Φέτος τα Χριστούγεννα


  Αγαπημένε μου φίλε ίσως η σημερινή να είναι η τελευταία ανάρτηση για το 2013. Λέω ίσως γιατί μπορεί μέχρι το τέλος της χρονιάς να γίνει κάτι συνταρακτικό και να θέλω να σου το πω πάσι θυσία. Προς το παρόν όμως θέλω να σου δείξω τις δικές μου χριστουγεννιάτικες πινελιές και να σου εξομολογηθώ για άλλη μια φορά πως η συγκεκριμένη γιορτή ποτέ δεν ήταν η αγαπημένη μου. Για να καταλάβεις τα ωραιότερα μου Χριστούγεννα τα πέρασα ως προσκεκλημένη στην θεραπευτική κοινότητα Παρέμβαση μαζί με ένα σωρό αγνώστους. Για ένα περίεργο λόγο τα φετινά Χριστούγεννα έχω πολύ όρεξη να τα γιορτάσω και νιώθω τη μαγεία να με συνεπαίρνει.



Λοιπόν όσο ανίδεος κι αν είσαι δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρεις να φτιάξεις τα παρακάτω. Φαντάσου για να στα προτείνω εγώ πάει να πει πως είναι όντως εύκολες κατασκευές. Θα ξεκινήσω με τα στολίδια της Λαμπρούκα που έκαναν δημιουργικό και μαγικό ένα από τα απογεύματα μας. Στη συγκεκριμένη ζύμη έβαλα μια δυο σταγόνες πράσινης τέμπερας και για αυτό τα φεγγαράκια και τα αστεράκια μου βγήκαν πράσινα.  Θα συνεχίσω με τη γιρλάντα της Σοφίας με την οποία κάνοντας μια παραλλαγή έφτιαξα πάλι μυρωδάτα στολίδια από φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού, καθώς κι ένα κρεμαστό για την πόρτα. Είναι πανεύκολα κι αν έχετε για βοηθούς τα παιδιά σας να είστε σίγουροι πως θα ξετρελαθούν.

 
Για το τέλος έφτιαξα τα μπισκότα της Ερμιόνης τα οποία είναι κι αυτά πανευκολάκι και πολύ πολύ νόστιμα. Σας υπογράφω πως αν τα φτιάξετε μια φορά δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν αγαπημένη συνήθεια όχι μόνο σε γιορτές, γενέθλια, πάρτι αλλά και γιατί όχι μια Κυριακή χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.



 Φέτος τόλμησα πάντως και κρέμασα στο δέντρο μας στολίδια από πολλά και διαφορετικά υλικά και χρώματα. Μέσα σε αυτά και τα στολίδια που έφτιαξαν και μου χάρισαν οι αγαπημένες μου Μαρίες, το ένα πλεκτό από τα χεράκια της Μαρίας Α. και το άλλο από πηλό της Μαρίας Ξ. Δεν είναι υπέροχα;


Για το 2013 μπορώ να πω με σιγουριά πως πέρασα τα δεύτερα πιο όμορφα Χριστούγεννα κι αυτό χάρη στο καλωσόρισμα της Κάλης στο ζεστό σπιτικό της φυσικά μαζί με τις υπόλοιπες blogoφίλες που κατάφερε να ενώσει η ιδέα της Βέρας. 

Είναι υπέροχο να μοιράζεσαι στιγμές με ανθρώπους που δεν ξέρεις πολύ καιρό, με ανθρώπους που δεν έχεις μοιραστεί πολλές στιγμές μα είναι μαγικό το πόσο κοντά σου τους νιώθεις, είναι μαγικό το πόσο ειλικρινά συναισθήματα αιωρούνται στο χώρο, είναι μαγικό το πόσα σου δίνει μια φιλία στον ψυχικό σου κόσμο. Σε αυτή τη συνάντηση λοιπόν που φυσικά έγινε υπό το φως του τζακιού, με αμέτρητες χειροποίητες λιχουδιές, με παιχνίδια, με δώρα, με εκπλήξεις, με διαγωνισμούς, με γέλια και με κλάματα ένιωσα την απόλυτη μαγεία των Χριστουγέννων.

Μάχη, Βέρα, Αναστασία, Ασπασία, Σίνα, Σοφία, Μαρία, Δήμητρα κι εγώ

Από πού να αρχίσω; Σαν άλλος άγιος βασίλης γύρισα σπίτι με μία μεγάλη τσάντα δώρα! Τι να πω για αυτά τα αξιολάτρευτα παντοφλάκια της Αναστασίας από το raftadiko ; Για αυτή την χειροποίητη κεραλοιφή με τις αμέτρητες χρήσεις της Μαρίας ; Τι να πω για το πρώτο δώρο του δεύτερου γιου μου;
 


Οι δύο έγκυες της παρέας...


Χαρούμενες στιγμές...


Να τι κέρδισα μέσω της ανταλλαγής δώρων. 
Περιττό να σας πω πως ένιωσα πάλι παιδί!


 Χρυσοχέρα η Βέρα!
 
Νομίζω πως μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ δεν φτάνει...

Πέρσι, περίπου τέτοια εποχή, σου είχα γράψει ένα γράμμα και σου ζητούσα ένα μόνο πράγμα, να μείνω έγκυος κι εσύ σχεδόν μαγικά πραγματοποίησες την επιθυμία μου χωρίς  πολλές χρονοτριβές. Μα μαζί με αυτή την σύλληψη μου στειλες και κάτι άλλο. Ανθρώπους αληθινούς που νοιάζονται και που αγαπούν, που στηρίζουν ανιδιοτελώς, που είναι εκεί για να κλάψεις στον ώμο τους, είναι εκεί για να χαρούν με τη χαρά μου. Είδα ανθρώπους να κάνουν πράγματα για μένα που δεν πίστευα! Και δεν φθάνει αυτό...δέχτηκα τόσα πολλά προσωπικά μηνύματα στο Fb αλλά και πολλά emails από ανθρώπους που δεν γνώριζα καν να προσεύχονται μαζί με εμένα, να συμπάσχουν, να στηρίζουν, να εύχονται κι αυτό μου έδινε κάθε μέρα και περισσότερη δύναμη.

Αυτή η χρόνια, όταν γυρίζω το κεφάλι και την αγναντεύω, ήταν μια χρονιά που κατάφερες να της βγάλεις τη μάσκα, μπόρεσες να την ξεγυμνώσεις και να με κάνεις να δω την αλήθεια, την ουσία. Ήταν η μόνη χρονιά χωρίς φαίνεσθαι, με έκανες να δω τα πάντα με τα μάτια της ψυχής, να τα δω όλα με την καρδιά μου, να την ακούσω και να την ακολουθήσω. Σε ευχαριστώ για όλα.

Για αυτήν την χρονιά το δώρο μου είναι εκεί και με περιμένει να το πάρω επιτέλους αγκαλιά. Για το 2014 δεν θα ζητήσω τίποτα. Με τόσες αληθινές, εγκάρδιες ευχές, με τόση θετική ενέργεια όλων των ανθρώπων που με περιβάλλουν νομίζω πως τα πράγματα θα πάνε ανέλπιστα καλά. Κι έτσι σταματώ να σε ζαλίζω, περιμένουν άλλα τόσα γράμματα να διαβαστούν.



Άγιε μου Βασίλη σε ευχαριστώ για όλα, σε ευχαριστώ για όλη τη μαγεία, για όλες αυτές τις αληθινές φίλες, για όλη την χρυσόσκονη που έστειλες... 

Καλές γιορτές σε όλους, μην ξεχνάτε να κοιτάτε πίσω κάνοντας μια ανασκόπηση. Ακόμη κι αν οι περισσότερες στιγμές της χρονιάς ήταν δύσκολες, άδικες, άσχημες μην τις υποτιμάται, όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ας έχουμε την υγεία μας κι όλα τα άλλα κουτσά στραβά κάπως θα τα μπαλώσουμε.


Σχόλια

  1. Πόσο χαίρομαι που σας βλέπω έτσι όλες μαζί και σε νιώθω χαρούμενη Γιωργίτσα! Εύχομαι να περάσεις μοναδικά Χριστούγεννα και χρυσή Πρωτοχρονιά και καλή λευτεριά να έχεις! Η φιλία είναι η σημαντικότερη παρηγοριά στη ζωή. Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Georgina Μου, μακάρι να ήσουν κι εσύ εδώ κοντά μας, να ήσουν στην παρέα μας! Να πίναμε τα καφεδάκια μας, να τρώγαμε τις τουρτίτσες που φτιάχνεις με τα χεράκια σου και να ξεκαρδιζόμασταν στα γέλια... Καλές γιορτές και καλές δημιουργίες

      Διαγραφή
  2. Γεωργία μου τι καταπληκτική ανάρτηση! τι να πρωτοσχολιάσω?! τα χειροποίητα καλούδια που έφτιαξες, τα μπισκοτάκια σου, τα στολισμάτα σου, τα δώρα σου?
    Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτά τα Χριστούγεννα έχεις λόγους να αγαπήσεις αυτή τη γιορτή και γιατί το νιώθεις στην καρδιά πως δεν είσαι μονη σου και πως υπάρχει κόσμος εκεί έξω που σε νοιάζεται! Οι καλύτερες ευχές μου για σένα και την οικογένειά σου και για το μικράκι που περιμένουμε σε πολύ λίγο! Να ναι το 2014 μια ανέλπιστα μαγική χρονιά και μόνο καλά νέα να φέρει σε όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαχάμα εσύ ξέρεις, νομίζω με ένιωσες απόλυτα εκείνο το βράδυ κι αυτή σου η ζεστή αγκαλιά... σε ευχαριστώ!
      Εύχομαι τα καλύτερα στα παιδάκια σου, καλές γιορτές.

      Διαγραφή
  3. Πολύ γλυκιά ανάρτηση! Και πιστεύω αισιόδοξη! Ίσως τελικά πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις με άλλο μάτι τα Χριστούγεννα. Δες τι έχεις δίπλα σου και μέσα σου! Αυτά τα 3 αρσενικά είναι ο λόγος
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτά είναι ό λόγος! Κατερίνα μου εύχομαι να σε δούμε σύντομα κι εσένα απο κοντά, μας έλειψες.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος12/12/13, 11:17 π.μ.

    Γεωργία μου, φαίνεσαι πιο ώριμη από ποτέ έτσι όπως τα γράφεις. Όχι επειδή είμαι σε θέση να έχω άποψη, σε γνωρίζω ούτε χρόνο, αλλά το απόσταγμά σου αυτή την εντύπωση μου δίνει. Χαίρομαι που αυτή η ανάρτηση αναδύει μια πιο αισιόδοξη Γεωργία που εστιάζει σε αυτά που έχει και όχι σε αυτά που θα ήθελε να έχει. Proud of you που λένε στο χωριό μου :) :) Εγώ θα ζητήσω από τον Άγιο Βασίλη να σου φέρει κάτι, αλλά δεν σου λέω τι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιωργία μου εύχομαι μόνο μαγικά Χριστούγεννα από δω και πέρα.. Και στην τελική.. όχι μόνο Χριστούγεννα!! Όλες σου οι μέρες να είναι μαγικές και χαρούμενες αγκαλιά με όλα σου τα αγόρια!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου τόση μαγεία δεν έχω ξανανιώσει ποτέ ξανά!
      Να χαίρεσαι τον αντρούλη και φυσικά το Νικόλα σου, αυτόν τον μεγάλο έρωτα!!! Καλά Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  6. Συγκινητική ανάρτηση!
    Να είσαι γερή κι ευτυχισμένη εσύ κι οι άντρες σου!
    Καλές γιορτές και με το καλό να ξαναγίνεις μανούλα!
    Να ξέρεις ότι σας παρακολουθώ, (αθόρυβα τον τελευταίο καιρό) εσένα και τις υπόλοιπες μαμαδομπλόγκερς και σας καμαρώνω!
    Φιλί κι αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλώρα μου σε υπερευχαριστώ! Εύχομαι τα καλύτερα και σε σένα και στην οικογένεια σου. Όσο για το αθόρυβα κι εγώ σχεδόν το ίδιο κάνω πλέον, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Ελπίζω χρόνο με το χρόνο να φτιάξεις τις δικές σου χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις και να γίνει η αγαπημένη σου εποχή. Ο καινουργιος χρόνος να σου φέρει αλλον εναν αντρακλα στην αγκαλιά σου και να εισαι πάντα ετσι χαμογελαστη μικρε Ρουντολφ.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΧ βρε Γεωργια μου..σου εχω πει ποτε ποσο σε αγαπω..?
    Μαλλον οχι!
    Επισης..Ζηλευω!
    Ναι , ναι ζηλευω οταν σε βλεπω με ολες τις μαμαδομπλοκοφιλες σου γιατι λεω΄΄κοιτα να δεις που την βλεπουν κοριτσια που γνωριζονται μεσω internet και εμεις κανουμε αμαν να βρεθουμε η εστω να μιλησουμε στο τηλεφωνο΄΄
    Ξερω οτι εχω μεριδιο ευθυνης και εγω σε αυτο-ισως και το μεγαλυτερο..
    Μεχρι λοιπον να καταφερω να σε δω απο κοντα..
    θελω να σου πω πως νιωθω και εγω πολυ ευγνωμον για πολλα πραγματα στη ζωη μου ,τοσο πολυ που καμια φορα νιωθω τυψεις και ενοχες(ενοχικος τυπος βλεπεις απο παντα..)
    Ενα απο αυτα ειναι που εχω γνωρισει εναν τοσο υπεροχο ανθρωπο σαν εσενα..
    Νιωθω πως εισαι ενα απο τα δωρα μου σε αυτη τη ζωη .
    Μπραβο για τις θετικες και αισιοδοξες σκεψεις-ολοι ετσι πρεπει να βλεπουμε τη ζωη-με το καλο να γινεις για δευτερη φορα μανουλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου να είσαι σίγουρη πως είσαι μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους που προανέφερα, μέσα στους αληθινούς φίλους. Δεν ήταν λίγες οι φορές στη ζωή μου που μου στάθηκες, δεν ήταν λίγες οι φορές που ενδιαφέρθηκες πραγματικά για μένα, που νοιάστηκες, που μου έδειξες την αγάπη σου. Να ξέρεις πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Σε ευχαριστω πολύ για όλα, για ΟΛΑ...

      (Μη ζηλεύεις γιατί τα κορίτσια είχα να τα δω απο το καλοκαίρι! )

      Διαγραφή
  9. ενταξει...το ορθογραφικο ηταν απο την συγκινηση...!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξεκινώ από τις κατασκευές και τις μαγειρικές σου!!! Σε νιώθω απόλυτα γιατί και εγω ακαμάτρα είμαι και κούτσα κούτσα όλο και κάτι φτιάχνω επηρεασμένη από ολες τις άξιες και χρυσοχέρες φιλενάδες μας:)
    Γιωργίτσα μου πιστεύω απολυτα πως οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται και όχι μόνο στις χαρές. Νιώθω μεγαλη χαρά που καταφέραμε να σου δημιουργήσουμε ευτυχισμένες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις. Αυτή ειναι η μαγεία της φιλίας.
    Το δικό μου δώρο για σένα και τη φαμίλια σου είναι υγεία. Να εισακουστούν όλες οι προσευχές για το μπεμπάκι αυτό και εσύ να βρεις τη γαλήνη και την ευημερία που τόσο πολύ έχεις ανάγκη. Να μην χρειαστεί να ξανακλάψεις ποτέ, παρά μόνο από χαρά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έχω αδυναμία το ξέρεις ε; Πολλά, πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  11. Μικρή μου! Τι ωραία που τα περνάτε το κορίτσια της Αθήνας... Τι ωραία παρέα, πόσο συντροφικές η μια στην άλλη και.... τι όμορφη που είσαι έγκυος. Κορίτσι μου τι να σου πω που δεν στο είπα ακόμη, που δεν το είπες ήδη μόνη σου! Γεμάτη με θαύματα η ζωή έτσι; Καλή δύναμη και καλές γιορτές αγαπημένο πλάσμα. Κορίτσι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιωργία μου,τι όμορφα που είναι τα δωράκια σου και τι καλά που βρισκόσαστε και περνάτε τόσο ωραία!!Μπράβο σας,να το κάνετε συχνά να σας βλέπουμε κι εμείς στην επαρχία να χαιρόμαστε!
    Να είσαι καλά,καλές γιορτές σου εύχομαι και με το καλό να έρθει το μωράκι σας να ολοκληρώσει την ευτυχία σας!Όλα θα πάνε καλά!
    Πολλά φιλάκια σου στέλνω και μια μεγάλη αγκαλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε υπερευχαριστώ Λαμπρούκα, μας ομόρφυνες τα Χριστούγεννα! Καλές γιορτές να έχουμε όλοι.

      Διαγραφή
  13. Πολύ όμορφες εικόνες! Να έχεις πάντα φίλους καλούς και ευτυχισμένες στιγμές! Καλές γιορτές και με το καλό να έρθει το μικρό-μεγάλο δώρο σου! Χάρηκα που σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να σαι καλά Ειρήνη μου, καλώς βρεθήκαμε.
    Υγεία να έχουμε, καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου