Ολλανδία



Αυτό το ταξίδι το περίμενα πως και πως..... Απωθημένο να το πω; Βάσει ζωδίου να το πω; Λατρεύω τα ταξίδια θα πω..... Με μια βαλίτσα στο χέρι, ή μάλλον με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι μπορώ να γυρίζω σε όλο το κόσμο.Λατρεύω να γνωρίζω διαφορετικούς πολιτισμούς με ο,τι συμπεριλαμβάνει αυτό -Τα ήθη και τα έθιμα κάθε χώρας, το κλίμα τους, το φαγητό τους, την κουλτούρα τους... Βέβαια οφείλω να ομολογήσω πως ζούμε σε μια χώρα με πλούσια ιστορία και πάνω απ όλα έχουμε ήλιο!! Τα ελληνικά νησιά δεν τα αλλάζω με τίποτα... 

Είναι δώρου θεού να έχεις φίλους που σε αγαπούν και σου ανοίγουν το σπιτικό τους για να σε φιλοξενήσουν και να σε ξεναγήσουν σε διάφορες πόλεις της χώρας που ζούνε...


Οι Κάτω Χώρες (Ολλανδικά: Nederland) λέγονται συχνότερα Ολλανδία, αν και αυτό το όνομα αναφέρεται συγκεκριμένα σε δύο μόνο από τις δώδεκα επαρχίες της, τη Βόρεια Ολλανδία (Ολλανδικά: Noord Holland) και τη Νότια Ολλανδία (Ολλανδικά: Zuid Holland) 

AMSTERDAM η καρδία της Ολλανδίας ....

Αν και το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, δεν είναι ούτε η πρωτεύουσα της επαρχίας στην οποία ανήκει, της Βορείου Ολλανδίας, (πρωτεύουσα της οποίας είναι το Χάαρλεμ), ούτε η έδρα της κυβέρνησης (που είναι η Χάγη).Το Άμστερνταμ κατέχει τον τίτλο της πόλης με τις περισσότερες εθνικότητες στον κόσμο. 




Η πόλη είναι γνωστή για πολλά εξαιρετικά μουσεία,τα περίφημα κανάλια της , γνωστό είναι επίσης το τμήμα της πόλης με τα "κόκκινα φώτα"(Red Light District) και τα πολυάριθμα coffee -shops



...στην περιοχή Leiden, Zuid-Holland


στην περιοχή Schilderswijk,
Zuid-Holland το παλάτι της βασίλισσας Βεατρίκης


στην περιοχή Delft, Zuid-Holland...


στην περιοχή Haarlem, Noord-Holland...

 
Το δημόσιο ουρητήριο μου έκανε τρομερή εντύπωση. Αρχικά γιατί στην Ελλάδα είναι ελάχιστα, αλλά κι αυτά που υπάρχουν είναι μέσα στη μπίχλα. Κατόπιν σκέφτηκα πόσο όμορφο είναι, καλύτερο κι απο τους δικούς μας τηλεφωνικούς θαλάμους. Δεν μπορείς να πεις έχει ένα design, έτσι δεν είναι; Για αυτό που δεν είμαι σίγουρη είναι αν έχει πόρτα, έχει άραγε;


δημόσιο ουρητήριο

ξύλινα παραδοσιακά παπουτσάκια

βαλσαμωμένες νυχτερίδες ( ! )


Κοιτάξτε ποδήλατα !!!




Κι εννοείται πως θα μοιραστώ μαζί σας την ατάκα του Παύλου όταν επέστρεψα. Αντι λοιπόν να μου πει καλώς ήρθες, μου είπε 
" Καλή Ελλάδα θεία Ελένη, καλή Ελλάδα",  
το τι γέλιο κάναμε δεν λέγεται...


Υπογράφει η Ε.Χ.


Η ενότητα "Μιλάς; Σ'ακούω" φτιάχτηκε για σένα που θες να εκφράσεις δημόσια κάποιες σου κρυφές ή όχι σκέψεις. Μπορείς να τις στείλεις στο email lamprianidi@gmail.com ή στη σελίδα του 4 seasons inbox. Μίλησε μας, θα σε ακούσουμε!

Σχόλια

  1. Καλημέρα Γεωργία! Τι τέλεια ατάκα το "καλή Ελλάδα", μα που τα σκέφτονται! Κατά τα άλλα λατρεύω τα ταξίδια, δεν έχω κάνει όσα θα ήθελα, αλλά μας φαντάζομαι όταν μεγαλώσει λίγο η μικρή μου να ταξιδεύουμε πολύ! Όσοι γνωστοί μου πήγαν Άμστερνταμ πάντως γύρισαν με πολύ καλές εντυπώσεις! Να είμαστε καλά να πάμε! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μια χαρα τα ειπε το παιδι! ΚΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ! Μπας και το πιστέψουμε και την κάνουμε καλή...

    οσο για τις φωτο και το νοερο ταξιδάκι ... απλα σουπερ! αν ειχαν και λιγο ήλιο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Γεωργία. Ολλανδία πήγα όταν ήμουν 16, πριν ακόμη γίνει hot προορισμός για το λόγο που όλοι ξέρουμε (και δεν μπορούμε να γράψουμε καθώς είμαστε 'καθώς πρέπει' blog-άκια).
    Σε αυτή την hot spot περιοχή δεν πήγα καθώς ήμουν ανήλικη, αλλά όταν ξαναπάω θα θυμηθώ να περάσω μία βόλτα, γιατί πολύς λόγος γίνεται.
    Όσο για την ατάκα του υιού, απίστευτη! Τις ατάκες τις έχουν στο τσεπάκι τους τα πιτσιρίκια.

    Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν άσε τη hot spot περιοχή και μείνε στη blog spot! Εδώ σε θέλουμε..χαχα
      Τα μικρά τις έχουν στο τσεπάκι τους τα πιτσιρίκια, επίτρεψε μου να πω πως ο δικός μου γιος έχει "τσεπάρα" βιβλίο πρέπει να γράψω. Όλοι μου λένε πως κάποια μέρα θα τον πληρώνουμε για να τον δούμε..! (εννοώντας κάποια τέχνη)

      Διαγραφή
  4. Ωραια τα ταξίδια, καλή και η Ολλανδία! Και εγώ αποωθημενο την είχα και όταν πήγα ήμουν 26. Αλλά σαν την Ελλάδα...πουθενά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...πουθενά!!! αυτό το χάλι! Θα συμφωνήσω με τη Βάνα!

    Χαχαχα! Καλημέρα Βάνα :)
    Εντάξει κατάλαβα πώς το λες εσύ. Έχουμε πολλές ομορφιές, είναι πατρίδα μας και την αγαπάμε. Αλλά το (μαύρο) χάλι να λέγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι όπως έλεγε κι η Τσίλα κάποτε στην Ανίτα... μαύρη!

      Διαγραφή
  6. Τι μου κάνεις τώρα Ολλανδία , η αδυναμία μου,αν και δεν έχω πάει ποτε !!!!Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα!! Πάρα πολύ όμορφες εικόνες! Μας ταξίδεψες υπέροχα!!

    Γέλασα με το δημόσιο ουρητήριο διότι κάθησα αρκετή ωρα προσπαθώντας να δω αν έχει πόρτα. Θεωρώ πως δεν έχει και απευθύνεται σε άντρες αποκλειστικά που απλά την βγάζουν και την τινάζουν! Οι γυναίκες ας τα κάνουν επάνω τους! αχαχααχχαχαα

    Όσο για την ατάκα του γιού σου τι να πώ! Ακόμα γελάω!! ααχχαχαχαχα

    Πολλά φιλάκια κουκλίτσα μου! Σμουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα γεια σου ρε Ελευθερία! Γέλασα πολύ με το σχόλιο σου.. οι γυναίκες στο περιθώριο δηλαδή;

      Διαγραφή
  8. Έχω πάει δύο φορές στο Άμστερνταμ και μάλιστα και τις δύο έχω πετύχει καταπληκτικές λιακάδες για καιρό! Φοβερή πόλη και επίσης πολύ ευγενικός λαός οι Ολλανδοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω πάει Άμστερνταμ και Χάγη όταν ήμουν 19! Είχα περάσει πολύ ωραία! Έχω πάει και Βέλγιο που είναι πάρα πολύ ωραίο! Ο κόσμος δεν το ξέρει, εκτός από τις Βρυξέλλες έχει φανταστικά μέρη!
    Αχ, ωραία μας ταξίδεψες Γεωργία!
    Η τελευταία ατάκα μας τσάκισε βέβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να σαι καλα που μας ταξιδεψες γιατι ποιος ξερει ποτε θα ξανακανω ενα ταξιδακι...!!η ατακα ολα τα λεφτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ταξιδιάρικη ανάρτηση!!Και λατρεύω τα ταξίδια..! Θέλω να πάω τώρα Ολλανδία αχ τι μου έκανες!! :)
    Καλή Ελλάδα;; Απίστευτη ατάκα!!
    Πολλά φιλιά Γεωργία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειά σου Γεωργία :)
    Με την πρώτη στο μπλογκ σου και με πήγες κατευεθείαν
    ταξιδάκι στας Ευρώπας! Το Άμστερνταμ θέλω πολύ να το επισκευθώ για όλα αυτά τα ωραία του που βλέπουμε από τις φωτογραφίες και ακούμε από τους φίλους που έχουν πάει -για τα coffee shops επίσης ;)
    Πολύ τη χάρηκα την περασιά από δω, τρελαίνομαι να βλέπω εικόνες από άλλες χώρες!
    Φιλάκια, καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στην παρέα μου Λύριελ. Είσαι μια κούκλα! Για το μπλοκ σου τι να πω...εσύ μας ταξιδεύεις στην κυριολεξία! Φιλιά

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος7/3/13, 9:28 π.μ.

    Αυτα είναι εκει να παμε για διακοπες πρασινο, οικολογια, απειρα ποδηλατα....
    Το δημόσιου ουρητήριο πολυ πλακα!!!!Αληθεια οι γυναικες εχουν η ειναι μονο για αντρες???μαλλον αντρικη ιδεα ε...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Who knows! Αν δεν πάω να τα εξερευνήσω μόνη δεν μπορ΄πω να απαντήσω. Πλάκα έχει ναι!

      Διαγραφή
  14. Τώρα είδα τις αλλαγές στο σπιτάκι σου!!!! Τι όμορφιές είναι αυτές ανοιξιάτικες!!!!
    Ολλανδία και συγκεκριμένα Άμστερνταμ δεν έχω πάει, αλλά πηγαίνει 2 φορές το χρόνο ο αντρούλης μου λόγω δουλειάς. Είναι στα προσεχώς μας να πάμε οικογενειακώς μιας και έχει φίλους που μένουν και θα μας φιλοξενήσουν.
    Αυτές τις βάφλες μας τις φέρνει κάθε φορά και είναι κόλαση!!! την επόμενη φορά θα σου φέρω γλυκούλα μου.
    Α, μου έφερε και βοβλούς τουλίπας και εχω φυτέψει. Α και παντοφλάκι, αλλά όχι ξύλινα, μάλλινα.
    Τώρα στην πονηρή περιοχή μου είπε ότι δεν πήγε....ψέμμααααααααααααααα:)
    Έγραψε ο Παυλούκος σου!!!! Καλή Ελλάδα...χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω βάφλα οπωσδήποτε!!!!!! Μιαμ, μιαμ
      Ψέμμαααααααααααααα

      Διαγραφή
  15. Αααααα ήρθε και εδώ η Άνοιξη βλέπω. Με γεια τις αλλαγές, το γαλάζιο πουλάκι πολύ μου άρεσε. Για την Ολλανδία έχω ακούσει και από αλλού, αλλά δικό μου απωθημένο για ταξίδι, είναι η Πράγα και η Σμύρνη στη Μικρά Ασία.
    Παρατήρησα πως όταν ανοίγω το blog, στην αρχή φαίνεται η παλιά φώτο που έχεις βάλει για φόντο. Αν θες να μην γίνεται αυτό, πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις/διάταξη/εργαλείο σχεδίασης/φόντο και να κάνεις κατάργηση εικόνας. Αυτό που έχεις βάλει τώρα είναι σαν gadgetr/html έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύτιμη η βοήθεια σου Μαράκι σε ευχαριστώ...
      Κορίτσια μου χαίρομαι που κάποιες απο εσάς έχουν κάνει αρκετά ταξίδια, είναι υπέροχο να βλέπεις και να ζεις διαφορετικούς πολιτισμούς. Εγώ προς το παρόν έχω βγει μόνο 3 φορές έξω :( Ρώμη, Σικελία και Κουσάντασι, ελπίζω όμως αν ποτέ τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα καλυτερέψουν να μπορέσουμε να κάνουμε κι άλλα πολλά ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς!

      Διαγραφή
  16. Έχω επισκεφτεί και τις 2 χώρες. Η ομορφιά τους είναι απερίγραπτη, άλλος κόσμος που λέμε. Το Άμστερνταμ και τα "ψαροχώρια τους" είναι ονειρικά. Σαν να φτιάχτηκαν όλα σε μακέτες και μετά χτίστηκαν...με ποταμάκια, μικρές γεφυρούλες. Τέλεια. Από τα ταξίδια που θα θυμάμαι...γιατί τώρα με την κρίση σιγά και μην ξαναπάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ που άφησες το σχόλιο σου. Αχ άτιμη κουνιάδα έπρεπε να με είχες πάρει μαζί σου! Εννοείται πως λατρεύω τα ταξίδια στο εξωτερικό αλλά που χρήματα για τέτοια..με την Ελλάδα πάντως τα παω καλά, έχω επισκεφθεί πάνω απο 20 νησιά και σκέφτομαι απο τώρα πιο να είναι το φετινό..χμ!

      Διαγραφή
  17. H Ολλανδία είναι ζούπερ τέλεια χώρα, αξίζει να τη γυρίσει κανείς όλη, πόλεις-χωριά-ραχούλες. Το Βέλγιο από την άλλη, μπόρινγκ όσο δεν πάει -αλλά δεν του κακιώνουμε γιατί έχει τουλάχιστον την Μπριζ που είναι χαριτωμένη. Αλλά οι Βρυξέλλες είναι της μίας μέρας. Και πολύ σου βάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Πιγκουίνε, έχω ακούσει τόσα καλά για σένα απο τη Georgina που νιώθω ιδιαίτερη τιμή για την επίσκεψη σου..

      Διαγραφή
  18. Μου άρεσε το ταξιδάκι που "μας πήγες"..
    Η ατάκα του μικρού σου απίστευτη!
    καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραίο ταξίδι και σ' ευχαριστούμε....
    Έχω πάει Ολλανδία και μου άρεσαν πολύ όσες πόλεις επισκέφτηκα! Αν είχε και ήλιο θα ήταν ιδανική..... Μα, σ' αυτή την περίπτωση θα ήταν διαφορετική!!!!!! Το κλίμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κουλτούρα και το "χρώμα" του κάθε τόπου! Καλά, για τα μουσεία δεν το συζητώ, παράδεισος!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταρχήν, ¨με γειες" (μου αρέσουν οι αλλαγές και επικρωτώ να το ξέρεις). Ολλανδία είχα πάει εν έτη 2001 (ήμουν ατίθασο νιάτο, μην με βλέπεις έτσι) και ναι, με πήγαν και στα ¨κόκκινα φανάρια". Βέλγιο nope αλλά προέχει η Ισπανία για μένα. Μήπως είσαι τοξότης? Φιλιά πολλά και καλό σκ να έχεις (μου έχει κολλήσει η καλοκαιρινή σου φώτο...τι ωραίο πράγμα να κάνουμε διακοπές!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλημέρα ανοιξιάτικο κορίτσι! Με γεια οι αλλαγές! Και στα δικά σου ταξίδια εύχομαι! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ζώδιο του Τοξότη αγαπά υπερβολικά την ελευθερία και γι αυτό επαναστατεί όταν το περιορίζουν και ο υπερβολικός περιορισμός και η ρουτίνα μπορεί να του προκαλέσει αρρώστια. Αγαπά τα ταξίδια και είναι πάντα έτοιμος για αναχώρηση προγραμματίζοντας πάντα μπροστά με μία βαλίτσα έτοιμη για άμεση χρήση.Τι άλλο θα μπορούσα να ΄μαι!!!!!Θα ταξιδεύω μαζί με τον ανιψιό μου σαν τοξοτάκι και αυτος ..θα λέμε μαζί καλή Ελλάδα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους!!! Στο έχω πει και θα στο ξαναπώ, σε νιώθω σαν αδερφή μου, μου έχεις σταθεί όσο κανείς άλλος κι είσαι η καλύτερη θεία.. σου εύχομαι τα καλύτερα γιατί τα αξίζεις.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου