Θέλω πίσω τη ζωή μου...


Σχολάω από τη δουλειά. Κατευθύνομαι σπίτι μου, περνάω από την οδό Ν. Λαζάρη. Υπάρχει ένα μικρό μαγαζί εκεί που πουλάει ρώσικα προϊόντα. Παρκάρω. Το συγκεκριμένο μαγαζί είναι το μόνο που πουλά τις πιο μαύρες και χοντρές ελιές που έχω δει ποτέ μου και που λατρεύει ο γιος μου. Τις τρώει σαν καραμέλες ! 

Απέναντι μου σε ένα παρκαρισμένο αμάξι, μια μελαχρινή γυναίκα, στη θέση του συνοδηγού κλαίει. Κλαίει πολύ, σχεδόν με λυγμούς. Δεν την ακούω όμως οι εκφράσεις του προσώπου της προδίδουν τον πόνο της. Ξαφνικά ανοίγει την πόρτα, βγαίνει από το αυτοκίνητο και περπατά. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας σχετικά σκυθρωπός άντρας, βάζει μπρος και την ακολουθεί, το αμάξι ίσα που τσουλάει. Σε λίγο έρχονται από πίσω του κι άλλα αυτοκίνητα που κορνάρουν, τους καθυστερεί. Αυτός αγέρωχος, δεν τον νοιάζει, μιλάει από το παράθυρο στη μελαχρινή γυναίκα. Αυτή δεν του δίνει σημασία, συνεχίζει να περπατά και δυστυχώς συνεχίζει να κλαίει...

Πιο πέρα μια μάνα σέρνει με δυσκολία ένα καροτσάκι που πάνω του βρίσκεται, σχεδόν ξαπλωμένο, ένα αγόρι που είναι τουλάχιστον 5 ετών !

Πιο κάτω τρία γυφτάκια. Κακοντυμένα και βρώμικα. Το ένα πρέπει να είναι περίπου  7 ετών, έχει βαμμένο μαλλί, κοντό μπροστά αλλά από πίσω έχει κοτσίδα. Το άλλο περπατά ξυπόλυτο τούτη τη βροχερή μέρα που οι δρόμοι είναι γεμάτοι λάσπη. Κρατά στο χέρι του μια coca- cola !  

Τι τις ήθελα τις ελιές παραμονή πρωτοχρονιάς;

Και δεν φτάνουν αυτές οι εικόνες που ήρθαν να ενισχύσουν την ήδη κακή διάθεση μου, φανταζόμενη καλά φορέματα, σμόκιν και σαμπάνιες, ήταν κι αυτό που με αποτελείωσε... ο θάνατος του μικρού Γιωργάκη

Θέλω να ξεφύγω...
Θέλω πίσω τη ζωή μου...

Πολλές ευχές για μια καλύτερη ζωή !

Σχόλια

  1. Ηρθα να σου πω ένα ευχαριστώ για το όσκαρ...μα η ανάρτηση σου με συγκλόνισε όπως κι ο θάνατος του παιδιού...Σου εύχομαι ότι καλύτερο.Πάρε αγκαλιά το γιό σου...που για χάρη του είδες όλες αυτές τις σκληρές εικόνες...τις απόκτησες με πόνο αυτές τις ελιές!Για εκείνον.Μια αγκαλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έκανες να σπαράξω στο κλάμα...

      Διαγραφή
    2. Πραγματικα πολυ δυνατες εικονες εζησες μια τετοια μερα που ολοι ζουν στην ευτυχια και στη χαρα. Αναρωτιεσαι καμια φορα αν ζουμε σε παραλληλο συμπαν....
      Κατι τετοιες στιγμες γυρνας σπιτι, κλαις, ξεσπας και απολαμβανεις την οικογενειακη σου γαληνη.
      Καλη χρονια να εχουμε ολοι, με υγεια, ελπιδα κ δυναμη να μγαλωσουμε ευτυχισμενα παιδακια!!!

      Διαγραφή
    3. Έτσι ακριβώς, παράλληλο σύμπαν θεέ μου...

      Διαγραφή
  2. εσυ η ιδια εδωσες μια σφαλιαρα στον εαυτο σου με τον συνδεσμο στο τελος..τρεμω ακομη και να το σχολιασω,αληθεια νιωθω εντελως αδυναμη.Ενα ειναι το συμπερασμα..ευγνωμνοσυνη για την καθε ημερα που τα παιδια μας και η οικογενειες μας ειναι καλα.
    Καλη χρονια σε ολους,γεματη στιγμες γαληνης,ηρεμιας και αισιοδοξιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεωργία μου (πόσο παράξενο μου φαίνεται να προσφωνώ έτσι κάποιον άλλο...είναι και το όνομα ιδιοκτησία τελικά!) πόνος χωρίς ζωή δεν γίνεται. Και καθόλου το ανάποδο. Μην χάνεις την ελπίδα σου και το κουράγιο σου.Κράτα το για την επανάσταση που έρχεται. Μια ομερτά ελπίδας έχουμε κάνει και πορευόμαστε, μόλις θα ωριμάσουμε θα δούμε τον κόσμο και πέρα από τη μύτη μας. Εσω έτοιμη! Καλή χρυσή χρονιά καλή μου φίλη! Παραδόξως όλα θα πάνε καλά! Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά αγαπημένη μου...
      Έχεις δίκαιο, απλά ορισμένες φορές χάνω το κουράγιο μου, δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση στην Ελλάδα!

      Διαγραφή
  4. Κοριτσάκι μου, εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να φέρει μόνο χαμόγελα σε όλο τον κόσμο. Κανένα άνθρωπος και ειδικά παιδί να μην ξανακρυώσει, να μην ξανακλάψει, να μην ξαναπονέσει. Καλή χρονιά μικρή μου, με υγεία, αισιοδοξία, γαλήνη, χαρά και ότι άλλο επιθυμήσεις.
    Η αστρονεραϊδούλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά νεραϊδούλα μου, μακάρι με το μαγικό σου ραβδί να τα άλλαζες όλα... (μου άρεσε το "μικρή μου" )

      Διαγραφή
  5. η Ιωάννα μ'έχει αλλάξει κυριολεκτικά, όσο βαρύγδουπο και αν ακούγεται αυτό, από την πρώτη στιγμή που διάβασα την ζωή της. μιλάω συνέχεια όποτε μπορώ για το SMA και η μεγαλύτερη νίκη είναι που κατάφερα να στείλω ένα φιλικό ζευγάρι για εξετάσεις. δεν πρέπει να ξεχαστεί. δεν μπορούν να φεύγουν παιδιά στις μέρες μας λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είναι αδιανόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου