3 Κρυφές (πικρές) σκέψεις

Εντάξει μπορεί να ακουστούν "κάπως" αυτά που θα γράψω, μη πέσετε πάνω μου να με φάτε, όμως είναι αλήθεια - αφού όλοι κάνουν κρυφές σκέψεις... 


    Σκέψη 1η: "Τα λεφτά σε κάνουν χαρούμενο"

    Μεγαλώσαμε με τη βασική αρχή πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Κακά τα ψέματα, παραδεχτείτε το. Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις και να απολαύσεις όταν έχεις ευρώ στην τσέπη ή ακόμη καλύτερα σε τραπεζικούς λογαριασμούς; Διακοπές, ταξίδια, εξόδους σε θέατρα, κινηματογράφο, μπουζούκια, να πας στα μαγαζιά για ψώνια να ανανεώσεις την καρτνταρόμπα σου και μαζί και τη ψυχολογία σου, να πας στο super market και να βάζεις στο καρότσι ό,τι λαχταρά η ψυχή σου, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις σιωπηλούς υπολογισμούς ούτε να χρειάζεται να λες όχι σε κάθε τι που αγγίζει το παιδί σου. 



    Σκέψη 2η: "Η απόλυτη ευτυχία δεν κρύβεται μέσα στην οικογένεια". 

    Είμαι μία ευτυχισμένη μαμά και σύζυγος, δεν σας κρύβω όμως πως υπάρχουν στιγμές που θέλω να πάρω τα βουνά. Ναι, ναι καλά διαβάσατε, τα βουνά φίλοι μου ! Οι στιγμές εκείνες που επικρατεί το απόλυτο χάος στο σπίτι, που δεν μπορώ να πάρω ανάσα, που δεν θέλω πλέον να υπηρετώ, που θέλω τον προσωπικό μου χρόνο και χώρο. Πόσο μου λείπει αυτό... να κάτσω να διαβάσω ένα βιβλίο, να ακούσω μουσική, να κάνω ένα μπάνιο, να κλείσω το τηλέφωνο όταν θέλω εγώ κι όχι να χρειαστεί να πω: "πρέπει να κλείσω". Να συναντώ τις φίλες μου πιο συχνά κι όχι μία φορά το μήνα, να είμαι ήρεμη. Να, μπορώ να γράφω ώρες πράγματα που μου λείπουν... 




    Σκέψη 3η: "Φοβάμαι για το μέλλον"

    Ντρέπομαι που το λέω αλλά φοβάμαι για το αύριο, για τα οικονομικά, για την υγεία μας, για το παιδί μου, για το τι μας επιφυλάσσει η μοίρα, ένα μακροχρόνιο άγχος.


    Σχόλια

    1. Λέω να κάνουμε κλαμπ!! Είμαι κι εγώ μαζί σου.Όπως λέει κι η Μαφάλντα "Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία αλλά μια πολή καλή απομίμηση της"...και βέβαια στα βουνά που θα πάρεις θα με βρεις εκεί ψηλά...να μην ακούω και θα μοιραστούμε τους φόβους μας, γιατι...κι εγώ φοβάμαι, για όοολα αυτά και για άλλα τόσα!!Καλημέρα κι ευχές για μια καλή εβδομάδα!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλημέρα Κατερίνα μου, χαίρομαι που θα έχω παρέα! Ξεκίνα να φτιάχνεις βαλίτσες...φεύγουμεεεεεεε

        Διαγραφή
    2. Δεν είσαι η μόνη. Αυτόείναι σίγουρο. Ολοι έτσι νιώθουμε.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω με τις σκέψες σου..Και ναι δεν είσαι η μόνη. Μπορώ να πω το οτι δεν έχω λεφτά με ρίχνει αρκετά ψυχολογικά, ειδικά οταν θέλω να προσφέρω κάτι και απλά δεν μπορώ. Μπορεί να μην έχω δικιά μου οικογένεια αλλα σίγουρα είπα πολλές φορές οτι χίλιες φορές να ημουν μόνη σε αυτό τον κόσμο. Ναι φοβάμαι για το μέλλον, πως να μην φοβάμαι άλλωστε,όταν έχω φτάσει στα 31 και δεν έχω καταφέρει να πραγματοποιήσω ούτε το πιο απλό μου θέλω. Ξέρω όμως πως όλα αυτα υπάρχουν διότι πολύ απλά είμαστε άνθρωποι με αισθήματα. Και σίγουρα θα τα καταφέρουμε.. Να έχεις μια όμορφη μέρα! Φιλάκια

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Καλως ήρθες, έλα κι εσύ μαζί μας...ωραία θα περάσουμε. Με τη Δήμητρα για αρχηγό μη φοβάσαι τίποτα!

        Διαγραφή
    4. Γιωργία μου είδες πόσο καλό σου κάνει το blogging? Διαπιστώνεις ότι δεν είσαι η μόνη που θέλεις να πηδήξεις που κ που από το παράθυρο ή να πάρεις τα βουνά!
      Βρες το μέρος που θα μείνουμε όλες οι τρελές μαζί, πάρε πολλά κιλά καφέ και πάμε:)
      Α, και κλείσε την TV εάν την έχεις ανοιχτή...ή καλύτερα σπασ΄την!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Δήμητρααααα εμένα που δεν πίνω καφέ, θα με πάρετε μαζίιιι;;;; Θα φέρω το κέικ !

        Διαγραφή
      2. Για σένα 2 κούτες ice tea θα κουβαλήσω!

        Διαγραφή
    5. Γεωργία μου δεν είσαι μόνη. Είσαι ίσως από τους λίγους που κάνουν αυτές τις σκέψεις φωναχτά ! Ειδικά για το βουνό, είναι μια σκέψη που κάνω πολύ συχνά τελευταία, αλλά α) Κρυώνω!, β) Το πιο κοντινό βουνό (που να τρέχουμε τώρα.....) είναι ο Υμηττός, που μόνο για πικ-νικ λέει. Για να απομονωθούμε, είναι χαμηλός!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Καλέ μην σπρώχνεστε όλοι θα ρθειτε.....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Εγώ δεν φτάνει μόνο που θέλω να έρθω, θέλω να κάτσω και δίπλα σε εσένα και την Δήμητρα!

        Διαγραφή
      2. Στη γαλαρία λοιπόν!

        Διαγραφή
      3. Κλείνουμε θέσεις από τώρα???
        Καφέ και τσάι λοιπόν!

        Διαγραφή

    Δημοσίευση σχολίου