες μου... να φωτογραφηθώ !!! Συμβουλή: Φορα το μαύρο σου κορμάκι και βγάλε φωτογραφίες προφίλ... πολλές! Ακόμα και μόνη σου... απέναντι από καθρέπτη! Είναι τρομερό να κοιτάς μετά το σώμα σου... Σε φιλώ κι εύχομαι όλα να πάνε πολύ πολύ καλά! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Βενετία, καλή χρονιά και σε εσάς. Μαύρο κορμάκι δεν έχω γκχ γκχ αλλά έχω βγάλει κάποιες φωτογραφίες και ναι είναι αλήθεια πως μετά που τις βλέπει το παιδί γουρλώνει τα μάτια του όταν του λες πως ήσουν μέσα σε αυτή την μεγάαααλη κοιλιά κι έχει πλάκα!

      Διαγραφή
  13. Πω πω τι μου θύμισες!!! Έγκυος με την κοιλιά τούρλα, πρέπει να ήμουν 7-8 μηνών, ήμασταν στο τραμ και με έσπρωξε μία κυρία (μητέρα, με την κόρη της μαζί) για να προλάβει να κάτσει πριν "πάρω τη θέση"! Ο κόσμος έχει ξεφύγει τελείως!!!
    Και όταν έχεις τις μαύρες σου, έχεις και το καλύτερο γιατρικό, το γλυκό σου αγόρι!!
    Με το καλό!! Καλή χρονιά, να είστε όλοι καλά!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως έχει ξεφύγει! Σε ευχαριστώ, καλή χρόνια. Δεν έχεις ιδέα με πόση αγωνία περιμένω να τον αγκαλιάσω...

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος15/1/14, 7:04 μ.μ.

    εγκυος εισαι οχι αναπηρη... δεν μιλαω για αυτον που σου πηρε τη σειρα αλλα και για τους υπολοιπους που περιμενουν στην ουρα σαν κυριοι... αν μετρουσε περισσοτερο ο καφες και το ποτο να μην προσεχες να μη μεινεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ ανώνυμε για το σχόλιο, μπορεί να μην ξέρω αν είσαι άντρας ή γυναίκα ξέρω όμως σίγουρα πως δεν έμεινες ποτέ έγκυος για να δεις πως είναι, να σαι καλά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου