Διήμερο στην Αράχοβα-Δελφούς

Μετά από πολύ καιρό σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι αποφασίσαμε να πάμε μία εκδρομούλα. Εμείς με το γιο μας κι οι κουμπάροι μας. Έτσι το προηγούμενο Σάββατο βρεθήκαμε στους Δελφούς και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Acropole Delphi Hotel που κλείστηκε μέσω internet σε πολύ καλή τιμή κι ευτυχώς ήταν ακριβώς όπως έδειχνε η φωτογραφία (την έχω πατήσει αρκετές φορές για αυτό το λέω). Σαν παραμύθι...


Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Παρ' ότι βροχερή η μέρα εμείς δεν πτοηθήκαμε και ξεκινήσαμε, η διαδρομή ευχάριστη μέχρι που προσπεράσαμε ένα αμάξι που είχε πεταχθεί έξω από τον δρόμο, σε ένα μικρό γκρεμουδάκι, σκαρφαλωμένο σε ένα λοφάκι. Είναι νεκροί! Σταμάτα! Τσίριξα γυρίστε πίσω κι έτσι κι έγινε. Μέσα στο αμάξι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Ευτυχώς ζωντανοί κι όχι τραυματισμένοι. Άγιο είχαν. Προσφέρουμε στην ζαλισμένη, ταραγμένη και χλωμή γυναίκα νερό, την βγάζουμε απο το αμάξι. Σε λίγη ώρα έρχετε γερανός κι εμείς συνεχίζουμε. 

Φτάνουμε στο ξενοδοχείο, δωμάτιο 501. Μένουμε με το στόμα ανοιχτό, είναι σαν όνειρο, σαν παραμύθι.

Τακτοποιηθήκαμε και βγήκαμε έξω, λέμε δεν πεινάμε, ας πάμε για καφέ και τελικά καταλήγουμε να τρώμε προβατίνα κι ότι άλλο είχε η ταβερνούλα με τον υπέροχο ιδιοκτήτη να παίζει με τον Παύλο ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ! Πήρε το μπλοκάκι παραγγελιών του κυρ-Γιώργη, πήγαινε σε κάθε τραπέζι κι έλεγε στους πελάτες: "Εσείς τι θα παραγγείλετε;" Και δεν φτάνει αυτό, μετά πήγαινε μέσα στην κουζίνα, έβρισκε τη μαγείρισσα και της έλεγε: "Η κοπέλα με τα μαύρα μαλλιά θέλει μπριζόλα, το αγόρι με τη μπλε μπλούζα θέλει πατάτες" κλπ κλπ. τρελό γέλιο κάναμε, όλο το μαγαζί έγινε μια παρέα.


Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο με φουσκωμένες κοιλιές, ανάψαμε το τζάκι και ξαπλώσαμε. Ο πιο γλυκός ύπνος που έχω κάνει ποτέ. Όλο το βράδυ το τζάκι άναβε...

Το πρωί φάγαμε το πρωινό που διαθέτουν (είχε μέχρι και λουκανικοπιτάκια), πήραμε τον καφέ μας και κάτσαμε στο μπαλκόνι του δωματίου με την τρομερή θέα. Σκέτη απόλαυση. Σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι ένα πράγμα. Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε!

Στο χιονοδρομικό της Αράχωβας ο χιονιάς, το αεράκι κι η ομίχλη σε έκαναν να νιώθεις πως είσαι στη Σιβηρία. Δεν έβλεπες στα δύο μέτρα. Κάναμε έλκηθρο κι ο μικρός ξετρελάθηκε..


Ωραία που είναι η ζωή. Αυτή την απόδραση από την καθημερινότητα την είχα τόση ανάγκη. Γέμισα τις μπαταρίες μου.

Σχόλια

  1. Καλά εντάξει, το δωμάτιο του ξενοδοχείο φαντάζει όντως ονειρεμένο! Σαν αυτά τα δωμάτια που βλέπουμε σε ορισμένες φωτογραφίες και σκεφτόμαστε πόσο θα μας άρεσε να είχαμε την ευκαιρία να ξαπλώσουμε έστω και για ένα βράδυ εκεί μέσα για να δούμε πώς θα μας κάνει να νιώσουμε αυτή η αίσθηση της άνεσης, της ομορφιάς! Ευτυχώς που η γιαγιά και ο παππούς ήταν καλά, ευτυχώς για εκείνους και ευτυχώς για εσάς, που δεν πήγατε για διακοπές με μαυρισμένη ψυχή... Και το παιδάκι σας γλυκύτατο!!! Το φαντάζομαι να γυρίζει μες στο μαγαζί\, σωστό αφεντικό, και γελώ! Καλημέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις ξεπρασινίσω από τη ζηλια μου θα κάνω σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ μου θύμισες στιγμές απο Αράχωβα που τόσο προσπαθώ να καταχωνιάσω στα βάθη του μυαλού μου.. Περάσατε όμορφα όμως, το βλέπω και το γνωρίζω προσωπικά! Και δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο απο αυτές τις μικρές αποδράσεις!! Να περνάτε πάντα καλά! Σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ!!!Πόσο υπέροχες εικόνες...Ζήλεψα λιγάκι.Μπράβο βρε παιδιά.Να είστε γεροί να ξαναπάτε και να χαιρόσαστε ο ένας τον άλλο! Το ξενοδοχείο με ζάλισε...Ονειρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα!Τρόμαξα πολύ με τους ηλικιωμένους..ευτυχώς που ήταν ζωντανοί..Μπράβο σας που σταματήσατε και τους βοηθήσατε..Είστε αξιέπαινοι γι'αυτό.
    Το ξενοδοχείο τέλειο, δεν υπάρχει καλύτερο από τέτοιες εξορμήσεις!Αν είχα την δυνατότητα κάθε μήνα θα πήγαινα ταξίδια...Γυρνάω άλλους άνθρωπος μετά!
    Όσο για την Δήμητρά μας τι να πω..Να κάνουμε λες εκλογες στην μπλογκογειτονιά να βγει πρόεδρος του 15μελούς;; χαχαχα!! Θα είσαι στην συνάντηση των μπλόγκερς στι; 10/2 που θα πάμε στο Θησείο;Βασικά είμαι νέα σου αναγνώστρια και δεν γνωρίζω αν είσαι από Αθήνα! Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι όχι, δεν μου αρέσουν τα προεδριλίκια Κατερίνα. Θα βάλουμε άλλη για πρόεδρο. Ψηφίζω την Ασπασία του My Lovable Baby που είναι σούπερ οργανωτική και δυναμική. Εγώ μια ταπεινή blogger είμαι τσαπατσούλα και ανοργάνωτη:)
      Όσο για το Θησείο, και βέβαια θα έρθει η Γιωργία!!! Ε....Γιωργία????
      Αλλιώς θα την φέρω σηκωτή!

      Διαγραφή
    2. Εμένα με ρώτησες Δημητρούλα αν μου αρέσουν τα προεδριλίκια; Πρόεδρος είμαι μόνο στο σπίτι μου (χαχαχα!) Σε ευχαριστώ πάντως που με σκέφτεσαι και με προτείνεις. Αυτό για εμένα σημαίνει ότι με έχεις σε πολλή εκτίμηση.

      Και επειδή στη συνάντηση θα είμαστε καμιά 15ρια και δε θα παίρνουμε σειρά, προτείνω η Δήμητρα να καθίσει στην κεφαλή του μακρύ τραπεζιού και να συντονίζει τη συζήτηση. Εγώ θα φέρω ένα κουδουνάκι :)

      Διαγραφή
    3. Χα χα χα! Ας γελάσω λοιπόν. Φιλη μου Ασπασία απατάσαι αν νομίζεις ότι είσαι η Πρόεδρος στο σπίτι σου! Το όνομα της Προέδρου αρχίζει από "Δ" και τελειώνει σε "άειρα". Περιορίσου στο αξίωμα της Αντιπροέδρου ή εστω Επίτιμης Προέδρου:)

      Διαγραφή
  6. Μου είχες πει ότι περάσατε ΤΕΛΕΙΑ αλλά αυτές τις λεπτομέρειες δεν τις ήξερα!!! Ευτυχώς για παππού+γιαγιά που ήταν σώοι και βρεθήκατε στο διάβα τους!!!
    Ο Παυλίτος σας...τι να πω για το παληκάρι αυτό! Εκτός από μάγκας (όπως έχουμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση) είναι και λεβεντόπαιδο εργατικό και μερακλίδικο! Έκανε ένα μαγαζί μια μεγάλη παρέα. Πόσοι μπορούν να το καταφέρουν αυτό!!! Να σας ζήσει ο πιτσιρίκος σας ο λεβέντης!
    Οι μπαταρίες θέλουν φόρτισμα ανά τακτά διαστήματα με μικρές αλλά και μεγάλες "ενεσούλες" όταν μπορούμε.
    Να περνάτε πάντα έτσι ΜΑΓΙΚΑ!!!!
    Σ'ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια πάλι Γιωργία μου καλή, αλλά η ανάρτησή αυτή έγινε χάρη στις δικές σου φωτογραφίες και τις υπέροχες εμπειριες που μοιράστηκες μαζί μας.
    Θα τα πούμε (ξανά) από κοντά στις 10/2!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακολούθησα τις συμβουλές της Δήμητρας: "Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις" και voila ! Κι επειδή το όνειρο δεν κοστίζει πάντα, πληρώσαμε για το συγκεκριμένο δωμάτιο (είμασταν 4 ενήλικες κι ένα παιδί) 80ευρώ !!!!!!! Τέλειο;;;;
    Φυσικά και θα έρθω στην συνάντηση Κατερίνα έστω και σηκωτή! Χαχαχα Καλημέρα κυρίες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ τι ωραία που περάσαστε, μπράβο, μπράβο, μπράβο!
    Λατρεύω τα δωμάτια που έχουν μέσα τζάκι, γιατί εμείς στο σπίτι δεν έχουμε, και όταν το βρω είμαι ικανή να βάλω το κρεβάτι μου μέσα στο τζάκι για να κοιμηθώ! Την Δήμητρα θα την ψήσουμε την Κυριακή να βάλει υποψηφιότητα, μην ανησυχείτε! Ο Παυλίτος είναι μεγάλο φατσόνι. Άντε, την επόμενη φορά να κανονίσουμε συνάντηση με μπόμπιρες μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥ ΝΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΝΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΤΣΟΝΙ.ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.ΟΜΟΡΦΙΑ-ΤΣΑΧΠΙΝΙΑ-ΜΑΓΚΙΑ-ΕΞΥΠΝΑΔΑ-ΚΑΛΟΣΥΝΗ-ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο νονέ και νονά! Πάντα άξιοι!

      Διαγραφή
    2. Κουμπάρε μου, πόσο χαίρομαι για αυτό το σχόλιο σου, να είστε πάντα καλά κι εσείς, σας αγαπάμε!

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος1/2/13, 10:37 π.μ.

    ....ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ...ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΧΑΙΡΟΣΤΗ ΠΑΡΕΑ...ΚΑΛΑΚΑΝΤΕ....ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΗΓΑΤΕ ΠΑΛΙ!!!!!ΚΑΛΟΣΚ ...ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΛΙΟ!!!!

    ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΥΛΙΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αφροδίτη, καλώς ήρθες στην παρέα μας

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφα που τα περάσατε!!! Και εγώ θα ήθελα να κάνω μία μικρή απόδραση για να ανανεωθώ λιγάκι, αλλά δεν το παίρνω απόφαση. Και το χρειάζομαι τόσο πολύ!

    Να είστε καλά να πηγαίνετε συχνά τέτοιες εκδρομούλες.
    Φιλιά xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε άντε ντε, τι το σκέφτεσαι; Τα καλύτερα είναι αυτά της τελευταίας στιγμής. Εύχομαι σύντομα να αναρτήσεις και την δικιά σου εκδρομούλα. Τα φιλιά μου Ασπασία (πρόεδρε), θα σε δω την Κυριακή!

      Διαγραφή
    2. Αχχχχ, αχχχχ η Δήμητρα φταίει! Θα μου τα κολλήσει αυτά τα παρατσιούκλια! Δηλώνω αθώα!

      Θα τα πούμε από κοντά. Φιλιά!

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα ναι, ναι για όλα φταίει αυτό το τρελοκόριτσο. Τι θα την κάνουμε μου λες; Πάντως ξανα σκέψου το, είναι τιμητική η θέση!

      Διαγραφή
  12. Καλως σε βρισκω! Τι ωραια εκδρομουλα και τι ωραια που γραφεις! Μ' έκανες και ταξιδεψα για λιγο! Τι αναζωογοννητικες ειναι αυτες οι εκδρομουλες! Θα χαρω να τα λεμε!Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες κι εσύ στην παρέα μας, αυτά είναι που μένουν Αρετή ακόμη και με λίγα λεφτά αν θες μπορείς

      Διαγραφή
  13. Πανέμορφες εικόνες! Ακούγεται η ιδανική απόδραση! Εύχομαι να έχετε κι άλλες τέτοιες μέσα στο 2013! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α ωστε εκδράματε πουλάκια μου! Μια χαρά χαρούλα! Ειδατε και χιονάκι. Ανησύχησα κι εγώ που πήγε η διαιτολόγος μου!
    Να περνάτε όμορφα Γεωργία!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου