Κάνει κρύο;


 Ξυπνάω, σηκώνομαι, πηγαίνω στο μπάνιο. Ανοίγω τη βρύση. Το νερό είναι τόσο παγωμένο... Νιώθω σαν να βρίσκομαι στην πιο χιονισμένη πλαγιά ενός βουνού, σαν να απλώνω τα χέρια σε κάποια πηγή που βρίσκεται εκεί και τρέχει κρυστάλλινο, σχεδόν σε στερεά μορφή νερό. Πώς να πλύνω το πρόσωπο και τα δόντια μου; Ανάβω το βραστήρα και ζεσταίνω λίγο νερό...


Βγαίνω κατευθύνομαι στην κουζίνα. Παγωνιά κι εκεί. Παίρνω μια κουβέρτα και κουκουλώνομαι όση ώρα προσπαθώ να φτιάξω τον καφέ μου, τρέμω σαν να έχω parkinson. Ούτε συζήτηση για καλοριφέρ ! Η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει στα ύψη, μαύρος χρυσός. (Το μόνο καλοριφέρ που ανοίγω με τεράστια χαρά και χωρίς άγχος είναι αυτό του αυτοκινήτου! ). Μεταφέρω με δυσκολία το κορμί μου στο σαλόνι κι ανοίγω το air-condition. 


-"Κλείστοοοο...δεν άκουσες ότι η ΔΕΗ έκανε αυξήσεις 30% ;" φωνάζει ο άντρας μου
-"Και τι θα γίνει δηλαδή; ΚΡΥΩΝΩ !", του απαντάω νευριασμένη
-"Θα ανάψουμε το τζάκι"

Πετάει δυο κούτσουρα στο τζάκι, που για άλλη μια φορά θα κάνει χάλια το σπίτι. Αν δεν προλάβω να ξεσκονίσω μια μέρα την άλλη μπορείς με το δείκτη του χεριού σου να αφήσεις σημείωμα στο γραφείο, που βρίσκεται δίπλα του, ακόμη και πάνω στον εκτυπωτή ! Και δεν φτάνει αυτό... για να μην καπνίζει το τζάκι πρέπει να αφήνουμε το παραθυράκι του μπάνιου λίγο ανοιχτό κι αυτό σημαίνει πως όταν θα θες να το επισκεφθείς, δεν σου πάει καρδιά να κατεβάσεις το παντελόνι σου από το κρύο... Μην ξεχάσω επίσης πως με αναμμένο τζάκι δεν μπορείς να ανοίξεις τον απορροφητήρα την ώρα που μαγειρεύεις κι αυτό σημαίνει "σάουνα" κορίτσια!


Α μην σκεφτώ και το μπάνιο που παλαιότερα γεμίζαμε τη μπανιέρα και ρίχναμε το μισό αφρόλουτρο ή άλατα. Τώρα με 15 λεπτά αναμμένο θερμοσίφωνα το μόνο που μπορείς να κάνεις στην καλύτερη περίπτωση είναι ένα ντουζάκι στα γρήγορα και μάλιστα σκοτσέζικο!


Αυτά για σήμερα.
Τι είπα; Κάνει κρύο;
Μπα ιδέα μου είναι...


Σχόλια

  1. Έλα καλέ που κάνει κρύο:)
    Κρυώνουν ωρέ τα παληκάρια????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που πήγε το σχόλιο που έγραψα πριν;;;;;; Χάθηκε στην απεραντοσύνη του κυβερνοχώρου μάλλον !!!! Λοιπόν, έλεγα πως ο Αύγουστος είναι ο αγαπημένος μου μήνας. Δώσε μου 40 βαθμούς, να έρθω να κοκκινίσω, να σκάσω, δεν με νοιάζει. Θέλω Τροπική Ζώνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι κι εγώ Μαρία, δεν το αντέχω το κρύο, πάμε Χαβάη;

      Διαγραφή
    2. Θέλω να σας δω και τις δυο με χαβανέζικες φούστες! Γίνεται;;;

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα ναι φυσικά και γίνεται οι απόκριες πλησιάζουν..

      Διαγραφή
    4. Δημητρούλα αν νομίζεις πως εγώ και η Γεωργία θα βάλουμε τα χαβανέζικα και εσύ θα κάθεσαι σε μια γωνία και μόνο θα βλέπεις, γελιέσαι !!!! Θα την βάλεις κι εσύ και θα την συνδυάσεις με καρύδες, μπανάνες κι ανανάδες! Το νου σου! χαχαχχ

      Διαγραφή
    5. Δεν μου πάνε οι καρύδες:)
      Εγώ θα σας βγάζω φωτογραφίες και θα σας ανεβάζω στο blog μου!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου