Παλιές αγάπες


Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας ερωτευτήκαμε πολύ, αγαπήσαμε έντονα και στο τέλος απογοητευτήκαμε. Καλώς ή κακώς οι σχέσεις (όχι πάντα) κάποτε τελειώνουν. 

Κάνουν κύκλους, άλλοτε ξανά ανοίγουν κι έχουν ευτυχές τέλος κι άλλοτε κλείνουν οριστικά. Ευτυχώς περνούν άνθρωποι από τη ζωή μας και κάθε σχέση έχει στιγματίσει το είναι μας και την προσωπικότητα μας. Κάθε σχέση είναι μία εμπειρία, ένα μάθημα ζωής.  
Για σκεφτείτε...

Ακόμη κι από την σχέση που έχετε χαρακτηρίσει "χειρότερη" σίγουρα πήρατε πράγματα, μάθατε κι αποκτήσατε εφόδια για την επόμενη. Κι αν κάτσετε κι αναλογιστείτε θα δείτε πως δεν έχω άδικο. Αρνητικά κατάλοιπα. Από τον Κώστα έμαθες τι θα πει ψέμα κι εκτίμησες την ειλικρίνεια, από το Νίκο έμαθες τι είναι η προδοσία κι έτσι εκτίμησες την πίστη και από το Θάνο έμαθες τι θα πει αδιαφορία κι έτσι έδωσες περισσότερη έμφαση στο ενδιαφέρον που σου έδειχνε ο άλλος. Ό,τι κι αν σας έκανε το έτερον ήμισυ σίγουρα κάτι θετικό βγήκε από όλο αυτό. Γίνατε πιο δυνατοί ! Γίνατε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τον επόμενο άνθρωπο που θα έμπαινε στη ζωή σας όποιο χρονικό διάστημα κι αν ήταν αυτό. Η γίνατε πιο προσεκτικοί κι εσείς οι ίδιοι. Είδα πως πονάει π.χ. το ψέμα και για αυτό δεν θέλω να πω ψέματα, δεν θέλω να πληγώσω τον άλλο όπως πληγώθηκα εγώ. Ξέρετε πλεον να χειριστείτε μια κατάσταση καλύτερα από ότι πριν.

Είναι άσχημο να συναντάς κάποιον πρώην και να μην το χαιρετάς, να μη του μιλάς, να κρατάς στάση ξένου. Μα πώς; Πριν λίγο καιρό ήσασταν αγκαλιά, ανταλλάζατε γλυκόλογα, μοιραζόσασταν τις σκέψεις και τα σώματα σας κι ίσως κάνατε όνειρα για το κοινό σας μέλλον. Δεν έχει σημασία ο λόγος που χωρίζεις με κάποιον, δεν έχει σημασία ποιος φταίει από τους δυο. Όλοι κάνουμε λάθη και σίγουρα σε ένα χωρισμό φταίνε λίγο ή πολύ και οι δυο.

Κι αν ο ένας από τους δυο προχωρήσει τη ζωή του κι ο άλλος μείνει πίσω; Ελπίζοντας στην επανασύνδεση χάνοντας χρόνο, χαρά, ευκαιρίες ζωής, χάνοντας τον εαυτό του... 

Πόσοι άνθρωποι χάνουν τον καιρό τους αναπολώντας τον καιρό που χάθηκε! Γεμίζουν θλίψη, μελαγχολία κι αδιαφορία για ό,τι τους περιβάλλει.

Η ζωή είναι μπροστά, μην κοιτάς πίσω! Τουλάχιστον προσπάθησε.Είναι δύσκολο το ξέρω, θα πονέσεις, θα κλάψεις,θα αναρωτιέσαι συνέχεια γιατί, θα τα βάζεις με τον εαυτό σου, θα απορείς τι έκανες λάθος, θα μετανιώνεις γιατί τότε δεν έκανα αυτό ή γιατί δεν είπα το άλλο...Είμαι πάντα της άποψης "ακολούθα την καρδιά σου" μέχρι το σημείο που δεν θα χάσεις την αξιοπρέπεια σου.


Δεν θα βγάλεις άκρη ποτέ, τυραννάς τσάμπα το μυαλουδάκι σου. Όσα δεν μπορείς να αλλάξεις μάθε να τα συνηθίζεις! Πρέπει απλά να το δεχτείς και να πας παρακάτω. 

Τα καλύτερα έρχονται. Τα αξίζεις!

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Κι αν κάτι άξιζε πραγματικά, αν υπήρχε αληθινή αγάπη πέρα από εγωισμούς και συμφέροντα να είσαι σίγουρη πως κάποια στιγμή θα γυρίσει πίσω και θα σου χτυπήσει την πόρτα. Έως τότε βάλε συνδετήρα και γύρνα σελίδα. Συνέχισε να διαβάζεις, το τέλος της δικής σου ιστορίας είναι ακόμη μακριά. Δεν έχεις ιδέα πόσες εξελίξεις κι ανατροπές έχει το βιβλίο σου. Πόσα έχεις να ζήσεις ακόμη... 

Η σημερινή λύπη φέρνει μέσα της το σπόρο της αυριανής χαράς !


Σχόλια

  1. "Μην λυπάστε τους μοναχικούς ανθρώπους. Κρατήστε τον οίκτο σας για αυτούς που συμβιβάζονται με κάποιον γιατί τρέμουν το ενδεχόμενο της μοναξιάς" & "Κάποιοι άνθρωποι στην αγωνία τους μη
    μείνουν στο ράφι, καταλήγουν στα πατώματα".★●•٠

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου