Θάρρος ή αλήθεια;


Εσείς τι διαλέγετε; Μμμμ..πειράζει αν εγώ διαλέξω και τα δύο; 
Γιατί θεωρώ πως χρειάζεται θάρρος για να πεις την αλήθεια ! Λοιπόν..δεν φοβάμαι να τσαλακωθώ. Διαβάζοντας το σχόλιο της  "d@ " στην ανάρτηση "50 Facts" ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω...

Στη ζωή μου δεν ήμουν απόλυτη. Ακόμη και σε πρακτικά θέματα όπως π.χ. να διαλέξω άσπρο ή  μαύρο μπλουζάκι, εγώ επέλεγα το γκρι (πραγματικά τα περισσότερα ρούχα στη ντουλάπα μου έχουν χρώμα γκρι !). Από μικρή κοιτούσα και τις δύο όψεις του νομίσματος. Τις λέξεις "πάντα" και "ποτέ" δεν τις συμπαθούσα ιδιαίτερα. Δεν μου αρέσουν τα μέτρια...δεν θέλω να συμβιβαστώ!


Δεν μεταμορφώθηκα έτσι ξαφνικά, το δουλεύω, προσπαθώ...

Προσπαθώ καθημερινά να χαίρομαι την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Δεν μου αρέσει να κυλούν οι μέρες χωρίς ένταση και χωρίς χρώμα. Δεν μου αρέσουν πλέον οι μηχανικές κινήσεις. Ξυπνάς, ντύνεσαι, δουλειά, σπίτι, φαγητό, ξεκούραση και ξανά τα ίδια... Προσπαθώ τα πρωινά να σηκώνομαι λίγο νωρίτερα από το σύνηθες για να μην τρέχω σαν τρελή μέσα στο άγχος, βάζω μουσική (συνήθως nitro) ετοιμάζω το παιδί για το σχολείο με ηρεμία, φτιάχνω τον καφέ μου, προσπαθώ στη διαδρομή να κοιτώ τον ουρανό, τη μορφή που έχουν πάρει τα σύννεφα, θα οδηγήσω πίνοντας το καφεδάκι μου, ανάβοντας ένα τσιγάρο και φυσικά όλα αυτά με συνοδεία μουσικής που τόσο ομορφαίνει τη ζωή μας !  Προσπαθώ να περάσω όμορφα στη δουλειά, να συζητήσω με συναδέλφους, να γελάσουμε και φυσικά να δουλέψουμε  (νιώθεις χρήσιμος), το μεσημέρι στο σπίτι θα φάμε όλοι μαζί, θα ξεκουραστούμε και το απόγευμα θα προσπαθήσω να κάνω κάτι δημιουργικό... βλέπεις; Μέτρα πόσα "προσπαθώ" έχω γράψει μέχρι τώρα ;;;

Ένας καθημερινός αγώνας είναι η ζωή μας...
Τα αρνητικά συναισθήματα δίνουν δύναμη κι ουσία στα θετικά.

Τι θα ήταν το γέλιο αν δεν υπήρχε το δάκρυ;
Τι θα ήταν η ανακούφιση αν δεν υπήρχε ο πόνος;
Τι θα ήταν η ευτυχία αν δεν υπήρχε η δυστυχία;
Τι θα ήταν η ειρήνη αν δεν υπήρχε πόλεμος;
Τι θα ήταν η αγάπη αν δεν υπήρχε το μίσος; 
Θα είχαν άραγε αξία όλες αυτές οι λέξεις; 

Σίγουρα στο πως βλέπω πλέον τα πράγματα, σημαντικό ρόλο παίζει ο γιος μου, κάθε μάνα παίρνει δύναμη από το παιδί της. Εμένα όμως με επηρέασε κάπως διαφορετικά, αποφάσισα να ζήσω μαζί του, μέσα από αυτά που βλέπουν τα μάτια του, ξανά την παιδική μου ηλικία. Αυτή τη φορά όμως όπως θέλω εγώ! Για αυτό το λόγο δεν χάνω ευκαιρία να βρεθώ σε λούνα παρκ, στο σινεμά, σε παιδότοπους, στο jumbo,σε πάρκα, σε πάρτι, να κάνει ιππασία, να κολυμπήσει...είμαι σίγουρη πως με όλα αυτά χαίρομαι περισσότερο εγώ παρά αυτός.


Κι επανέρχομαι, σαφώς υπάρχουν άσχημες ή δύσκολες μέρες, δεν υπάρχει όμως περίπτωση ακόμη και σε αυτές τις μέρες να μην υπάρχει κάτι καλό, κάτι θετικό, κάτι ευχάριστο. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να εστιάσουμε στα θετικά και σίγουρα κάπου στην άκρη του τούνελ θα δούμε φως!
                            

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/11/12, 10:25 π.μ.

    Ολη η ψυχολογια ενος ατομου βασιζεται σε αυτο ακριβως .Που εστιαζεις;Θετικα και αρνητικα. Ασημαντα και σημαντικα. Ολα ειναι οπως τα βλεπεις εσυ. Μεσα απο την δικη σου ματια κατι αποκτα αξια,η ειναι αχρηστο. Μεσα απο την δικη σου ματια κατι σε κανει ευτυχισμενο η δυστυχισμενο. Μιζερια η αισιοδοξια ; Τι διαλεγεις ; Μην απελπιζεσαι ποτε. Παντα υπαρχει μια πορτα που θα σου δωσει λυσεις . Η ζωη ειναι πολυ μικρη για να ειναι θλιβερη. Κλεισε τα ματια
    και σκεψου πως θελεις να ειναι η ζωη σου.Μπορεις να την επιλεξεις.
    ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Ε. Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/11/12, 2:19 μ.μ.

    καποιοι θεωρουν τον εαυτο τους λιγοτερο αξιο απο αλλους.ειναι οι ανθρωποι που οταν ξημερωνει εκεινοι ειναι κουρασμενοι και ανησυχοι.φοβουνται το αυριο,το μελλον,τις απωλειες.ψαχνουν συνεχεια τι ειναι αυτο που δεν εκαναν σωστα,ποσο κινδυνευουν να εκτεθουν,πως θα ξεφυγουν απο την μοναξια,την ιδια τη ζωη ο χρονος που χανουν κανοντας ολη αυτη την διαρκει ανασκοπηση,τους καταστρεφει γιατι χανουν χρονο απο το σημερα και το αυριο και το μεθαυριο....δυστυχως στην ερωτηση μιζερια η' αισιοδοξια επιλεγουν το πρωτο.το ξερω καλα γιατι ανηκω και εγω σε αυτο το ειδος ανθρωπου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/11/12, 3:18 μ.μ.

    Ποια ειναι η συγκριση που γινεται μεσα σου;Η συγκριση με τους αλλους;Η η συγκριση με τον εαυτο σου. Ποια ειναι τα ονειρα σου; Ποιος εισαι; Τι ζητας απο την ζωη; Οι αλλοι θα σε προσδιορισουν; Η μηπως εσυ; Γιατι φοβασαι το αυριο; Ενω υπαρχει το σημερα. Δεν υπαρχει κατι που δεν εκανες σωστα. Υπαρχουν πολλα που τα εκανες πολυ καλα. Υπαρχεις . Κι αυτο ειναι το μεγαλυτερο δωρο. Κι αν καποιοι σου οριζουν ποιος εισαι μην το επιτρεπεις . Πες στον εαυτο σου οτι αξιζεις την ευτυχια. Κοιτα τον εαυτο σου και θα δεις οτι εχεις πολλα ομορφα πραγματα να δωσεις . Υπαρχει κατι που σου λειπει . Κι αυτο ειναι η πιστη στον εαυτο σου. Βρες τον σκοπο σου. Βρες το ονειρο σου.
    Κι αν καποιος σε υποβιβασει , μην το δεχτεις. Οσο πιο πολυ θα το ακους , θα ερθει η στιγμη που θα το αποδεχτεις . Κι αυτη η ταμπελα θα σου κοψει τα φτερα. Μην το επιτρεψεις . Πες τις σκεψεις σου. Δειξε τον εαυτο σου. Η γνωμη των αλλων δεν οριζει ποος εισαι. Εσυ το ξερεις και αν δεν κοιταξεις μεσα σου ν ανακαλυψεις τον εαυτο σου , δεν θα μπορεσουν ουτε οι αλλοι , να δουν ποσο ξεχωριστος εισαι.
    Ε.Τ. ψυχολογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/4/14, 3:10 μ.μ.

      Πολύ σωστά αυτά που λέτε...Πώς εφαρμόζονται όμως είναι το θέμα...Πάντα υπάρχουν αυτοί που θα πουν κάτι αρνητικό βγάζοντας την δικιά τους ανασφάλεια και μαυρίλα από την ψυχή τους...Δεν αντιλέγω...Αλλά όταν έχεις μάθει να ζεις σύμφωνα με τα θέλω και τα πρέπει των άλλων εκεί τί κάνεις?'Οταν πολύ απλά τους έχεις μάθει να τους εξυπηρετείς και ότι θα είσαι εκεί για ότι χρειαστούν, σε σημείο όμως να μην αναγνωρίζουν τί κάνεις για αυτούς και σε έχουν δεδομένο??Εκεί είναι τα δύσκολα...Όταν λοιπόν αρχίζεις και βάζεις όρια σε όλο αυτό το χάος που κυριαρχεί, όταν αρχίζεις και λες "όχι γιατί πολύ απλά δεν μπορώ" ( τί είναι το δεν μπορώ?Είσαι υποχρεωμένη!), εκεί είναι που γίνεσαι κακιά, που νομίζεις ότι κάποια είσαι, που πήρες το πτυχίο σου και μας το παίζεις κάποια κλπ κλπ κλπ...Ένα είναι σίγουρο στην τελική...Πρέπει να έχεις πολύ μελάνι για να τους γράψεις όλους αυτούς...!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου