Βράδυ Σαββάτου


Σάββατο κι έχω έντονη επιθυμία να παρακολουθήσω κάποια θεατρική παράσταση. Αρχίζω κι αναζητώ στο θεατρομανία αλλά και στο Google θεατρικές παραστάσεις. Μου κινεί το ενδιαφέρον η παράσταση "μικρά συζυγικά εγκλήματα" με τον Μποσταντόγλου και την Παπαδήμα. Σκέφτομαι πως αφού θα βγούμε μόνοι, εγώ κι ο σύζυγος μου, θα ήταν μια καλή ευκαιρία να προβληματιστούμε και να δούμε απο κοντά ένα αληθινό ζευγάρι όχι μόνο πάνω στο σανίδι αλλά και στη ζωή. 

Πηγαίνουμε τον μικρό στη γιαγιά Μαρία και ξεκινάμε. Φτάνοντας στην πλάκα η ατμόσφαιρα μας μαγεύει, νιώθουμε έφηβοι σε ένα απο τα πρώτα μας ραντεβού. Ψάχνουμε την οδό Φρυνίχου, άλλος μας στέλνει απο 'δω, άλλος απο 'κεί. Φτάνουμε μα όλα σκοτεινά, μια μεγάλη ανακοίνωση στην πόρτα: "η παράσταση 17/11 αναβάλλεται, ανεπαρκής προσεύλευση θεατών". Απογοητεύομαι... Ο Θοδωρής βλέπει τη στεναχώρια ζωγραφισμένη στο πρόσωπο μου. Έλα πάμε, θα δούμε άλλη παράσταση! 

Κι έτσι άρχισε ο ποδαρόδρομος... Ξεκινάμε να ψάχνουμε και να παρατηρούμε τοιχοκολλημένες ανακοινώσεις για θέατρα και events. Βγάζω το κινητό κι αρχίζω τις κλήσεις. Όι περισσότερες παραστάσεις δυστυχώς έχουν αναβληθεί λόγω της ημέρας και κάποιες άλλες παίζουν μόνο Δευτέρα-Τρίτη. Αυτό ήταν, λάθος μέρα διαλέξαμε! Η ανάγκη μου για θέατρο μετατρέπεται μετά απο τόσο ποδαρόδρομο σε ανάγκη για ανάπαυση και κάποιο ρόφημα. Παρά το κρύο επιθυμώ κάτι δροσερό. 

Φτάνουμε στου Ψυρρή μα όλα άδεια, μια νεκρή σχεδόν πόλη. Κατευθυνόμαστε στην πλατεία Μοναστηρακίου κι ανακαλύπτουμε  το ξενοδοχείο Α For Athens. Στον έκτο όροφο βρίσκεται ένα απο τα καλύτερα μπαράκια της πόλης. Πaραγγέλνω ένα coctail φράουλα-λεμόνι-δυόσμος. 


Χαζεύω την Ακρόπολη, τα φώτα,τον κόσμο που περπατά απο κάτω, την ουρά με τα ταξί, μια παρέα παίζει χαρτιά σε ένα παγκάκι, μια άλλη χορεύει brake dance. 

Υπέροχη θέα, υπέροχος ουρανός, υπέροχη Ελλάδα! 
Θα το λατρέψετε...

Σχόλια